Projem için ADS1256 tedariği nasıl yaparım?

Crosfoll

Yeni Üye
Merhaba! Ben mekatronik 1. sınıf öğrencisiyim. Geçen dönem denge robotu yapmıştım. Bu dönem Nörokardiyo duygu analiz cihazı yapacağım. Cihazı yaparken şu sensör ve parçaları kullanacağım:
ADS1256
STM32F103
AD8232
ESP32
LM2596
Ancak sorunum burada başlıyor. ADS1256 nın internette satışını göremedim. Bir adet link gördüm ancak modül olarak değilde IC olarak lazım. Belki modül işime yarayabilir ama parçayı tam olarak bilmediğim için almaktan çekiniyorum. Ayrıca ücreti biraz yüksek geldi gözüme o modülün. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hayırlı forumlar!

Bence projende değişiklik yapıp şu şekilde ilerlersen, hem çok daha hızlı sonuca gidersin, hem de daha ileri seviye özellikler ekleyebilirsin:

Hazır modülü satın al

1777895728427.png

Bu modülü bilgisayarın USB portuna bir USB/RS232 dönüştürücü ile bağlayabilirsin. Sonra da asıl nörolojik değerlendirmeyi yapan yazılımı masaüstü bilgisayar üzerinde geliştir. Böyle yaparsan, 24 bit ADC için uygun bir analog tasarıma sahip bir kartı hazır almış oluyorsun. Düşük gürültülü bir ADC nin devre tasarımını yapmak kolay değildir. Bunun dışında, bütün program PC üzerinde geliştirildiği için, ileride algoritmaya yapay zeka desteği de ekleyerek projeden elde edeceğin eğitim değerini arttırmış olursun.

Eğer mutlaka ESP32 kullanacaksın, gene bu modül ile çalışmanın bir faydası olur. Modül, masaüstü bilgisayar ile algoritmayı çalışır hale getirirsin, sonra da masaüstü yerine ESP32 nin verileri işlemesini sağlayacak ESP32 firmware yazılımı ile uğraşırsın.

Mouser fiyatı 16-18 Euro civarı. Türkiyeye getirtmek kabaca 1500 TL civarını bulabilir. Üzerine devre tasarım maliyeti ve zorluğu var.

İllaki bu entegreyle çalışacaksan Waveshare marka modül almanı tavsiye ederim. Pahalı ama hassas projelerde çalışıyorsan klon ürünler can sıkabilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,128
Üyeler
3,703
Son üye
Mr_eruysal

Son kaynaklar

Back