Amerikadaki ozgurluk anitini ulkemize getirmemiz lazim.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Bugun bir videoda izledim.

Videoda deniyorki Osmanli, Fransiz bir sanatcidan Misir'a dikilmek uzere gorkemli bir heykel siparis eder, parasinin bir kismini da oder.

Heykel bir turlu Osmanli'ya verilmez sonra bir seyler olur Osmanli da heykelden vazgecer.

Amerika ayni sanatcidan bir heykel ister. Sanatci zaten birmis heykeli Amerikaya yollar. O cok tandidik ozgurluk aniti yerini bulur.

Parasini biz vermisiz dolayisi ile heykel aslinda bizimmis.

Ilginc. Ne kadar dogrudur bilemem.

Bu kez video linkini vermiyorum.

Tartışmalı bir konu ama yinede olabilir. Veya günümüze değişik bir hikaye olarak gelmiştir.İstanbul Arkeoloji müzesinin ve Mimar sinan üniversitesinin kurulduğu dönemlere rastlıyor bu hikayenin tarihi..
Heykeli Osmanlı değilde Mısır valiliği istiyor..Ama Osmanlı'nın onayından geçmiş olabilir, tabi ismi farklı konulmuştur diye tahmin ediyorum..

Bugun bir videoda izledim.

Videoda deniyorki Osmanli, Fransiz bir sanatcidan Misir'a dikilmek uzere gorkemli bir heykel siparis eder, parasinin bir kismini da oder.

Heykel bir turlu Osmanli'ya verilmez sonra bir seyler olur Osmanli da heykelden vazgecer.

Amerika ayni sanatcidan bir heykel ister. Sanatci zaten birmis heykeli Amerikaya yollar. O cok tandidik ozgurluk aniti yerini bulur.

Parasini biz vermisiz dolayisi ile heykel aslinda bizimmis.

Ilginc. Ne kadar dogrudur bilemem.

Bu kez video linkini vermiyorum.
Dayanaksız bir iddiadan öteye geçemedi sanırım.
Heykeltıraş Bartholdi kendi kitabinda Süveyş kanalı heykeli ve Özgürlük heykelinin süreçlerini anlatmış.
Detaylı yazı dogrulukpayi.com sitesinde "Özgürlük heykelinin masraflarını Osmanlı Devleti mi ödedi" başlığı altında mevcut.

Son düzenleme:
İstanbul ile Amerika daki dikilitaşlarında Mısır'a götürülmesi lazım.
Tarihi eser çalınmış. :)

Tarihte batıdan hep kazık yemişiz.

İngiliz Osmanlı'yı savaşa soktu, sonra da para lazım olunca Osmanlı'ya kredi verdi. Daha da para lazım olunca Kıbrıs'ı kiraladılar. Osmanlı borcunu ödeyemeyince de İngiliz Kıbrıs'a el koydu.

Kurtuluş savaşının son yıllarında Atatürk, aynı İngiliz ile Musul ve Kerkük pazarlığı yapıyordu. Verilmezse askeri müdahalede kararlı idi. İngiliz Şeyh Sait ayaklanmasını çıkardı, müdahale edemedik. İngiliz söz verdi, Musul ve Kerkük karşılığında "büyük bir meblağ tazminat ödeyeceğiz" diye. Ve ödemediler.

Ödemelerine gerek yok ki.
Biz vazgeçtik haklarımızdan.
Uluslar arası kanun kural şahıs malları.
O yüzden devlet malları şahıslara yazılır.
O dediğiniz yerler devlet başkanı daha kapsamı ile halifenin şahsi mülkü idi...
İngilizlerin neden kralları hala defetmediğini bir düşün !

Forum istatistikleri

Konular
8,634
Üyeler
3,434
Son üye
cevher

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back