ninecastle
Yeni Üye
Foruma yeni katılıp aranızda olmaktan mutluluk duyar, herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Uzun zamandır kafaya koyduğum güç kaynağı yapımına electrolabs'ın paylaşmış olduğu (piyasdaki demonte) devreyi kurarak başlamak istedim. Bu devre bildiğiniz üzere çok kişi tarafından yapılmıştır, geliştirilmiş hatta piyasada satılan güç kaynaklarındada bunun türevlerini görebilirsiniz. Devreden memnun kalan olmakla beraber, şikayetçi olanda bir çok kişi mevcuttur. Öncelikle devrenin tam anlamıyla çalışmış olduğunu görüp daha sonra üzerinde değişiklikler yaparak kendi ihtiyaçlarıma uygun özel bir güç kaynağı tasarlamayı kafaya koydum. Özelden kastım mikrodenetleyicileri işin içine katarak devreyi özelleştirip güzelleştirmek, Altium üzerinden yeni bir PCB çizimide yapmayı planlıyorum.
Ben paylaşılan bilinen hazır PCB devresini bakır plakete evde ütü yöntemiyle çıkarttım. Tüm komponentleri yerleştirdim, lehimledim. Fakat Electrolabs dada yorumlar kısmında görüldüğü üzere potansiyometreler konusunda takılı kaldım. Devreyi trafoya bağlayıp üzerindeki LED i yakıp heyecanlanmışken potansiyometreleri çevirdiğimde çıkıştaki voltajın düşmediğini veya değişmediğini gördüm. 25 veya 30 voltta sürekli sabit kalıyor. Devreyi Multisim de de çizip potansiyometrelerin çalışmadığını görünce işin içinden çıkamadım. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum herkese iyi çalışmalar iyi günler dilerim.
(2N2219 un bacak uçlarını kesmedim yeni değiştirdim herhangi bir kısa devresi yoktur.)
Ben paylaşılan bilinen hazır PCB devresini bakır plakete evde ütü yöntemiyle çıkarttım. Tüm komponentleri yerleştirdim, lehimledim. Fakat Electrolabs dada yorumlar kısmında görüldüğü üzere potansiyometreler konusunda takılı kaldım. Devreyi trafoya bağlayıp üzerindeki LED i yakıp heyecanlanmışken potansiyometreleri çevirdiğimde çıkıştaki voltajın düşmediğini veya değişmediğini gördüm. 25 veya 30 voltta sürekli sabit kalıyor. Devreyi Multisim de de çizip potansiyometrelerin çalışmadığını görünce işin içinden çıkamadım. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum herkese iyi çalışmalar iyi günler dilerim.
(2N2219 un bacak uçlarını kesmedim yeni değiştirdim herhangi bir kısa devresi yoktur.)