Dede
https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti

Masaüstü Bilgisayarımda birden fazla hard disk kullanıyorum.
Ancak standart H55 kasrtlarında ve öncekilerde SATA 3 ten fazlasını takmak problem oluşturuyor.
Donanım içinde 1 DVD sürücü, 1 SSD ve 1 HD den ibaret.
Bir arkadaşımın bana verdiği harici 2xSATA bağlayabileceğim USB aygıtla da 2 adet daha ekleyerek kullanıyordum.
1.5TB olanda bu USB aygıtın üzerinde 3 yıldan beri kullanmaktaydım. Tüm arşivim onun içindeydi.
SSD hard diski büyütüp devam etmek istedim. Zaten windows ta da sıkıntılar başlamıştı.
1.5TB çıkarı 1 lik takarak bazı eksikleri oradan gidermek istedim. Ancak her defasında USB aygıtın enerjisini keserek yaptım HD değiştirmeyi.
İlkinde farketmedim. 1.5TB yi kenara koyup diğer iki hard diskten hangisi hangisidir deyu bakarken birbirinin aynı klasörler gördüm iki hard da da.
Düşündümki daha evel bi kopya almışımdır. Neyse onlarla işim bitti bu arada birkaç kerede sistemi yeniden başlattım yeni SSD ile.
1.5TB taktım USB sürücünün enerjisini verdim....
Ahhh...!!
Ne göreyim...!!
Benim 1.5 lik sürücüde de diğer Hard ların kopyası war..!
Nasıl olur yaw falan filan deyip sistemin tüm enerjisini kapatıp bilgisayarıda resetledim.
1.5TB hard RAW formatına dönmüş erişilemiyor.
İyice endişelendim ve dedim alet bozuldu belki.
Bilgisayarın içine taktım.
Windows CHKDSK yı devreye aldı ve yaklaşık 2 saat düzeltmeye çalıştı.
Yeniden başlatıldı sistem.
Ahhh gene aynı kopya gene aynı şekilde.. FAT'i onarmış sanırım.
Ama kopya olan FAT haline gelmiş.
İçerikteki dosyalara bakmak istedim fakat bazı klasörler boş bazılarındaki dosyalarda bozuk açılmıyor.
Çaresiz formatlamak zorunda kaldım.
Ama günün sabaha karşısında hiç bir verim kalmamış olarak işi bitirdim.
Arşivime gülegüle...

Ancak standart H55 kasrtlarında ve öncekilerde SATA 3 ten fazlasını takmak problem oluşturuyor.
Donanım içinde 1 DVD sürücü, 1 SSD ve 1 HD den ibaret.
Bir arkadaşımın bana verdiği harici 2xSATA bağlayabileceğim USB aygıtla da 2 adet daha ekleyerek kullanıyordum.
1.5TB olanda bu USB aygıtın üzerinde 3 yıldan beri kullanmaktaydım. Tüm arşivim onun içindeydi.
SSD hard diski büyütüp devam etmek istedim. Zaten windows ta da sıkıntılar başlamıştı.
1.5TB çıkarı 1 lik takarak bazı eksikleri oradan gidermek istedim. Ancak her defasında USB aygıtın enerjisini keserek yaptım HD değiştirmeyi.
İlkinde farketmedim. 1.5TB yi kenara koyup diğer iki hard diskten hangisi hangisidir deyu bakarken birbirinin aynı klasörler gördüm iki hard da da.
Düşündümki daha evel bi kopya almışımdır. Neyse onlarla işim bitti bu arada birkaç kerede sistemi yeniden başlattım yeni SSD ile.
1.5TB taktım USB sürücünün enerjisini verdim....
Ahhh...!!
Ne göreyim...!!
Benim 1.5 lik sürücüde de diğer Hard ların kopyası war..!
Nasıl olur yaw falan filan deyip sistemin tüm enerjisini kapatıp bilgisayarıda resetledim.
1.5TB hard RAW formatına dönmüş erişilemiyor.
İyice endişelendim ve dedim alet bozuldu belki.
Bilgisayarın içine taktım.
Windows CHKDSK yı devreye aldı ve yaklaşık 2 saat düzeltmeye çalıştı.
Yeniden başlatıldı sistem.
Ahhh gene aynı kopya gene aynı şekilde.. FAT'i onarmış sanırım.
Ama kopya olan FAT haline gelmiş.
İçerikteki dosyalara bakmak istedim fakat bazı klasörler boş bazılarındaki dosyalarda bozuk açılmıyor.
Çaresiz formatlamak zorunda kaldım.
Ama günün sabaha karşısında hiç bir verim kalmamış olarak işi bitirdim.
Arşivime gülegüle...