Bu tür bir cihazın evde kaplayacağı alanı düşününce, özellikle döküm gövde ise taşıma zorluğunu da düşününce çok gerekli değilse almak bence mantıklı değil. Sorduğunuz soru tabiki bu değil ama matkap ucuna takılan zımpara aparatları ile bu işi çözebilir miyim diye bakardım ben. Cihaz çok faydalı olabilir ama atölye alanı limitli üstelik alma bahaneniz bana çok geçerli gelmedi. Zaten daha fazla tuğla üretmek istiyor musunuz belirli değil, başka bir işe de yaramayacaksa bu alet o zaman biraz dert almış olacaksınız. Elinizde var mı bilmiyorum ama mesela bu paraya bir dremel seti alınıp sonra 3D printer marifetiyle bu alet kadar kolay olmasa da makul bir hale indirip tuğla zımpara işini halledebilirsiniz. Bir dremel seti bu aletle aynı para, dremel doğru kullanımla eğer şanssız bir insan değilseniz kolay bozulan bir alet değil üstelik neredeyse her işe, hobiye gidiyor. Yine aynı şekilde uygun fiyatlı matkaba takılan zımpara aparatları, biraz 3D printer ve tasarım marifetiyle bu sorunu yine çözersiniz.
Uzun lafın kısası evet bu aletin işi bu olduğu için çok kolaylaştırır ama her işe alet alma biraz tüketim çılgınlığı gibi. Daha fazla kullanım alanı olan bir şey alabilirsiniz belki.
İlk önce tuğlayı elle sürterek denedim. Bariz bir şekilde yamuk oldu tuğlalar.
Sonra 3D yazıcı ile bir kalıp yaptım.
Bu kalıp ile tuğlayı düzgün törpüleyebildim ama bu sefer de bir süre sonra kalıpda eriyor.
Birde elde kullanmak için zımpara makinem var. Bu da bir elde makine, diğer elde tuğla ile titreşimden dolayı olacak iş değil. Ayrıca ağır.
75 tane tuğlayı zımparalamak yaklaşık bir saat sürüyor ve sıkıcı. Bana gerekenin 1000 civarı tuğla olduunu hesaba katarsak işi pratikleştirmenin bir yolunu bulmalıyım.
Amacım Tezgah zımparanın önüne 3D yazıcı yardımı ile bir aparat yapıp, zımpara aparata değmeyecek şekilde yaklaştırmak. Artık 0.1mm mi olur 0.001mm bilmiyorum şuan. Sonra tuğlayı yukardan atıp zımparadan geçtikten sonra aşağı düşürmek.
Tezgah testere istememdeki amaç aslında işi ticari düşündüğüm için. Yoksa bir maket için tezgah testere almak değil amacım.
Bu işi yapabilecek çoğu şeye sahibim. Tuğla, birket, parke taşı, kiremit gibi ürünleri kendim yapabiliyorum. Kapı pencere, balkon demiri, çatı sacı gibi şeyleri de 3D printer ile yapmak gayet kolay. Biraz zaman harcayıp satışa sunulacak güzel setler yapabilirim.
Tek düşüncem acaba ne kadar talep var bu ürünlere? Ayda yılda bir tane satmak işi çevirmez gibime geliyor.