Lehim Makinesi önerisi

bassaran

Yeni Üye
Merhaba,

Bu tarz ürünler yapmak istiyorum. Bu konuda işime yarayacak lehim makinesi bakıyorum. (Daha önce hiç lehim makinesi kullanmadım gerekli malzemeler nelerdir vs bir bilgim yok.)Ufak çaplı bir araştırma yaptım ve forumda da biraz okudum fakat hangi makineyi almam gerektiğini bilemedim. İnternette baktığımda da karşıma hep Yihuda878d modeli çıkıyor. Bu iş için uygun mudur? Lehim teli sanırım soldex kullanmak daha iyi gibi fakat bunda da emin değilim. Desteklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Ekler

• Ekran Resmi 2025-07-08 13.02.12.png
    Ekran Resmi 2025-07-08 13.02.12.png
    3.3 MB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Resmi 2025-07-08 13.03.18.png
    Ekran Resmi 2025-07-08 13.03.18.png
    2.7 MB · Görüntüleme: 51
Lehime şekil vermek zordur. Adamı kanser eder bu iş. Makine ne kadar istekli olduğuna bağlı. 3-5 yapar sıkılırım bir daha da havyanın yüzüne bakmam diyorsan yihuayı al. Hatta git 101 den pranha al. 3-5 bir şeyler yap. Baktınki sıkılmıyorsun, sarıyor, o zaman jbc uçlu bir lehim makinesi önerieiz.

İlk resimdeki gibi kalın metallerin üzerine lehim yapacaksın, güçlü bir havya almanda fayda var. Yihua 878D nin havyası 50W, böyle kalın metallerde işini çok zorlaştırır gibime geliyor. 100W ve üzeri modelleri araştırabilirsin.

İlk resimdeki gibi kalın metallerin üzerine lehim yapacaksın, güçlü bir havya almanda fayda var. Yihua 878D nin havyası 50W, böyle kalın metallerde işini çok zorlaştırır gibime geliyor. 100W ve üzeri modelleri araştırabilirsin.
Evet bak ben orasına ayılamadım. Bence sıcak havayla da o kalın metalleri sıcak tutmak lazım.

Önerinizle dün biraz model araştırması yaptım ve bunları buldum. Fiyat olarakta hepsi bütçeme uyuyor. xytronic ve fnısı watt olarak daha öne çıkıyor gibi fakat yapacağım ürünlerde çalışması verimli cihazlar mıdır bilemedim. Bu modeller arasından sizin öneriniz var mıdır?

Ekler

• Ekran Resmi 2025-07-09 11.06.31.png
    Ekran Resmi 2025-07-09 11.06.31.png
    201.6 KB · Görüntüleme: 18
Valla ben işi garantiye almak için şunu alırdım.

1752051158616.png

250W gücü var. Bununla ben metal kasaya lehim yaptım. Kısa sürede ısınıyor. Ama tek bir uç şekli var. Farklı uç şekilleri gereksinimin varsa bu uygun olmaz.

Lehime şekil vermek zordur. Adamı kanser eder bu iş. Makine ne kadar istekli olduğuna bağlı. 3-5 yapar sıkılırım bir daha da havyanın yüzüne bakmam diyorsan yihuayı al. Hatta git 101 den pranha al. 3-5 bir şeyler yap. Baktınki sıkılmıyorsun, sarıyor, o zaman jbc uçlu bir lehim makinesi önerieiz.
Jbc ucu ayrı alıp başka markadan bir makineye takabilir miyim peki ? Baktıklarım arasında benim bütçeme uyan jbc uçlu bir makine bulamadım maalesef. 8bin tl maksimum çıkabilirim şuan için

Valla ben işi garantiye almak için şunu alırdım.

42670 eklentisine bak

250W gücü var. Bununla ben metal kasaya lehim yaptım. Kısa sürede ısınıyor. Ama tek bir uç şekli var. Farklı uç şekilleri gereksinimin varsa bu uygun olmaz.
Daha ince işçilik için ince uçlara da ihityacım olacağını düşünüyorum. bu tarz tabancalılarda ince uçlu model bulabilir miyim ki

Ustaların izniyle havvadan bağımsız olarak kalay oranı düşük kalitesiz lehim tavsiye ederim. Her milyoncuda bol bol bulunuyor. Daha zor eriyip daha kolay soğuyor. Bu şekillendirme için daha uygun olur bence.

1752093449062.png

Cok zor bir calismaymis.

Havya sicakligi kritik oneme sahip. Sicaklik elektronik islerinde kullandigimiz degerlerde olursa erimis lehim kuresellesiyor. cikinti olsun diye ugrastiginizda tamam oluyor. Fakat hemen yanina ikinci cikintiyi yapmak istediginizde cok isitirsaniz biraz once yaptiginiz cikinti da eriyor ve kuresellesiyor. Bu yuzen ben sicakligi 230 dereceye indirmek zorunda kaldim.

Bir trigi olmali.

Belki de zemin icin kullandigi telde zaten dikenler vardir lehimle dikenleri sisiriyor da olabilir.

Havyanin ozel bir sey olmasi gerektigini dusunmuyorum. Sicaklik ayari olsa iyi olur ama kesin baska bir trik var.

Bi zamanlar lehimi eritip erimis lehim topuna civa damlacigi dokundurdugumda civa lehimle birlesiyordu ve akiskan civadan eser kalmiyordu.

Sanirim o lehim de bu sekilde sunuyordu.

Kullanilan lehim teli ozel bir alasim da olabilir.

Kaşık uç kullanıyor ve lehim de muhtemelen reçine içermeyen lehim teli.

İşin içine kaşık uç girince, farklı uç seçenekleri sunan bir makina almak gerekli olacak. Dandik ucuz Yihua, Class vs gibi makinalarda standart sivri konik uç olur, alternatif uç da satılmaz.

Kaşık uç kullanıyor ve lehim de muhtemelen reçine içermeyen lehim teli.

İşin içine kaşık uç girince, farklı uç seçenekleri sunan bir makina almak gerekli olacak. Dandik ucuz Yihua, Class vs gibi makinalarda standart sivri konik uç olur, alternatif uç da satılmaz.
Teessüf ederim hocam. İşyerinde şunu devamlı kullanıyorum. Baya da memnunum.
Class 868D Sıcak Hava ve Lehimleme İstasyonu Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net® https://share.google/Z9hHKhUPj7kX0wREb

Valla bana göre alınabilecek en asgari havya T12 bazlı bir makina. Bu Class'lar, Yihua'lar adamı hem meslekten hem hobiden soğutur.

Sen sakın bir Aixun falan kullanma, artık senkeki Yihua'ya hiçbir şekilde elin gitmez :)

Valla bana göre alınabilecek en asgari havya T12 bazlı bir makina. Bu Class'lar, Yihua'lar adamı hem meslekten hem hobiden soğutur.

Sen sakın bir Aixun falan kullanma, artık senkeki Yihua'ya hiçbir şekilde elin gitmez :)
Beni bir ara soğutan ve acaba ben bu işi hiç bilmiyor muyum dedirten dandik lehim telleri oldu. Kurtel lehim teli kullanmaya başlayınca kızgın kumlardan serin sulara dalmış gibi oldum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,974
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back