Dansoz izlemek isteyenler buraya.

Ben son metodu kullanıyorum, ama gauge blocklarla değil. Çoğu zaman üst seviyede doğruluk gerekmiyor, mesela 0.1 mm yeterli oluyor. Bu durumda ben Insize'dan aldığım 0.02 mm lik şeridi kullanıyorum. Frezenin kesici kenarı ile iş parçası arasında bu metal şerit hafif sürterek geçtiği anda tamam diyorum.

1710098498564.jpeg
 
Bu sifirlama isi benim hep problemim oldu.

Eger tezgaha bagladigim ham kutuk ise ve bunu isleyeceksem zaten sifirlama ihtiyaci yok.

Fakat daha onceden islenmis bir parcayi tezgaha bagladiysam ve uzerinde islem yapacaksam sifirlama gercekten kritik hale geliyor.

Duduklu prob ve dansozden hic memnun kalmadim.

Aslinda gecen sene farkettim. Tezgahin (frezenin) ciddi ayara ihtiyaci var.

Z ekseninde diklik problemim var. X/Y arasinda da diklik problemim kesin vardir.

Atolyeme donmeden once bu ayarlari kolayca yapabilecegim teknikleri ogrenmem ve klasik gonye haricinde guvenilir bir alet almam gerekiyor.
 
Ah bir hatirlasam. Eve sokamadigim icin arkadasin atelyesinde olan 1 tonluk Taywan mali bir seydi. 2010 yillarinda sanayide populerdi.

Evde kullandigim ise Optimum MH25SV

Her iki cihazda da ayni sorun var.
 
Evde kullandigim ise Optimum MH25SV

Güzel makina. Z sütunu ana gövdeye herhalde arkada 4 tane vida ile sıkılıyor. Diklik ayarının da orada yapılması gerekir. sağa sola çevirerek X ekseni dikliği sağlanacak, vidaların altına shim koyarak da Y ekseni dikliği sağlanacak. Sonra da vidalar adamakıllı sıkılacak.

Mil salgı durumu nasıl? Bunlarda fazla salgı yoktur. Benim Quantum BF19 da salgı neredeyse sıfır idi.
 
Bir link varsa cihazi ve fiyatini gormek isterim. Benim aklimda bir kac metre otedeki duvara laser isini dusurerek acisal sapmalari gozle yada cetvelle okuyabilecegim daha ilkel bir cihaz var.
 
Delik çapını ölçen komparatör gibi bir düzenek yapılabilir.
Ama onu çapı belli bir milin içine yerleştirmek lazım. :)
 
Makine monoblok diye hatirliyorum.

Hmm evet şimdi bazı görsellere baktım gövde monoblok. Y ve Z yatakları da kırlangıç. Eğer Y ve Z arasında diklik farkı varsa, çok büyük masraf yapmadan yapılabilecek hiçbir şey aklıma gelmiyor. O yüzden gerçekten diklik farkı var mı önce bundan emin olmak lazım.

Bir granit gönyeyi tablaya koyup, Z kafasına da bir komparatör bağlayarak Z yi minimumdan maksimuma hareket ettirirsen ne kadar kaçıklık var görebilirsin

1710166304677.png
 

Forum istatistikleri

Konular
5,880
Mesajlar
100,230
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top