Alan Tarama

yigit23

Yeni Üye
Katılım
11 Ekim 2021
Mesajlar
2
Herkese merhaba. Elektronik - mekatronik alanında çok fazla bilgim yok ancak aklımda bir proje var. Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum ama istediğim bilgileri elde edemedim o yüzden yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım.

Duvar tarama cihazlarını duymuşsunuzdur. Duvarın arkasında yer alan kablo,metal,plastik boru gibi cisimleri tespit etmekte. Bende böyle bir cihaza ihtiyaç duymaktayım ancak bulduğu cisimler benim işime yaramadığı için acaba yapılabilir mi? diye araştırmaya başladım ama cahillik elle tutulur bir şeye rastlayamadım. Projem şu:

Plastik,alüminyum ve kaucuk gibi malzemelerin arkasında sürekli aynı cismi arayan bulduğunda uyarı verecek bir cihaz arıyorum. eğer varsa satın almak yoksa yaptırmak istiyorum. Malzemelerin kalınlığı çok fazla değil 2 cm kadar, bulacağı malzeme ise genellikle polietilen üretilmiş poşet,strech film gibi plastik malzemeler. Eğer bu mümkün değilse ya da daha kolaysa yine Plastik,alüminyum ve kaucuk gibi malzemelerin arkasında boşluk varmı yok mu bunun tespitini yapmam lazım. Yardımlarınız ve destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Amacınız nedir onu anlayamadım. Açıklarsanız belki daha kolay bir çözümü söylenir. Plastiği tespit etmenin kolay bir yolu benim bildiğim kadarıyla yok.
 
Termal kamera çok fazla maliyetli sürekli kullanılacağı içinde arıza durumunda uğraşılamaz. Elektrik hattını tespit etmek belki kolaydır ama aynı cihaz metali ve su borusunu da buluyor. Bir yöntemi olmalı. Çok önemli bir konu amacımı açıklamam şu anda mümkün gözükmüyor. Çocukça bir hayal peşinden koşmuyorum aslında kendim içinde bir şey istemiyorum ama böyle bir cihaza ihtiyaç var eğer teknik olarak imkansızsa diyecek bir şeyim yok
 
Katı bir cismin içindeki kaviteleri bulmak için Ground Penetrating Radar denen bir teknoloji kullanılıyor. Hobici birisini bırak, birçok elektronik mühendisini aşan bir olay.
 
Eğer senin istediğine yakın özellikler sunan hazır bir cihaz istiyorsan, Bosch'un duvar tarayıcısını inceleyebilirsin. Bu da bir çeşit radar teknolojisi kullanıyor (belki de light versiyonu).

1634033576880.png
 
Vayyar isimli bir firma var. Radar cihazları üretiyor. Birkaç farklı modeli var. Ben Amazon üzerinden almıştım. Walabot cihazın adı.

images


Üzerindeki modele göre 15 yada 18 anten ile geri dönen dalgaları alıp değerlendiriyor. Sertlik, geçirgenlik, sıvı yüzdesi vb birçok ortamı seçebiliyor.
 
Duvarin arkasinda derken duvarin icindeki nesneleri algilamaktan bahsediyorsan ultrasonic ses ise yarayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,632
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top