Şimdi devredeki komponentlerin üzerinden gidelim. Girişte D1-D4 köprü doğrultucusu ile doğrultulan 32 Vrms değerindeki AC voltaj, C1 filtre kondansatörü ile süzüldükten sonra, belli bir ripple'a sahip bir DC voltaj haline geliyor:
Buradaki R1'in amacı, güç kaynağı OFF yapılırsa, filtre kondansatörü üzerinde biriken şarjın kısa sürede boşaltılmasını sağlamak.
U2 ise burada bir fark yükselteci olarak çalışıyor. Girişlerinden birisinde ayarlanabilen bir referans voltajı var (bu ayar, çıkış voltaj değerini belirliyor), diğer girişte ise güç kaynağının çıkış voltajı var. Çıkış voltajı, fark yükseltecinin eviren girişine bağlı, o yüzden bu yükselteç her zaman kendi girişindeki fark voltajını sıfır yapmaya çalışacak. Eğer çıkış voltajı yükselirse, fark yükselteç pass transistörünü daha az sürecek ve çıkış voltajı düşecek. Eğer çıkış voltajı düşerse, fark yükselteç pass transistörünü daha fazla sürecek ve çıkış voltajı yükselecek.
Devre C6 ve C9 un amacı, yüksek frekanslı parazitlerin ve gürültülerin osilasyona sebebiyet vermesini engellemek.
C4 ve R9 ise bir low pass filtre oluşturuyor ve referans voltajının olası parazitlerini azaltıyor.
R12 ve R11, fark yükseltecinin kazancını ayarlıyor. Bu kazanç, statik regülasyon performansı için çok önemli değil. Ama yükün ani olarak devreye girdiği veya devreden çıktığı durumlardaki performansını (dinamik performans) belirler. Düşük kazanç daha stabil bir çalışma sağlarken dinamik performans kötü olur. Yüksek kazanç dinamik performansı iyileştirir ama ani yük değişimlerinde osilasyonları beraberinde getirir.
V2 burada fark yükseltecin besleme voltajı. Fark yükselteci doğrultucu çıkışına bağlayamıyoruz çünkü voltaj çok yüksek, opamp limitlerini aşıyor.
C5 ve C7 de osilasyonları baskılama ve dinamik performansı iyileştirme amaçlı konulmuş olan bypass kondansatörleri.
D11 in amacı, eğer endüktif bir yük besliyorsak, güç kaynağı çıkışı OFF yapıldığında yük üzerinde biriken enerjinin boşaltılmasını sağlamak, yani bir clamping diyodu.
Q2 nin amacı da, pass transistörünün oldukça yüksek olabilecek olan baz akımını üzerine almak. O transistör konmasa, OPAMP tek başına pass transistörünü yeterince süremez.
Regülasyon sonucunda çıkışta oluşan sabit voltaj: