Ihtiyac olan hacimin yarisindan daha az insaat silikonunu bir kabin icine koyuyor ve ustune yavas yavas misir nisastasi ekliyorsun. Homojen olarak karistiriyorsun. Kivama bakarak nisasta katmaya devam ediyorsun. Ele yapismayacak kivam elde edilecek.
Ardindan bu karisimi kaliba tepistiriyorsun. kalibin ustune agirlik koyup kurlesmesi icin 1 gun bekliyorsun.
Bire bir conta boyutlari elde edecek sekilde ust uste kesip yapistiracagim kartonlarla kaliplanacak nesneyi hazirla. Conta varsa onu da kalip malzemesi olarak kullanabilirsin. Kartondan yaptiysan islandiginda bozulmamasi icin vernikle vs kaplamalisin.
Ardindan bunu bir tahta yuzeye yapistirip ustune alci dok. Alci donduktan sonra icinde kalan sozde contayi cikart. Boylece kalibin olmus olur.
Bu silikon teknigiyle kursun kalem silgisi esnekliginde nesneler uretebilirsin. Sertlik misir nisastasi oranina bagli.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.