ibrahimcelik
Kıdemli Üye
- Katılım
- 31 Ocak 2021
- Mesajlar
- 1,087
Elimde cihaz yok daha alamadım önceden sorayım dedim abi
Elimde cihaz yok daha alamadım önceden sorayım dedim abi
Forumda bir kaç kişide vardı. Aslında yeni bir konu açıp sorsan daha iyi olur. Bu konuyu merak etmeyenler girmezse senin sorunu göremezler.Elimde cihaz yok daha alamadım önceden sorayım dedim abi
Forumca birleşip adam akıllı çalışan dört dörtlük bir güç kaynağı projesi çıkaramadık ki. @taydin bey başladı ama devamını getiremedik maalesef.Akım ayarlı güç kaynağım yokki
Parası olan Korad 5000 alıyor geçiyor çünkü. Proje yapmak hobi işi, zevk meselesi. Tabi hobicilerin durumu da malum.Forumca birleşip adam akıllı çalışan dört dörtlük bir güç kaynağı projesi çıkaramadık ki. @taydin bey başladı ama devamını getiremedik maalesef.
0 - 30V, 0 - 3A, demonte laboratuvar güç kaynağı testleri ve iyileştirmeler (Demonte V2)
Özellikle Çin online satış sitelerinde yaygın olarak satılan ve bu forumda da zaman zaman tartışılan 0 - 30 V, 0 - 3 A, demonte laboratuvar güç kaynağının mevcut hali ile performansının incelenmesi, sınırlamalarının belirlenmesi ve sonrasında da olası iyileştirmeleri ele alacağız. Bu devrenin...mekatronik.org
Sen en son yaptığın değişikliklerin test edilmesi gerektiğini söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam abi.Aslında son değişikliklerle artık o güç kaynağı doğru çalışıyor. Ama piyasadan alınan devre üzerinde yapılacak değişiklikleri net olarak özetlememiz lazım. Şu anda konunun tamamını okumak gerekiyor ne yapılması gerektiğini anlamak için.
Sen en son yaptığın değişikliklerin test edilmesi gerektiğini söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam abi.
Allah Allah. Ben nasıl kaçırdım o kısmı yav?Konuyu son güncellemem zaten testler idi. OPAMP'leri 36 V luk bir tek transistörlü regülatör ile besleyince 30 V 3 A alabildim. Regülasyon performansı da çok iyi idi.
Allah Allah. Ben nasıl kaçırdım o kısmı yav?
O zaman 30v 5A için tek yapmamız gereken de yük transistörü eklemek.
Ben yeni pcb'sini yaptım da biraz kendime müslümanlık yapmış oldumKonu içindeki geliştiremeler, daha doğrusu @taydin hocamın amacı demonte kit üzerinde yapılacak minimum değişiklikler ile daha düzgün çalışır hale getirmekti ve bu oldu.
Benim dört dörtlük çalışandan kastım baypass devresi ilaveli ve yapılan tüm değişiklikler ile yeni pcb tasarlanması idi. Kendim zaman buldukça bypass üzerinde çalışıyorum ama bir sonuç alamadım çünkü giriş voltajı değiştikçe tüm düzen alt üst oluyor. Bypass kullanmak için devreyi ayrı bir kaynaktan sabit 36v ile beslemek, çıkış transistörünün emiterini bypass devresi ile beslemek gerekiyor.
Eline sağlık. Peki bu hali test edildi mi? Yukarıdaki mesajımla ilgili. Çünkü bypass devresi ile sağlıklı çalıştıramadım ben.Ben yeni pcb'sini yaptım da biraz kendime müslümanlık yapmış oldum
Bende kademeli trafo aşaması ve arduino desteği var. Timur abinin son 30v desteğinide eklemedim.(Yeni haberim oldu)
Acaba diyorum proje yaparken çok mu suyunu çıkarıyorum. "O olsun", "Bu olsun" derken içinden çıkılmaz hale sokuyorum galiba.
Ya aç gözlülüğümden, ya yapmışken en iyisi olsun dan veyahut da başka birşey bilemiyorum.
14801 eklentisine bak
Yok test edilmesi. Çünkü çift taraflı basılmalı ve atlama yollarının içi kaplı olmalı. Param yok bunu ilerletmek için.Eline sağlık. Peki bu hali test edildi mi? Yukarıdaki mesajımla ilgili. Çünkü bypass devresi ile sağlıklı çalıştıramadım ben.
Aynen öyle;Ben yeni pcb'sini yaptım da biraz kendime müslümanlık yapmış oldum
Bende kademeli trafo aşaması ve arduino desteği var. Timur abinin son 30v desteğinide eklemedim.(Yeni haberim oldu)
Acaba diyorum proje yaparken çok mu suyunu çıkarıyorum. "O olsun", "Bu olsun" derken içinden çıkılmaz hale sokuyorum galiba.
Ya aç gözlülüğümden, ya yapmışken en iyisi olsun dan veyahut da başka birşey bilemiyorum.
Ustam kullandığın program adı nedirBu arada yukarıdaki hesabı yaparken simulatör kullandim. Filtre kapasitörler 2 x 4700 [CHAR]micro[/CHAR]F idi.
7397 eklentisine bak
MicroCapUstam kullandığın program adı nedir