Bu arada bu makine ile yangin animi paylasayim.
Bir donem aylarca plastik ve recine malzeme zimparaladim. Toz emme borusuna bir sey takmadim. Zimparalama sonucu olusan plastik ve recine tozlari makineden hizla savrulup duvara yapisip 3-4 cm katman olusturmus. Bu yz katmanini bu gun temizlerim yarin temizlerim diyip ihmal ettim.
Bir gun makinenin hemen yanindaki taslama makinesi ile demir malzeme uzerinde calisirken tastan cikan kivilcimlar duvara sivanmis bu plastik tozlarina yoneldi ve bir anda duvar alev aldi. Benim gordugum kabarti buzdaginin sadece gorunen ucu imis, halbuki duvarin her yeri dikkat cekmeyen plastik tozu ile kaplanmis bunlarda alev aldiginda komple duvar yanmaya basladi.
O anda panik oldum mantigim elden gitti dusunme hizim bir anda dustu, hizlica eylem almak yerine ne yapsam, su mu doksem vs dusunuyorum. Bu esnada duvar yaniyor. Masanin ustunde boyalar, tiner, alkol, aseton ne ararsan var.
Bu şok halındeyken alti yildir elimi surmedigim yangin sondurme tupu gozume ilisti. Duvara tupu bosalttim alevler aninda sondu.
Bu deneyimden sonra, boyle durumlarda mantikli insanin bile saniyelerce nasil dusunemez oldugunu, şoka girdigini, yangin sondurucunun ne kadar onemli bir cihaz oldugunu ogrenmis oldum.
Atolyeniz varsa muhakkak en az bir tane de yangin sondurme tupunuz olsun.