Tarladaki hortuma basınç sensörü kurmak istiyorum deneyimsizim bilgi verir misiniz?

umutcanceylan

Yeni Üye
Tarladaki bir hortum için basınç sensörü sistemi kurmak istiyorum. Bu aynı zamanda proje ödevim olacak. Yapay zeka kullanarak araştırdığımda, temel olarak birkaç bileşene ihtiyaç duyulduğunu gördüm. Sistem şu şekilde çalışacak: Hortuma bir basınç sistemi takmak istiyoruz ve hortum patladığında telefon veya mesaj yoluyla bilgilendirilmek istiyoruz. Gelecekte bunu daha da geliştirmeyi planlıyorum. Herhangi bir öneriniz var mı? YouTube'da da bu konuda herhangi bir kaynak bulamadım. Yardımınız için minnettar olurum. Robotik konusunda bilgim yok, ancak yazılım becerilerim fena değil. Yapay zeka bana şunları almamı söyledi:

ESP32 DevKit V1 30/38 pin

5V Su Basıncı Sensörü: Su basıncını ölçecek parça. (0-1,2 MPa kapasiteli olan).

SIM800L EVB V2.0: SMS mesajları gönderecek GSM modülü. (5V uyumlu olduğundan emin olun; genellikle mavi modeli alın. Küçük kırmızı modellerden kaçının).

830 delikli Breadboard: Parçaları düzenleyip kabloları takabileceğiniz plastik bir test tahtası.

Jumper Kablo Seti: Bağlantılar için 1 paket “Erkek-Erkek” ve 1 paket “Dişi-Erkek” kablo.

Tesisat ve Koruma Parçaları (Bir nalburdan satın alınmalıdır)

T-Konektör: Sensörü kestiğiniz ana boruya bağlamak için. (Sensörün ucu için doğru boyutta olmalıdır, genellikle G1/4).

Teflon Bant: Sensörü vidalarken vida dişlerini sarmak için, su geçirmez olmasını sağlamak amacıyla.

Plastik Kova: Elektronik devreyi içine yerleştirmek için kapaklı, su geçirmez bir kutu.

Şöyle bir liste çıkardım:

Arduino 10k Ohm 0.25w Direnç 10 Adet:
https://www.trendyol.com/arduino/10k-ohm-0-25w-direnc-10-adet-p-74992674 --8 TL

Su basınç sensörü:
https://www.robotsepeti.com/gravity-analog-su-basinc-sensoru-sen0257 --1508 TL

Kırmızı GSM modülü volt düşürmek için kullanacağımız güç düşürücü:
https://www.direnc.net/lm2596-power-suplay-modul-1 --70TL

GSM Modülü:
https://www.robotistan.com/sim800l-gprs-modulu --1178 TL

40 Pin Ayrılabilen Erkek-Erkek M-M Jumper Kablo-200 mm:
https://www.robotistan.com/40-pin-ayrilabilen-erkek-erkek-m-m-jumper-kablo-200-mm --50 TL

40 Pin Ayrılabilen Dişi-Erkek M-F Jumper Kablo-200 mm
https://www.robotistan.com/40-pin-ayrilabilen-disi-erkek-m-f-jumper-kablo-200-mm --50 TL

T-Rekor G1/4 (internette kaynak yok nalbur)
Teflon bant
sebox Sıva Üstü Kare Buat Kutu 110x220x72 (1 Adet)
https://www.trendyol.com/sebox/siva-ustu-kare-buat-kutu-110x220x72-1-adet-p-962089002 --140 TL

Foruma hoş geldin.

Eğer programlama konusunda temel bilgin varsa, bu projeyi yapabilirsin. Listede breadboard yok, elinde zaten varsa mesele yok.

Ben hazır jumper kablolarla çok sorun yaşadım, o yüzden kullanmıyorum artık. Onun yerine zil teli diye de geçen, 0.5 - 0.7 mm çapında tek damarlı tel ile kendi jumper kablolarımı yapıyorum.

Herşeyden önce, basınç sensörünü Arduino'dan okuyan programı yaz. Sensör verisini okusun ve seri terminale yazdırsın. Programı da burada paylaş.

Foruma hoş geldin.

Eğer programlama konusunda temel bilgin varsa, bu projeyi yapabilirsin. Listede breadboard yok, elinde zaten varsa mesele yok.

Ben hazır jumper kablolarla çok sorun yaşadım, o yüzden kullanmıyorum artık. Onun yerine zil teli diye de geçen, 0.5 - 0.7 mm çapında tek damarlı tel ile kendi jumper kablolarımı yapıyorum.

Herşeyden önce, basınç sensörünü Arduino'dan okuyan programı yaz. Sensör verisini okusun ve seri terminale yazdırsın. Programı da burada paylaş.
Merhaba, hoş buldum.
Dediğinizi yapay zekaya attım bu çıktıyı verdi:
Benim merak ettiğim şey bana yanlışlık yaptırır mı? Hiçbir şey bilmiyorum ama böyle bir proje sunmak istiyorum. Hocam da destek olacaktır parçaları sipariş etmekten ziyade benim için büyük bir şey olacak. Sizce yapılır mı?
Kod:
int sensorPini = 34; // Direnç köprüsünün ortasından gelen sarı kablo

int basincDegeri = 0;

void setup() {

// Bilgisayar ile iletişim hızını başlatıyoruz

Serial.begin(9600);

Serial.println("Basinc Sensoru Testi Basliyor...");

delay(1000);

}

void loop() {

// D34 pinindeki voltajı oku (ESP32 için 0 - 4095 arası bir sayı döndürür)

basincDegeri = analogRead(sensorPini);

// Okunan ham veriyi Seri Port Ekranına (terminale) yazdır

Serial.print("Okunan Ham Deger: ");

Serial.println(basincDegeri);

// Ekrandaki akışı gözle rahat takip edebilmek için yarım saniye bekle

delay(500);

}

Son düzenleme:
Program kodu eklemek için "kod" butonuna basıp, Arduino için de dili C++ olarak seçersen daha okunaklı olur. Bir önceki mesajı bu şekilde düzeltebilirsin.

1772823660163.png

Yalnız burada kafama takılan birşey var. YZ ya sorarken hiçbir şey bilmiyorum demişsin. Gerçekten konu ile ilgili hiçbir bilgin yok ve projeyi tamamen yapay zekaya mı yaptırmaya çalışıyorsun? Eğer düşüncen bu ise, proje başında da hiçbir şey bilmiyor olursun, proje bittiğinde de (çalışsın çalışmasın farketmez) gene hiçbir şey bilmiyor olacaksın.

Benim tavsiyem. programın tasarımını sen yap. Gerekirse burada soru sor. Sadece programı gerçekleştirirken, bilmediğin C++ dili veya Arduino hardware ayrıntıları konusunda YZ ya soru sor.

Program kodu eklemek için "kod" butonuna basıp, Arduino için de dili C++ olarak seçersen daha okunaklı olur. Bir önceki mesajı bu şekilde düzeltebilirsin.

47141 eklentisine bak

Yalnız burada kafama takılan birşey var. YZ ya sorarken hiçbir şey bilmiyorum demişsin. Gerçekten konu ile ilgili hiçbir bilgin yok ve projeyi tamamen yapay zekaya mı yaptırmaya çalışıyorsun? Eğer düşüncen bu ise, proje başında da hiçbir şey bilmiyor olursun, proje bittiğinde de (çalışsın çalışmasın farketmez) gene hiçbir şey bilmiyor olacaksın.

Benim tavsiyem. programın tasarımını sen yap. Gerekirse burada soru sor. Sadece programı gerçekleştirirken, bilmediğin C++ dili veya Arduino hardware ayrıntıları konusunda YZ ya soru sor.
Tamamdır, düzelttim.
Evet hiçbir fikrim yok, ama merak da ediyorum nereden başlayacağımı da bilmiyorum. Her şeyi yapay zekaya sorarak buraya kadar gelebildim, bu proje okuldan benim gibi bir öğrenciye lazım. Hocam da dedi ki yapın geliştirin ben de projenden sayayım dedi.

İşini kolaylaştırmak adına birkaç şey söyleyeyim.

1-) Beslemeyi hangi voltaj ile yapacaksın?
2-) Esp32'nin ADC girişleri kötüdür. Ayrıca 5V toleranslı da değildir. Bu yüzden ADC verisini 5V ile okuyabileceğin fakat esp32'ye 3.3V verebileceğin bir sisteme sahip misin?
3-) Türkiye'de satılan breadboardlar genellikle insanı uyuz eder. Lehim yapabiliyorsan delikli pertinaksa geçmelisin.
4-) Eğer ki esp32 başka bir şey için lazım değilse. Arduino (pinleri mega uno ve nanodan emin olmakla birlikte 5V toleranslı) kullanmak işini daha da kolaylaştırabilir.
5-) Eğer bu işe hevesli değilsen ve sadece geçmek için yapıyorsan. Kodları Gemini ve Claude'e karşılıklı olarak yazdır. Böylece kendi kendilerine debug yapabilirler.

İşini kolaylaştırmak adına birkaç şey söyleyeyim.

1-) Beslemeyi hangi voltaj ile yapacaksın?
2-) Esp32'nin ADC girişleri kötüdür. Ayrıca 5V toleranslı da değildir. Bu yüzden ADC verisini 5V ile okuyabileceğin fakat esp32'ye 3.3V verebileceğin bir sisteme sahip misin?
3-) Türkiye'de satılan breadboardlar genellikle insanı uyuz eder. Lehim yapabiliyorsan delikli pertinaksa geçmelisin.
4-) Eğer ki esp32 başka bir şey için lazım değilse. Arduino (pinleri mega uno ve nanodan emin olmakla birlikte 5V toleranslı) kullanmak işini daha da kolaylaştırabilir.
5-) Eğer bu işe hevesli değilsen ve sadece geçmek için yapıyorsan. Kodları Gemini ve Claude'e karşılıklı olarak yazdır. Böylece kendi kendilerine debug yapabilirler.
1-) Gemini ilk başta powerbank kullanmamı tavsiye etti.
2,3,4-) Dediklerinizi bilmiyorum hocam
5-) Süper fikir iki ai daha güçlü olabilir

Forum istatistikleri

Konular
8,974
Üyeler
3,623
Son üye
Swandy_82

Son kaynaklar

Back