Dizel basınçlı metal eritme fırını

Demiri eritmek için nozul direk pota içindeki demire üflemeli.
Senin fırında potanın etrafında dolaşıyor.
Siemens martin fırınlarında birden fazla oksijen hamlacı gibi dizilmiş nozuller metal eritme havuzuna.
Birde hava fırına verilmeden önce aşırı ısıtılıyor.
2013-10-science-break-05.jpg

translate ile çevirirsin. isveççe kaynak.
Geçen 1.5 litre karışım 40dk yaktım. Şunu gördüm:
demir eritmek için ceramic pota lazım veya grafit ,
alüminyum ve bakır eritmek kolay ama demir için daha fazla yakıtlı tahminen 10lt saat lik sistem
, daha büyük pota 50lt yani daha büyük fırın daha çok yakıt ve en önemlisi izolasyon.

Geçen 1.5 litre karışım 40dk yaktım. Şunu gördüm:
demir eritmek için ceramic pota lazım veya grafit ,
alüminyum ve bakır eritmek kolay ama demir için daha fazla yakıtlı tahminen 10lt saat lik sistem
, daha büyük pota 50lt yani daha büyük fırın daha çok yakıt ve en önemlisi izolasyon.
Grafit pota olmaz. Yüksek sıcaklık ve oksijen ile kömür gibi yanar.

3000 ° Celcius a kadar kullanabilirsin..

Earth un elması nasıl ürettiğine bakılırsa kullanılır hem de en yüksek sıcaklıklara dayanabilen pota olarak

Grafit pota olmaz. Yüksek sıcaklık ve oksijen ile kömür gibi yanar.
Doğru değil.
Dökümhanelerde çok kullanılır üstelik çelik ve Pik ergitmelerde.
İndüksiyonda iletken olması sebebiyle kendisi ısınarak içindekini eritme işlemini yapar.
En büyük sıkıntısı ani ısıtıp soğutmalarda çatlaması ve içine konulan metalin karbon alaşım seviyesini yükseltilmesine sebep olmasıdır.
O yüzden analiz labratuarlarında vakum altında seramik pota kullanılır. Seramik potanında hızlı sıcaklık değişimlerinde gene çatlaması sözkonusudur.
Seramik Pota Çelik Ergitme.
1777736482576.png
1777736514732.png
1777736552491.png
1777736594745.png

Grafit Pota Bakır Ergitme.

Doğru değil.
Dökümhanelerde çok kullanılır üstelik çelik ve Pik ergitmelerde.
İndüksiyonda iletken olması sebebiyle kendisi ısınarak içindekini eritme işlemini yapar.
En büyük sıkıntısı ani ısıtıp soğutmalarda çatlaması ve içine konulan metalin karbon alaşım seviyesini yükseltilmesine sebep olmasıdır.
O yüzden analiz labratuarlarında vakum altında seramik pota kullanılır. Seramik potanında hızlı sıcaklık değişimlerinde gene çatlaması sözkonusudur.
Seramik Pota Çelik Ergitme.
47767 eklentisine bak47768 eklentisine bak47769 eklentisine bak47770 eklentisine bak

Grafit Pota Bakır Ergitme.

47771 eklentisine bak
  • Grafit Pota:
Grafit potaların olağanüstü yüksek sıcaklık dayanımı, onları aşırı ısı uygulamaları için ideal hale getirir. Grafitin yüksek erime noktası3.600°C'nin üzerindeki sıcaklıklar, çoğu malzemeden önemli ölçüde daha yüksektir ve deformasyon veya erime riski olmadan yüksek sıcaklıkta kullanıma olanak tanır.

Grafitin yüksek ısı iletkenliği hızlı ve verimli ısı transferine olanak tanır, hızlı ısıtma uygulamaları için çok uygundur. Ek olarak, bu pota içinde düzgün sıcaklık dağılımı sağlar. Ayrıca oksijenden yoksun indirgeyici atmosferlerde yüksek sıcaklıklarda kimyasal olarak inerttir.

Grafit potalarla ilgili en büyük zorluk yüksek sıcaklıklarda oksidasyondur. Oksijen varlığında grafit yaklaşık 500°C'de oksitlenmeye başlar ve karbondioksit oluşturur. Bu nedenle grafit potaları inert atmosferlerde veya vakum ortamlarında kullanmak idealdir.
https://www.eastcarb.com/tr/seramik-ve-grafit-pota

Ben grafitin kömür gibi yandığını biliyorum. O potaların içeriğinde başka şeyler olmalı.

pota nasıl ısıtılır?
Sonuçta fırına koyduğumuzda aniden 2000 derece sıcaklığa çıkıyoruz.
Pota ısı iletmeyen malzemelerden yapılıyor.
Direk metale üflenmeli alev.
Ben vana fabrikasında çalışmıştım.
Orada kenarlara ateşe dayanıklı tuğla koyuyorduk.
Ortasına bir kat pik döküm parçaları bir kat kömür konuluyordu alttan kuvvetlice hava verilip Ateşleniyordu kömürler.
Süresini unuttum Kısa süreli hava verilirse dökme demir. Uzun süre hava verilirse çelik döküm oluyor.
Curuf üstte kaldığı için potayı alttan vana kalıplara boşaltıyorlardı.
Çelik yüksek sıcaklıkta eridiği için vana içinde hava boşlukları oluyordu.
Tornalarken flanşları kabarcıkları görebiliyorduk.

Çelik ile grafit pota kullanılırsa, vakum veya inert gaz ortamında da olsa, demirin içerisine karbon difüzyonu olacaktır. Bu da çeliğin vasıflarını değiştirir. Eğer sıcaklığa ve süreye bağlı olarak tam olarak ne kadar karbon difüzyonu meydana geldiği biliyorsa, yani difüzyon miktarı kontrol altında tutulabiliyorsa, o zaman sorun yok, çelik elde etmek için zaten karbon katacaksın. Ama böyle bir kontrol olanağı yoksa, elde edilecek döküm parça ya aşırı karbondan dolayı kırılgan olacak, veya yeterince difüzyon olmazsa çelik yeterince sertliğe ulaşamayacak.

inceledim,pota olayı olmaz .Uygun ,verimli ve mantıklı olan yalın ateşin temas etmesi.Şuanki durumda bunu anca ocağı yan çevirip yarım yatırarak yapılabilir.
Bunu deneyebilirim.yaklaşık 4 5kg eritebilir.
Bu arada elimde linyit kömür ,pik hurda kasnaklar ve hurda demir var.
Bunları ocakta eritebilir miyim.
Pik ingot yapabilir miyim?
linyit pik eritir mi?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,128
Üyeler
3,703
Son üye
Mr_eruysal

Son kaynaklar