ABS baskılarda warping(bükülme) problemi

czorgormez

Temporary user
açık kasalı yazıcılarda abs baskı almak zor hatta imkansıza yakın. basit bir teknikle bu sorunu epey azaltmışlar. cura içindeki draft shield aktif edilirse parçanın etrafına ısı kaçısını engelleyen bir duvar oluşturuyor. ufak baskılarda sorunu çözüyor. buradaki asıl parça içerideki dikdörtgen aparat. dış katmanlar tamamen ısı kaçısını azaltma amaçlı.

1741533250057.jpeg
1741533263196.jpeg

Kabin içini ısıtmadıkça mutlaka yamulmalar oluyor. Parçanın tabanı geniş, hemen biraz yukarısı büzülmüş oluyor. Ben o yüzden ABS ile baskı yapmıyorum artık. Onun yerine PETG kullanıyorum. Son derece sağlam, hatta ABS den daha sağlam olduğunu düşünüyorum. ABS gibi tabla yakını geniş, üstler büzüşmüş olmuyor. Sadece bütün parçayı genel olarak etkileyen homojen bir büzülme oluyor. Mesela delikleri 0.3 mm daha büyük yapıyorum, kabaca tam değerine geliyor.

bu zaten sorunu tamamen çözmüyor. parçanın mekaniğine bağlı olarak gene yamulma/tabladan kalma olabilir. ama eldeki imkanlarla abs baskı almak gerekiyorsa günü kurtarmalık bir çözüm. benim bu parçada işe yaradı. bu aparat kamyonun içinde motora yakın bir bölgede sigorta kutusu civarında o yüzden yazın ısı 40-45 dereceye çıkabilir. pla yumuşayabilir diye abs kullanmak istedim.

Forum istatistikleri

Konular
7,446
Üyeler
3,026
Son üye
hsng

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back