12.8v 36 ah lifepo4

scarfaceses26

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bir lifepo4 pil yapmak istiyorum ama bağlantıları nasıl yapmalıyım ve nasıl bir bms kullanmaliyim yardımcı olurmusunuz

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bir lifepo4 pil yapmak istiyorum ama bağlantıları nasıl yapmalıyım ve nasıl bir bms kullanmaliyim yardımcı olurmusunuz

Merhabalar.

12.8 volt için 4 seri pil kullanmalısınız. 36 amper için 6 amperlik pillerden her seri gruba 6 paralel yapmalısınız.

Yani toplam 24 pil kullanmalısınız. 4 seri için bms bu bms çekeceğiniz akıma göre anlık vereceği akimda olmali ve sarj süresine göre uygun akimda guc kaynagi seçmelisiniz.

images

Merhabalar.

12.8 volt için 4 seri pil kullanmalısınız. 36 amper için 6 amperlik pillerden her seri gruba 6 paralel yapmalısınız.

Yani toplam 24 pil kullanmalısınız. 4 seri için bms bu bms çekeceğiniz akıma göre anlık vereceği akimda olmali ve sarj süresine göre uygun akimda guc kaynagi seçmelisiniz.

images
Bms olarak verebileceğiniz bir örnek varmıdır link falanda okur aslinda ben dalış kompresörü yaptım pil olarak jel akü kullanma taraftariydim ama kullanım acisindan sanırım lifepo4 daha iyi olucak gibi yani bağlanti bms ve şarj aleti seçimi konusunda yardımcı olursanız yapabilirim diye düşünüyorum

Nerede kullanacaksınız,çok pahalı olur 24*100=2400 tl

Son düzenleme:
Nerede kullanacaksınız,çok pahalı olur 12*100=1800 tl
12v14 v arası güç ile çalışan bir Air motoru var elimde gerekli düzenekleri kurdum dalış kompresöründe kullanicam jel akü artı şarj aleti maliyetiyle hemen hemen aynı fiyata gelicek gibi lifepo4 daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama bana 24 amper ve üzeri ah olsa yeterli

12v14 v arası güç ile çalışan bir Air motoru var elimde gerekli düzenekleri kurdum dalış kompresöründe kullanicam jel akü artı şarj aleti maliyetiyle hemen hemen aynı fiyata gelicek gibi lifepo4 daha sağlıklı olur diye düşünüyorum ama bana 24 amper ve üzeri ah olsa yeterli

piyasada 6amper 3.2v 100tl civarında yukarıda serkan_48 in dediği gibi 4 pili seri 3.2*4=12.8v eğer 24 amper yapacaksan çarpı 4 paralel bağlayacaksın piyasada buna uygun BMS ler var ama bunlar genellikle li ion piller için ,lifepo4 piller de kullanılırmı emin değilim, bunların yurt dışındaki fiyatları çok yüksek. ek olarak air motor da kullanacağın için motorlar ilk harekette yüksek amper çekerler onun için seçeceğin BMS yüksek amper olmalıdır.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (231).png
    Ekran Görüntüsü (231).png
    453.7 KB · Görüntüleme: 107
piyasada 6amper 3.2v 100tl civarında yukarıda serkan_48 in dediği gibi 4 pili seri 3.2*4=12.8v eğer 24 amper yapacaksan çarpı 4 paralel bağlayacaksın piyasada buna uygun BMS ler var ama bunlar genellikle li ion piller için ,lifepo4 piller de kullanılırmı emin değilim, bunların yurt dışındaki fiyatları çok yüksek. ek olarak air motor da kullanacağın için motorlar ilk harekette yüksek amper çekerler onun için seçeceğin BMS yüksek amper olmalıdır.
Sizce nasıl olur li on da yapabilirim farketmez jel aküden daha fazla ömürlü olur diye bunu düşündüm ama sonuçta jel akulerde 1300 civarı falan birde şarj aleti 500 falan yani masraf yapmisken daha dayanıklı olanı alayım diyorum

Sizce nasıl olur li on da yapabilirim farketmez jel aküden daha fazla ömürlü olur diye bunu düşündüm ama sonuçta jel akulerde 1300 civarı falan birde şarj aleti 500 falan yani masraf yapmisken daha dayanıklı olanı alayım diyorum

Bu videoyu izle istersen,

Merhabalar.

images
teşekkürler.

Konu bir aylık var ama 6 amper pil ben görmedim. Özellikle 18650 kılıfta. Şarjlı bisiklet vb akülerinde kare pil gördüm. 10 Amper civarında boyut olarak oldukça iri idi.
Panasonic 18650 piller bile 2250mAh.
36 amper için bu pillerden 6 seri değil 16 seri kullanmanız gerekir. Bu da maliyeti hesapladığınız yerin nerdeyse 2.5 katına çıkarır.
Alternatif öneri olarak hovercraft bataryasını 2-3 adet paralleleyip sağlam bir stepdown ile kullanın. Hem hazır paket hem de şarj kısmı birden çözülmüş olur.
Kalite konusunda bişey diyemem.

Son düzenleme:
Bahsi konu piller lityum demir fosfat pil.

Boyutu 32650 3.2 volt 6000 mAh. 18650 pilden bahsetmedik.

images (4).jpeg

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back