3D Yazıcıda Küçük Parçalar Basmak

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
3D yazıcı almak gibi bir planım var. Alırsam değer mi diye kafamda tartmaya çalışıyorum. Muhtemelen değer diyeceksiniz ama fiyatlara bakınca insan iki kere düşünüyor. Acaba kafamdaki şeyleri düzgün bir şekilde basabilir miyim veya bu yazıcıların limitleri nedir gibi. Aklımdaki yazıcı Ender 3 S1. Küçük parçadan da kastım aşağıdaki gibi usb konnektör için muhafaza yapmak. Bu muhafazayı tüm parçaları ile düzgün basabilir miyim acaba? Kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

usb.jpg
 
Ben bir tık büyüğünü bastım. Yazıcının böyle maharetleri var. Asıl önemli olan senin maharetin. Gereken ayarları düzgün yapmaya alışırsan her türlü parçayı basarsın. Standartta 0.4mm nozzle var. Eğer 0.2mm takarsan küçük parçaları daha rahat basarsın. Yeterki ayarları tuttur.
 
Bu tarz ufak tasarımlar için SLA yazıcı öneriliyor. Çok daha detaylı ve sağlam çıktı verebiliyor.
 
.. işe yarar düzgünlükte bastıktan sonra hafif bir zımpara ve cila yapılırsa görünüşü güzel olur. Normal bir yazıcı hiçbir zaman kalıptan çıkmış gibi basamaz.
 
Ayarların o kadar uğraştıracağını düşünmüyorum ama temizlik işleri filan çok uğraştırıyor olabilir. Tecrübe etmediğim için okuduklarımdan çıkarımımı ifade ediyorum.
 
Yapmak istedigin nesne elinde mevcut ise yani bir ornege sahipsen 3D yazici vs ile ugrasmana gerek yok.

Ortamin kokmasi ve kirlenmesi sorun olmayacaksan, silikon kaliplama ve recine dokum ile son derece ucuz ve kaliteli urunler elde edersin.


Fakat kafandaki bir tasarimi yapacaksan 3D yazici almakta fayda var.
 
Hatta orjinal urunu kesip delerek yada uzerine ilave cikintilar yaparak degisiklik yapip ardindan kalip da alabilirsin.

Cocuklarin oyun hamurlarina benzer daha kivamli kalip macunu var. Kalip uzerinde bu tur modifikasyonlar icin ideal.
Tek ihtiyacin olan sanatci ruhu.
 
SLA yazıcı kullanırsan çok daha temiz, düzgün ve iki parçadan oluşuyorsa muntazam olarak buluşacak şekilde sonuç alırsın. Üstelik bonus olarak PCB yapma imkanın da olur :)
 
@taydin Ayrıca bildiğim kadarıyla sizde Anycubic Photon Mono X 6K var. Yazıcınızdan memnun musunuz ve aslında şunu alsaymışım dediğiniz bir yazıcı var mı? Birde Anycubic Photon Mono X 6Ks diye biz model var piyasada. Sizinkinden bir farkı var mı acaba? Ben özellik bazında bir fark göremedim.

 
Yazıcınızdan memnun musunuz

Yazıcıdan memnunum. Yoğun bir kullanımım yok ama bastığım şeylerde çok iyi sonuç aldım. 6Ks deki ışık kaynağı daha iyiymiş, onun dışında arada çok bariz bir fark yok görmedim. Mono X 6K baya araştırdıktan sonra aldım, fiyat/performans anlamında çok iyi bir yazıcı.
 
Elegoo'nun 12K sla yazıcısı varmış. Hem özellik olarak daha gelişkin duruyor hem de "Anycubic Photon Mono X 6K"'ya göre daha ucuz. Birde anladığım kadarıyla yanında gelen hava temizleme cihazı cabası. Tabii hem daha iyi özellikler hem de daha az para insanda şüphe uyandırmıyor değil :)

 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,916
Mesajlar
100,953
Üyeler
2,502
Son üye
FURKAN1

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top