Merhaba,
Arkadaşlar IK cılar hakkındaki düşüncelerinize tamamen katılıyordum. Zira benim de aklım almıyordu ama bir de gerçek var. O gerçek de şudur. Hiç düşündünüz mü IK cı istihdam eden kuruluşlar bu IK cılara boşuna mı yüklü miktarda para ödüyorlar. Bu insanlar profesyonel, bazısı maaşlı, bazılarının da kendi şirketleri var. IK cı olarak hizmet veriyorlar. Ben kızımdan biliyorum 20 seneye yakın bir gsm firmasında insan kaynaklarında görev yaptı. Ayrıldı kendi şirketini kurdu. Şimdilerde maaşla IK cı istihdam edemeyen kuruluşlara danışmanlık veriyor. IK cı sertifikası almak isteyenlere belli saatler içinde eğitim ve sertifika veriyor. Eğitiminin bir bölümünü USA da gördü. Bilirsiniz ben meraklı bir insanım "nasıl seçim yapıyorsun" diye hep sorarım, öyle çapraz sorular, davranışlar ve tutumları değerlendirir ki hayret ederim. Kendisi de zaten psikolog. Diyeceğim şudur ki iş görüşmesine 15 dakika erken gelmeniz veya 5 dakika geç kalmanız bile değerlendirilmeye tabii oluyor. Teknik bilgileri hiç olmasa bile uyguladıkları yöntemler ve sorular sizin o işi başarıp başaramıyacağınızı ortalama olarak kestirebiliyorlar. Herkese hayırlı işler ve mutlu olabilecekleri bir ortamda çalışmalarını dilerim