Alakası yok.Youtube da tesadüfen rast geldim. Uğraşılan devrenin modifiye edilmiş haline benziyor.
Yanlışlıkla sipariş verdiysem, yanlışlıkla her şey yapmam mümkünOlur tabi. Ama ben senin yerine olsam çıkış on/off tuşunu dokunmatik yapmam. Yanlışlıkla dokunup bir devreyi telef edebilirsin
Günlük yaşam yakamı bırakmıyor ki abi takır takır alıp yoluma devam edeyim.Dokunmatik olması bence önemli. Tuş takımı filan derken kutu işinde karışıklı oluyor. Bir kere etiket vs işinden kurtuluyorsun.
Birde ev eşyaları artık eskisi gibi 10 sene idare etmiyor. En kralı 4-5 yılda çöp. Belki 3 binlira yerine 10 binlira verip makina alırsan ozaman dayanır 10 yıl.Ara vermek mantıklı. Bir de hobiden önce köşeye en azından kombi alacak miktarda birikimi her şeyden önce bırakmak gerek. Artık eskisi gibi değil hiçbir şey beklemiyor.
Abi onu alıp üstüne altın kaplama da yapsak hatunlar kapıdan içeri sokmaz.Yok yine dayanmaz 10 yıl. Öyle bir üretim yok. Sanayi tipi almak bir çözüm. Tamiri kolay, parçaları ucuz.
Askeriyede bir çamaşır makinası var. Takribi 30kg'lık filan. Hazır kazan almışlar. Profil demirden çerçeve yapmışlar. Büyük amortisörlerle profillere sabitlemişler. Kontrolcü olarak 16F84 ve şu standart LCD'den vardı. Deterjan zaten direk kazana atılıyor(yeni deterjanlarda böyle). Yani elbette ev şartlarında böyle açık frame olmaz ama dolap içine yapılsa ömürlük olur. En azıncan sacı 2 seneye çürümez. Yapıyorlar plastikten bir kapı sensörü 6 ayda bir bozuluyor.
En ucuzu 7000tl cikAskerde gemide gorev yaptım. Gemide astsubaylar için Çamaşır ve kurutma makinalari vardi. Markayı ilk kez görmüştüm miele marka.
Günün 24 saatin 16 saati çalışırdı makinalar. Tik demedi. En son bir kuturma arızalandı. Yerine yerli bir makina aldılar. 2 ay demedi gitti.
Önerilerini uyguladım. Yarın PCB nin üst tarafını daha çok kullanmak için uğraşacağım.Fazla vakıf değilim ve fazla vakit vermeden baktım, gözüme çarpanları sıraladım gerekli gereksiz degerlendirirsin Gökhan:
10A lik kırmızı atlama dar,
R15 in sağındaki ayağa kırmızı atlama yakın oysa dışarıdan veya ortadan daha mesafeli çizmek mümkün çok yer var,
Kimi atlamalar çok kısa alt üst yapmak yerine direk tek yüzeyden yapılabilirdi ön; j4 J5 c6 linki kardeşim.
Önerilerini uyguladım. Yarın PCB nin üst tarafını daha çok kullanmak için uğraşacağım.
@taydin abi 2N3055'i paralel bağlamak için ekstra komponent gerekmiyordu değil mi? Direk paralel bağlarsak oluyordu sanırım? Üzerinden zaman geçince unuttum
11362 eklentisine bak
0.22 den 0.27 ye mi çıkarmalıyım?Sen 5 A akım almak istiyordun. Bu durumda 0.27 [CHAR]Omega[/CHAR] 10 W dirençler koyman lazım emiterlere.
0.22 den 0.27 ye mi çıkarmalıyım?