yurtdışı 30 euro limit dertleri bitti.

czorgormez

Temporary user
Durun hemen sevinmeyin, yasa olarak değil ama fiilen limit kaldırıldı. 30 euroyu aşar mı, aşarsa nasıl olur, kargoyu en ucuz nasıl organize ederim gibi dertlerini olmaması adına devletimiz yeni bir düzenleme getirdi. bu düzenlemeye göre artık hiçbirşey alamayacağız.

Güçlü ürün güvenliği dönemi ile yurtdışı satıcının türkiyede yasal bir temsilcisi yoksa artık o ürün gümrükten geçemeyecek.

hepimize hayırlı olsun.

1743538383203.png

1743538399186.png

Yorgan gitti, kavga bitti ...

Siz kaliteli mi değil mi düşünmeyin diye sorunu kökten çözmüşler. Mumu da diktiler yani.
Arge yapmak yakında suç sayılırsa şaşırmam. Diyecekler o kadar uyardık sizi "ArGe" yapmayın diye.

Son düzenleme:
Bu politikalarla asıl neyi hedefliyorlar çok merak ediyorum gerçekten. Yönetmeliği hazırlayanlar "Güçlü ürün güvenliği" lafına gerçekten inanıyorlar mıdır? Bu işte nasıl bir toplum menfaati var ki?

Arge vs. bir tarafa, zamanında alınmış eski bir otomobilin veya bir iş makinesinin vb kritik bir parçasını ekonomik olarak tedarik edememekten bir sürü şey çöpe dönüşecek.

Yayınlanan listelerdeki ürünler için temsilci zorunluluğu getirmiş.. Duyurular bölümüne baktım,çıkan yönetmeliğin atıfda bulunduğu mevzuat listesi var.. Bir sürü yönetmelik.. şimdi havya, ölçü aleti, devre kartı bu listelerde var mı yokmu...

Arkadaş hepinizde yediniz bu şakayı. Bir kişide çıkıp demedi yazının başlığında kocaman "1Nisan" ibaresi var diye.
Herhalde 1 nisan şakası :yerlereyat1:

Arkadaş hepinizde yediniz bu şakayı. Bir kişide çıkıp demedi yazının başlığında kocaman "1Nisan" ibaresi var diye.
Herhalde 1 nisan şakası :yerlereyat1:
Nedense turp geldi aklıma. Gece gece karnım acıktı sanırım.

Son düzenleme:
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
@czorgormez bu konuyla alakalı ilk mesajını 1 nisandan 2 nisana geçtikten sonra görmüştüm. Fakat şöyle bir durum söz konusuydu, 1 nisan sabah saatlerinde temu'dan 3 farklı sipariş vermiş bulundum. Mesajı görene kadar 3 siparişte onaylanmıştı. Kargolardan birisi karayoluyla geleceği için henüz daha yola çıkmadı. Diğer iki kargo sorunsuz gümrükten geçti. Bir paket bugün teslim edildi. Nasip olursa diğeri yarın teslim edilecek. Şimdilik bir mağduriyet yaşatılmıyor galiba.

2018'de Pcbwayden gelen bir kargoma ₺5.28 bakım-kontrol ücreti çıkmıştı. O zaman işin bu noktalara geleceğini kimse tahmin edemiyordu ama geldiğimiz noktada 2~3 tane minicik paket için %60 ekstra vergisi (kargonun da vergisi) ödendikten sonra hala gümrüğe takılmadı diye sevinir hale geldik. Yazık gerçekten çok yazık.

Son düzenleme:
Durun hemen sevinmeyin, yasa olarak değil ama fiilen limit kaldırıldı. 30 euroyu aşar mı, aşarsa nasıl olur, kargoyu en ucuz nasıl organize ederim gibi dertlerini olmaması adına devletimiz yeni bir düzenleme getirdi. bu düzenlemeye göre artık hiçbirşey alamayacağız.

Güçlü ürün güvenliği dönemi ile yurtdışı satıcının türkiyede yasal bir temsilcisi yoksa artık o ürün gümrükten geçemeyecek.

hepimize hayırlı olsun.

41159 eklentisine bak
41160 eklentisine bak
Hocam bu gerçek mi yoksa şaka mı?

Şaka olsa bile, idareci olsam baktım tepki yok hemen düzenleme ile getirirdim bu konuya.

Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
@czorgormez bu konuyla alakalı ilk mesajını 1 nisandan 2 nisana geçtikten sonra görmüştüm. Fakat şöyle bir durum söz konusuydu, 1 nisan sabah saatlerinde temu'dan 3 farklı sipariş vermiş bulundum. Mesajı görene kadar 3 siparişte onaylanmıştı. Kargolardan birisi karayoluyla geleceği için henüz daha yola çıkmadı. Diğer iki kargo sorunsuz gümrükten geçti. Bir paket bugün teslim edildi. Nasip olursa diğeri yarın teslim edilecek. Şimdilik bir mağduriyet yaşatılmıyor galiba.
Temu temsilci atamıştır büyük ihtimalle. koskocaman şirket. fakat küçük satıcıların göndermesi büyük ihtimalle artık imkansız

Temsilci atama işlemleri için getirilmesi gereken suyun çölün tam ortasındaki bir kuyudan alınması gerekiyor olabilir. Biz severiz öyle yokuş işleri.

Geçende aboneliği rahmetli babam üzerine olan köydeki evin elektrik abonesini üzerime almak istedim. Daha doğrusu zorunlu tuttular. Tapu istedi, tamam dedim. Edevleti açıp tapuyu gösterdim. Bu olmaz gerçek tapu lazımmış. Edevlet çıktıyı da kabul etmedi. Orjinalini de bulamadığım için tapunun yenisini çıkarmak zorunda kaldım.
Başka bir örnek:
Telefon ile abone olunup, fax ile abonelik iptali yapılan bir ülkede yaşıyoruz maalesef.
Telefon tarifesi için 12/24 ay taahhüt vermek zorundayız yoksa zaten yüksek olan ücretler astronomik seviyelere çıkıyor.

Temsilci atama işini de kolaylaştırmazlar diye düşünüyorum çünkü maksat üzüm yemek değil. Bağban ile dertleri var.

Temsilci atama işlemleri için getirilmesi gereken suyun çölün tam ortasındaki bir kuyudan alınması gerekiyor olabilir. Biz severiz öyle yokuş işleri.

Geçende aboneliği rahmetli babam üzerine olan köydeki evin elektrik abonesini üzerime almak istedim. Daha doğrusu zorunlu tuttular. Tapu istedi, tamam dedim. Edevleti açıp tapuyu gösterdim. Bu olmaz gerçek tapu lazımmış. Edevlet çıktıyı da kabul etmedi. Orjinalini de bulamadığım için tapunun yenisini çıkarmak zorunda kaldım.
Başka bir örnek:
Telefon ile abone olunup, fax ile abonelik iptali yapılan bir ülkede yaşıyoruz maalesef.
Telefon tarifesi için 12/24 ay taahhüt vermek zorundayız yoksa zaten yüksek olan ücretler astronomik seviyelere çıkıyor.

Temsilci atama işini de kolaylaştırmazlar diye düşünüyorum çünkü maksat üzüm yemek değil. Bağban ile dertleri var.
Neredeyse 8 ay önce geldi bu yasa. 8 ayda yapmışlardır yapacaklarını. türkiye küçük bir pazar değil

Neredeyse 8 ay önce geldi bu yasa. 8 ayda yapmışlardır yapacaklarını. türkiye küçük bir pazar değil
pcbway gibi üreticilerin burada temsilcilikle vs. uğraşacağını hiç sanmam. belki terlik vs. satan temu gibi pazaryerleri uğraşabilir ama onların da bize (elektroni ve ar-ge yapanlara) faydası yok.

pcbway gibi üreticilerin burada temsilcilikle vs. uğraşacağını hiç sanmam. belki terlik vs. satan temu gibi pazaryerleri uğraşabilir ama onların da bize (elektroni ve ar-ge yapanlara) faydası yok.
Satıcı uğraşmıyor temsilcilikle, temu uğraşıyor, acaba temsilcilik nasıl alınıyor hiç açıklama yayınlamamışlar. çok saçma. ama sorgulamamak lazım zaten bu zihniyeti. JLC alsa bana yeter valla :D

TEMU çözülse bile, ebay'den diyelim mucizevi olarak 30 Avro altında işe yarar birşey buldun. ebay, o malı satan X vatandaşının kesinlikle temsilciliğini yapmaz. Elin Alman'ı, Fransızı, Amerikalısı, ebay'den herşeyi uygun fiyata rahatlıkla alıp inceleyebiliyor, araştırabiliyor, öğrenebiliyor. Biz de youtube'da adamları seyredip birşeyler öğrendiğimizi sanıyoruz ...

TEMU çözülse bile, ebay'den diyelim mucizevi olarak 30 Avro altında işe yarar birşey buldun. ebay, o malı satan X vatandaşının kesinlikle temsilciliğini yapmaz. Elin Alman'ı, Fransızı, Amerikalısı, ebay'den herşeyi uygun fiyata rahatlıkla alıp inceleyebiliyor, araştırabiliyor, öğrenebiliyor. Biz de youtube'da adamları seyredip birşeyler öğrendiğimizi sanıyoruz ...
kişisel gönderilerde büyük ihtimalle kural geçerli değildir. çok saçma yoksa, yurt dışından ailesine 2. el bir şey göndermek isteyen bir kişi bile bir şey gönderemez.

Bir şeyin kişisel olup olmadığına da aynı berbat gümrük karar veriyor. O yüzden oradan bir medet ummamak lazım :)

Forum istatistikleri

Konular
7,584
Üyeler
3,071
Son üye
tekin124

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back