Recent content by ahmet günsel

  1. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    kafamdaki en güzel ideal çözüm hiç devreye dokunmadan jumper atmak, sarı ile siyahı birleştireceğim potu da japon yapıştırıcısı ile sabitleyeceğim. çok teşekkürler hocalarım.
  2. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    yani potu maksimuma alıp sarı ile siyah lehimlere kısa devre yaptıracağım ve pota hiç dokunmayacağım, teşekkürler. hayır pot sadece ses açıp kapatıyor ama bu 5.1 sistem olduğu için altı pinin altısının da bir görevinin olduğunu düşünüyordum
  3. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    hocam bu işlerden anlamam, küçük bir şehirde yaşıyorum elektronikçiler de pek anlamıyor, çoğu yapmak istemiyor, bu görseller üzerinden rica etsem işaretlerle ne yapmam gerektiği talimatını verirseniz memnun olurum. tamir et dediğimde yapmıyorlar, mesuliyet almamamk için ama şuraya, şuraya lehim...
  4. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    aslında b22k potansiyometre buldum ama a olduğu için ses kaybı yaşarsın demişlerdi, takmaktan vazgeçmiştim. dediğinize göre b potans da aynı olacak ama ses düzenli artacak yani 0dan 100e çevirdikçe eşit oranda artacak ama orjinalinde yani a potansında ses çevirdikçe x 2x 5x 10x değerinde...
  5. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    hocam potu sökmeden jumper atmayı düşünüyorum, maksimum için hangi lehim noktalarını bağlamam gerekiyor? çok teşekkürler.
  6. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    hocam potansiyometrenin üç bacağı birbirine lehimli a20k, orjinaline en yakın ne yapılabilir, olmadı potansı devreden çıkarıp ses kontorlünü pcden yapabilirim, bu mümkün mü, maksimumda mı çalışacak ?
  7. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    arkadaşlar peki ses kaybı yaşamamak için ne yapmam gerekiyor?
  8. A

    Logitech z553 potansiyometre sorunu

    hocam kolay gelsin logitech z 506 ses potansiyometresi cızırdama yapıyor ve en yüksek seviyeye çıkmıyor. potansiyometre sağ hoparlöre bağlı a20k dual diyorlar ve üst, alt 3er tane olmaz üzere 6 pinli. yerine nasıl bir potansiyometre kullanılabilir, b potans olursa fark yaratır mı, 22k veya 50k...

Forum istatistikleri

Konular
5,994
Mesajlar
102,317
Üyeler
2,520
Son üye
fatihdgn

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top