Kimler de Tezgah Zımpara var?

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
İmal ettiğim tuğlaları zımparalamam gerekti. Tek tek zımparalamak çok uğraştırıyor. Bunu bahane ederek atölyeye de bir tezgah zımpara ekleyesim var. Aşağıdaki ürün 8700tl. Peşin fiyatına 9 taksit. Bunu alasım var ama önerilere de açığım. Daha önce denenmiş, memnun kalınmış, pişman etmeyecek bir ürün de olabilir. Sadece F/P olması önemli. Mal 10k ve taksitli olmalı.

Screenshot_20260805_144057_Chrome.jpg

Atölye dediğim ev. Yapacağım işler minyatür çaplı şeyler. Olayı profesyonel düşünmeyin. Ufak, sessiz bir alet işimi görür.

Makina güzel görünüyor. Hem şerit tarafında hem de disk tarafında toz emme var. Tabla da hem şerit tarafına hem disk tarafına bağlanabiliyor ve ayarlı. Türkiye'de ölçüye göre zımpara hazırlayan yerler var, dolayısıyla istediğin özellikte zımpara da takabilirsin.

Senin sectigin makine sac vs govde gibi gorunuyor. Benim verdigim fotofaki makine dokum govde. Fiyati daha yuksek olabilir, Dedigim gibi su anki makinem on numara.

Bu arada bu makine ile yangin animi paylasayim.

Bir donem aylarca plastik ve recine malzeme zimparaladim. Toz emme borusuna bir sey takmadim. Zimparalama sonucu olusan plastik ve recine tozlari makineden hizla savrulup duvara yapisip 3-4 cm katman olusturmus. Bu yz katmanini bu gun temizlerim yarin temizlerim diyip ihmal ettim.

Bir gun makinenin hemen yanindaki taslama makinesi ile demir malzeme uzerinde calisirken tastan cikan kivilcimlar duvara sivanmis bu plastik tozlarina yoneldi ve bir anda duvar alev aldi. Benim gordugum kabarti buzdaginin sadece gorunen ucu imis, halbuki duvarin her yeri dikkat cekmeyen plastik tozu ile kaplanmis bunlarda alev aldiginda komple duvar yanmaya basladi.

O anda panik oldum mantigim elden gitti dusunme hizim bir anda dustu, hizlica eylem almak yerine ne yapsam, su mu doksem vs dusunuyorum. Bu esnada duvar yaniyor. Masanin ustunde boyalar, tiner, alkol, aseton ne ararsan var.

Bu şok halındeyken alti yildir elimi surmedigim yangin sondurme tupu gozume ilisti. Duvara tupu bosalttim alevler aninda sondu.

Bu deneyimden sonra, boyle durumlarda mantikli insanin bile saniyelerce nasil dusunemez oldugunu, şoka girdigini, yangin sondurucunun ne kadar onemli bir cihaz oldugunu ogrenmis oldum.

Atolyeniz varsa muhakkak en az bir tane de yangin sondurme tupunuz olsun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
9,308
Üyeler
3,844
Son üye
serdar_cakmak

Son kaynaklar

Back