0-30V 3A Ayarlı Güç Kaynağı UA723 TIP3055

Gate voltajini normalde Gate Substrate arasina uygulariz. Fakat ureticiler Substrate ile Source bacagini iceriden bagladiklari icin gate voltajini gate source arasina veririz. Sen 12v u GS arasina veriyorsun. Drain tarafindan biaslarsan bu kez GS arasina 30-12=18v veriyorsun. Eger Vdd 200-300v olsaydi (daha dogrusu Vgs>18v olsaydi) drain bacagina gore voltaj veremezdin. (MOSun gate source arasi delinirdi.)
O zaman son bir soru. Gs arasına 12 verdim. Ds arasında bir devre yok. Omaj ölçtüğümde rds on direncini ölçermiyim?

Sayın forum yöneticisi, bu arkadaşın poyraz ve kale rumuzlarıyla yaptığı paylaşımların IP adres bilgilerini tespit edip saklarsanız sevinirim. Yakında ihtiyaç olacak gibi görünüyor.

Zaten forumların, IP adreslerini geriye dönük olarak 2 yıl saklama zorunluluğu var Türk Ceza Kanununa göre. Forum ayarlarında bunu çok önceden yapmıştım.

Sevgili üyeler, arkadaşın ailesi kontak kurup özür diledi. Özel bir durumu da varmış. Ben konuyu kapattım ve mesajlarımı boşalttım.
@Gokrtl mümkünse bu konudan konu dışı tüm mesajları silebilir miyiz?
Olayla ilgili konu dışı olan @Endorfin35+ @Ahmet @ozkarah ve bana ait mesajlar ihtiyaç halinde tekrar görüntülenebilecek şekilde kaldırılmıştır.

Şemayı birileri daha uygulamak isterse diye şemada gördüğüm bir hatayı belirtmek isterim. Lm723 10 numaralı pinden çıkış verir. Çizimde 11 numaralı pinden çıkış alınmış. 10 ve 11 yer değiştirmeli.

Forum istatistikleri

Konular
7,718
Üyeler
3,117
Son üye
MekanikAdam

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back