Hobi Atölyemi Düzenliyorum (Yeni ekipmanlar, Yeni Hayaller)

Ne zamandır resim paylaşmıyorum. :)
Dolabın kapağındaki organizerleri hatırladınız mı? A101 den almıştım 5-10₺ ye. Sizede söylemiştim alın diye.
Dolabın kapağında güzel durdular.

20241028_205604.jpg

20241028_205547.jpg

20241028_203811.jpg

Bu herife gıcık oluyorum. Pis su borusundan yapmadığı tasarım kalmadı :kizgin1:
Bunlar youtube da izleyici avcıları. Bazı durumlarda demir malzemeden yapılan aletlerin bile toleransları çok yüksek olduğu için kötü işler çıkıyor. Bu adam PVC gibi bir plastikten olmayacak aletler yapıyor. Sanırım videoyu çektikten sonra aleti çöpe atıyordur. Bunlara inanıp aynısını yapmaya kalkanların sonu hüsrandır. :-)

Atölyeme uzun zamandır almak istediğim, elimi her attığımda yokluğunu hissettiğim bir kaç ürünü nihayet aldım.
Einhell'in ürünlerini genel olarak seviyorum. Şimdiye kadar kullandığım hiç bir ürünü beni pişman etmedi.
Fluke'a alternatif diye aldığımız Uni-T gibi bu markada bence Black Decker, Makita gibi markalara alternatif olabilir.

Einhell TH-CD 12-2 Li Şarjlı Vidalama (1650TL)
Buna uzun zamandır ihtiyacım vardı. Elimdeki vidalamanın habire 18650 pilini değiştirmekten gına gelmişti.

Einhell TE-OS 18/150 Li Solo Zımpara Makinesi (1567TL)
Tek lüzumsuz harcamam bu olabilir. Şimdiye kadar hiç lazım olmadı. Şuan yaptığım minyatür inşaatın alçı sıvasında lazım olabilir ihtimali ile aldım.

Einhell 18V 2.5Ah PXC Başlangıç Kiti (915TL)
İçeriğinde 18V 2.5Ah pil ile şarj cihazı var. Bu seti zımpara makinesi pilsiz satıldığı için aldım. Bu pil einhell'in bütün cihazları ile uyumlu.
Hangi ürününü alırsam alayım bu pili kullanabilirim. (Bir kaç istisna olabilir.) Mesela akülü vidalama ile resimdende anlaşılacağı üzere uyumlu değil.
Akülü vidalamayı ölzellikle o tip seçtim çünkü. Kabze nin altında kocaman bir pil görmekten hoşlanmıyorum.

Artsan 400VA 220V to 220V İzolasyon trafosu. (2800TL)
Bu trafo da uzun zamandır radarımdaydı. Osiloskop kullanırken çok lazım olmuştu. Atölyeye dahil ettim.

Creality Ender3 V2/Pro 32Bit V4.2.7 Sessiz Anakart (Her şey dahil 1956TL)
Aliexpress den aldım.
Ender 3 Pro yazıcımın eski kartı 32 bit olmadığı için yazılım güncelleme yapamıyordum. Bu anakart ile upgrade etmiş olacağım.
Sırada çift z eksen mili ve direct drive extruder var.

2.1mm - 3mm Arasında 10 Adet Pcb delme ucu. ( Her şey dahil 515TL)
Aliexpressden aldım.
Bu setin elimde 1.1mm - 2mm arasındaki uçları uzun zamandır var. 2.1 ile 3mm arasındaki uçlarıda daha önce 3 defa sipariş etmiş ve her seferinde sorunla karşılaşıp para iadesi almıştım. Bu sefer tutturdum.

Son olarak Renault Kangoo 1/43 Model araba. (1350TL)
Bu bizim köydeki evin önünde duran dayıma ait araba. Madem dedim köydeki evin minyatürünü yapıyorum. Önüne de minyatür arabayı koyayım.

alet edevat.jpg

Atölyeme uzun zamandır almak istediğim, elimi her attığımda yokluğunu hissettiğim bir kaç ürünü nihayet aldım.
Einhell'in ürünlerini genel olarak seviyorum. Şimdiye kadar kullandığım hiç bir ürünü beni pişman etmedi.
Fluke'a alternatif diye aldığımız Uni-T gibi bu markada bence Black Decker, Makita gibi markalara alternatif olabilir.

Einhell TH-CD 12-2 Li Şarjlı Vidalama (1650TL)
Buna uzun zamandır ihtiyacım vardı. Elimdeki vidalamanın habire 18650 pilini değiştirmekten gına gelmişti.

Einhell TE-OS 18/150 Li Solo Zımpara Makinesi (1567TL)
Tek lüzumsuz harcamam bu olabilir. Şimdiye kadar hiç lazım olmadı. Şuan yaptığım minyatür inşaatın alçı sıvasında lazım olabilir ihtimali ile aldım.

Einhell 18V 2.5Ah PXC Başlangıç Kiti (915TL)
İçeriğinde 18V 2.5Ah pil ile şarj cihazı var. Bu seti zımpara makinesi pilsiz satıldığı için aldım. Bu pil einhell'in bütün cihazları ile uyumlu.
Hangi ürününü alırsam alayım bu pili kullanabilirim. (Bir kaç istisna olabilir.) Mesela akülü vidalama ile resimdende anlaşılacağı üzere uyumlu değil.
Akülü vidalamayı ölzellikle o tip seçtim çünkü. Kabze nin altında kocaman bir pil görmekten hoşlanmıyorum.

Artsan 400VA 220V to 220V İzolasyon trafosu. (2800TL)
Bu trafo da uzun zamandır radarımdaydı. Osiloskop kullanırken çok lazım olmuştu. Atölyeye dahil ettim.

Creality Ender3 V2/Pro 32Bit V4.2.7 Sessiz Anakart (Her şey dahil 1956TL)
Aliexpress den aldım.
Ender 3 Pro yazıcımın eski kartı 32 bit olmadığı için yazılım güncelleme yapamıyordum. Bu anakart ile upgrade etmiş olacağım.
Sırada çift z eksen mili ve direct drive extruder var.

2.1mm - 3mm Arasında 10 Adet Pcb delme ucu. ( Her şey dahil 515TL)
Aliexpressden aldım.
Bu setin elimde 1.1mm - 2mm arasındaki uçları uzun zamandır var. 2.1 ile 3mm arasındaki uçlarıda daha önce 3 defa sipariş etmiş ve her seferinde sorunla karşılaşıp para iadesi almıştım. Bu sefer tutturdum.

Son olarak Renault Kangoo 1/43 Model araba. (1350TL)
Bu bizim köydeki evin önünde duran dayıma ait araba. Madem dedim köydeki evin minyatürünü yapıyorum. Önüne de minyatür arabayı koyayım.

42363 eklentisine bak
Hayırlı olsun.iyi zamanlarda eskitesin.

Daha önce Tek masa ile başladığım hobi atölyemi zamanla derme çatma bir şekilde 3 masaya kadar çıkartmıştım.
O zamanlar asgari ücret ile çalıştığım için halim içler acısıydı. Pek ekipman alamıyor, eldeki imkanları zorlayarak bir şeyler yapmaya çalışıyordum.
Bir güç kaynağı bile alamayıp kendim LM317 ile yapmıştım. Sağolsunlar forumdan bazı abilerim de ekipman desteği yaptılar arada.
Vallahi o zamanlar daha tatlıydı. Ekipmanı alacak para olmayınca kendim yapmaya çalışıyordum, zorlanıyordum, bir yandan da öğreniyordum.

31601 eklentisine bak

31602 eklentisine bak

İş değiştirdikten sonra bir buçuk senedir asgari ücretin üzerinde para kazanıyorum. Ve ekipman alma konusunda biraz rahatladım. Eskiden malzemeleri bile alamazken şimdilerde entegre, direnç, plaket gibi ihtiyaçlarım hiç sorun olmuyor. Ama böyle şeyleri de sıkıntısız elde ettim mi eski tadı alamıyorum. Bir şeyi zor kılan o şeyi tatlı yapıyormuş. Meğerse parayla saadet olmuyormuş. Önemli olan çabalamakmış. :)

Neyse şimdilerde hobi atölyemi, forumdaki genel cihaz alım furyasından etkilenerek bende düzenlemeye başladım. Ama baktım ki ekipman almakla olmuyor. Düzeninde sağlanması lazım.
Bu konuyu da bu yüzden açtım. Bundan sonraki süreçlerde bende aldığım her türlü ürünü burada paylaşacağım. Genelde burnumun dikine gitsem de arada değerli fikirlerinizi de uygulamaya çalışmak isterim. :)

Öncelikle elimdeki eski malzemelerimi paylaşayım. Sonrasında yeni aldıklarımı paylaşacağım. Ve konunun devamıda yeni ekipmanlar aldıkça gelecek.

1-Ender 3 Pro
Bu makineyi Timur abinin gazı ile aldım. Atölyeme aldığım ilk en pahalı makine idi.
31603 eklentisine bak

2-Ender 3 S1 Plus
Bu makine nispeten yeni sayılır. Ender 3 Pronun eksikleri giderildiği için aldım ama hala yoğunlukla ender 3 pro yu kullanıyorum.
Ayrıca geçenlerde Creality'nin 5W lık lazer kafasını da aldım.
31604 eklentisine bak

3- Uni-T UT139C Multimetre.
Forumdan bir abimin hediyesi idi. Ondan bu hediyeyi alana kadar piyasadaki 50-100tl lik multimetrelerden kullanıyordum.
31605 eklentisine bak

4- Sunline 899D+ Sıcak Hava ve Havya İstasyonu.
Bu istasyonuda yine forumdan başka bir abim hediye etti sağolsun. Bu istasyondan önce de çinden aldığım dimmerli bir havyayı kullanıyordum.
Özellikle sıcak havanın elime geçmesi çok işime yaramıştı.
31606 eklentisine bak

5- 2X24v 100w Simetrik ayarlı güç kaynağı.
Bu güç kaynağını LM317 den iki tane kullanıp bir devre oluşturarak yapmıştım.
O gün bu gündür başka bir güç kaynağım olmadı. Hiçte eksikliğini hissetmedim.
Bunun tek sıkıntısı ise akım ayarı yok.
31608 eklentisine bak

6- Proxxon KS230 Tezgah Üstü Testere
Bunu Timur abiden PCB kesmek için aldım. Üzerinde PCB kesmek için özel karbür testeresi olmasına rağmen motoru çok güçsüz olduğundan çok az bir zorlamada duruyor.
Şimdiye kadar rahat rahat bir PCB kesemedim. Kesinlikle F/P ürünü değil. Ama derseniz ki yumuşak ağaç keseceğim, ince kontraplak, çıta veya köpük tarzı dekota gibi şeyler keseceğim, o zaman iş görür. Uzun zamandır kullanmıyorum. PCB lerimi dremel ile kesiyorum.
31609 eklentisine bak

7- Dremel 3000 El Motoru
Bu cihazı bana amcam vermişti. "Bozuk bu işine yarar mı, yoksa atacağım" dedi. Bende alıp içini açınca çok basit bir arızası olduğunu anlayıp giderdim. Tamamen şansıma benim oldu.
31610 eklentisine bak

Şimdi baktım da incik cincik çok malzemem var. Hepsini yazarsam sabaha kadar oturacağım PC başında. Eniyisi Yeni aldıklarımı sıralayıp ilk mesajı sonlandırayım.

1- Aixun T420D Full Set Havya istasyonu.
31611 eklentisine bak

2- Uni-T UT207B Pensampermetre
31615 eklentisine bak

3- Uni-T UT61E+ Multimetre
Bu multimetreyi Sercanda görüp çok heveslenmiştim. Resmen o zaman kıskanmıştım. içimde kalmıştı. Bir gün mutlaka alacaktım ve aldım.
Uni-t UT139C varken gereksiz bir masraf oldu. İhtiyacım yoktu çünkü. Ama bazen fren tutmuyor işte. :D
31613 eklentisine bak

4- Niimbot D11 Etiket yazıcı
Bunu dün aldım, daha elime ulaşmadı. DYMO ile arasında çok kaldım. Hala da keşke DYMO mu alsaydım diye düşünüyorum.
31614 eklentisine bak

Bundan sonraki alacağım her şeyide yeni mesajda yazacağım.
Hocam oradaki mikser ne için var ?

Forum istatistikleri

Konular
7,853
Üyeler
3,158
Son üye
SenCan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back