Hobi amaçlı, çok yönlü kaynak makinesi önerileri

Sercan

--
Teras ortamında kullanmak üzere bir kaynak makinesi arıyorum.

Genel tadilat işlerinin yanı sıra, teras için gölgelik veya çalışma masası yapmak gibi projelerde de kullanabilmeyi bekliyorum.

Bu tarz kaba işlerin yanında, bazen 3–5 cm'lik profilleri birbirine kaynatarak bir cihaz kasası yapmak veya kompresörü sessizleştirmek amacıyla bir kabin inşa ederken dış çerçeve oluşturmak gibi işler de yapabilirim.

Özetle, hobi amaçlı kullanacağım. Kalitesiz bir ürün istemem. Çok yer kaplamayan ve ev ortamına uygun bir cihaz arıyorum.

Birden fazla türde kaynak yapabilen bir model olursa tadından yenmez.

Var mı bildiğiniz bir ürün?

Araştırırken Miller'in Millermatic 211 Pro diye bir modelini buldum. Yeni çıktı diye mi fiyatı bu kadar yüksek yoksa bu fiyatlar bu cihazlar için normal mi anlamadım.

Aradağım özellikleri bu karşılıyor ama biraz daha makul fiyatlı ürün lazım.

Bütçe ne kadar bu arada yerli de önerebilirim
Yerli olması daha çok hoşuma gider. Fakat yerli olacak diye de dandik bir mal istemem.

Belirli bir bütçe düşünmedim, cihaza göre bütçeyi ayarlayıp birkaç ay sonra da alabilirim. Acele etmemi gerektirecek birşey yok.

@paskomya üstat;
Kaynak makineleri hakkında bilgi sahibidir.
Yardımcı olacaktır.

güzel ustam, ben emekli olduktan sonra olaylar epey gelişti. gazaltı, telli, lazer kaynak makineleri çıkış ben nerdeyse hepsi yabancı kaldım. bir de üç harfli marketlerde satılanların serileri çıktı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
bu arada kaynak yapan kişinin, kaynak yapma ustalığı ve bilgisi çok önemlidir. benim gibi test için elektrot yakan adamdan sadece hangi makine güzel yakıyor sorusuna cevap alabilirsiniz. diğer taraftan bir makinede ne kadar çok fonksiyon varsa, yani ne kadar multiyse o kadar risklidir.
artık marka olan yeni makinelerde smd bileşenleri çok fazla kullanıyor, bu da olası arıza risklerini arttırıyor.
para benim için dert değil derseniz magmaweld ilk sırada tercihim olacaktır. yeni seri expressweld açmadığım için kötü diyemiyorum. (KL) kale orta değerde bir makinedir. bakın kötü değil, kötülerin en iyisi değil iyiler içinde orta değerde.
nurişler var Türkiye'de piyasa yapmaya çalışıyor. catpower orta ve çalışkan bir makine hele 2000 veya 2222 serisi bulursan kaçırma derim. yoksa dam başında çatı yapayım dolap- tezgah yapayım derseniz her makine aynı, yeter ki elektrot yapıştırma.

güzel ustam, ben emekli olduktan sonra olaylar epey gelişti. gazaltı, telli, lazer kaynak makineleri çıkış ben nerdeyse hepsi yabancı kaldım. bir de üç harfli marketlerde satılanların serileri çıktı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
bu arada kaynak yapan kişinin, kaynak yapma ustalığı ve bilgisi çok önemlidir. benim gibi test için elektrot yakan adamdan sadece hangi makine güzel yakıyor sorusuna cevap alabilirsiniz. diğer taraftan bir makinede ne kadar çok fonksiyon varsa, yani ne kadar multiyse o kadar risklidir.
artık marka olan yeni makinelerde smd bileşenleri çok fazla kullanıyor, bu da olası arıza risklerini arttırıyor.
para benim için dert değil derseniz magmaweld ilk sırada tercihim olacaktır. yeni seri expressweld açmadığım için kötü diyemiyorum. (KL) kale orta değerde bir makinedir. bakın kötü değil, kötülerin en iyisi değil iyiler içinde orta değerde.
nurişler var Türkiye'de piyasa yapmaya çalışıyor. catpower orta ve çalışkan bir makine hele 2000 veya 2222 serisi bulursan kaçırma derim. yoksa dam başında çatı yapayım dolap- tezgah yapayım derseniz her makine aynı, yeter ki elektrot yapıştırma.

1 sene Şişli Teknik Lisesi metal bölümünde okudum ama o günden sonra elimi sürmedim. Şu an ki bilgim sıfır olsada, hocalarımız iyiydi, o zaman güzel kaynak yapabiliyordum.

O bilgilerime dayanarak kaynak makinesine yatırım yapsam boşa gitmez diye umuyorum.

Videodaki gibi kaynakları yapabilecek makineler, teras ortamı için çok mu pahalı olur?

TIG kaynağı yapabilmek için argon ve ya helyum kullanmak şarttır.
Tüpünü regülatörünü alırım dersen gerisi kolay.
İnverter kaynak makinalarının bazıları örtülü elektrot kullanabildiği gibi torch da kullanabiliyor , çok da pahalı değiller.
Makine kadar kullanıcı bilgi ve becerileri de önemli bir konu.
Kaynak , makine mühendisliğinde uzmanlık alanı.
Fakat ileri düzey çalışma değil de balkon-teras tip çalışmalar için becerikli birilerinin yapabileceği bir şey.
Lazerler harika ama çok pahalı getirisi olmayan işler için amatöre göre çok pahalı.
İnverterlerin bazı modelleri nokta-nokta kaynak gibi puls kaynak yapabiliyor.
İnce parçalarda , çok ısıtılmaması gereken parçalarda büyük kolaylık.
Özel metallerde ise tig şart gibi.
Ama illa dersen örtülü özel elektrotla alüminyum bile kaynatabilirsin.

Bana kalırsa çok işi yapan bir makine tektir ama senin anlattığın işler için değil , o yüzden işe en uygun tip ayrı ayrı cihazlar tercih edilmeli.
Yapmak istediğin işleri sınıflandır , uygun cihazları al.

Gazsız gaz altı gibi saçma bir tanımla tanıtılan makinalardan uzak dur çünkü elektrotları beladır .
Gerçi TIG içinde durgun bir köşeye ihtiyaç var.

Son düzenleme:
Ev ortamında en fazla 80A ve 2 veya 2,5mm elektrot kullanabilirsin: sonra sigorta otomatı atmaya başlar. Zaten ev ortamında daha yüksek değerlere gerek yok.
Yeni yaptırdığım evimde henüz güneş paneler kurulmadığı için AKSA'nın 3,5kVA jeneratörü ile çalışmak zorundayım: 3,2mm elektrot kullandığımda sigorta hemen atıyor. Sadece 2,5mm ve 80A ve kaynak süresini fazla uzatmatmadan kaynaklarımı yapıyorum.
Kaynak makinem: Magmaweld Monostick 165i
Birde düzgün kaynak maske alman şart. Kullandığım model Magmaweld MKM 626S.
Birkaç kaynak için tutucu mıknatıs yanlış bir yatırım olmaz.
Bu tür alışverişlerimi tokgozler.com 'dan yapıyorum.

Gazsız gazaltı lullanıyorum memnunum, normal çubuk elektrod da kullanılabiliyor. Hafif işler için ideal, bunu da inceleyebilirsiniz 0.8-1mm tel bğlanabiliyor. Her tel olmuyor kendi özel teli olması gerekiyor. Telin içinde bir kanal var ve bu kanaldaki malzeme kaynağa başladığınızda gaz görevi görüyor. Yine gaz altı fakat tüpsüz :) yine de siz bilirsiniz tabi.

Konu epey verimli geçiyor. Herkese teşekkürler.,

@meke evdeki elektrik limiti hiç aklıma gelmemişti.

Yurt dışı kaynakları tararken de Jasic markasının epey sevildiğini fark ettim.

Türkiye de satışı yok ama şu ilana denk geldim. Üstelik yarın da ilan konumuna çok yakın bir yere gideceğim.

Tam takım olarak tavsiye eder misiniz? Hemen yarın alabilirim

Konu epey verimli geçiyor. Herkese teşekkürler.,

@meke evdeki elektrik limiti hiç aklıma gelmemişti.

Yurt dışı kaynakları tararken de Jasic markasının epey sevildiğini fark ettim.

Türkiye de satışı yok ama şu ilana denk geldim. Üstelik yarın da ilan konumuna çok yakın bir yere gideceğim.

Tam takım olarak tavsiye eder misiniz? Hemen yarın alabilirim

tamir olmuyor aklında olsun.

Forum istatistikleri

Konular
8,546
Üyeler
3,395
Son üye
Hüseyin Binici

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back