Ali express'ten ucuza ürün getirtme

Hocam dediğiniz konudaki bu mesajınızda dediğiniz gibi ucuz olan bi müddet işimi görüyorsa çok iyisini alıp ne yapacağım?
Ben normalde aldım mı iyisini alırım ama ilk kez gireceğim bi alanda çok iyi bir şey almak mantıklı değil. Belki diğerlerinin başka özelliği daha işime gelecek aldığıma pişman olacağım?
Deneyim edip öğrenmek lazım. Fnirsi HS 01 alacağım sanırım.
Buradaki önemli bir ayrımı kaçırma.
Ben orada iyisinden kötüsünden bahsetmiyorum. Mesela evde sadece hobi işi ile uğraşırken iki kollu havyayı ne yapacağım? Tek kollu havya da gayet yeterli.
Ama bu demek değil ki tek kollu havyanın ucuzunu alacağım. İcabında iki kollu kötü bir havyanın parası kadar para verip tek kollu iyi bir havya almak daha mantıklı.

Gerçi ben sonrasında satıcıya kızıp iki kollu modelini aldım ama ödeme durumumda müsaitti o zamanlar. :D

Bu gümrük mevzuatı ile ilgili bir sorum olacak: bir yerlerde okudum ki, ayda 3 kes bu tür siparişlere izin varmış. Bu doğrumu?

Bir sınır olduğunu hatırlamıyorum. 30 euro yu geçmediğin sürece sıkıntı olmaması lazım

Uzun zamandır bakmıyorum aliexpress'e. Belki Türkiye'den daha fazla sipariş almak için birçok satıcı 30 Avro altı ürün listelemiştir.

Abimizin teyzemizin falan adına da getirterek o sınırı zorlayabilir miyiz? Sıkıntı çıkarırlar mı?
Anlamadığım 30 euroyu geçerse vergi almıyorlar mı?
Acaba mail atsam indirimli fiyatı üzerine fatura kesseler.
Faturayı direkt indirimli fiyat üzerinden kestirsek.
Hocam 5 kez 30 euro manasında mı yoksa toplam mı 30 euro?
Ardı ardına sipraiş verirsek sıkıntı olur mu peki?
Sen ne olsun istiyorsun? :katil1: (Küfürü üzerine alınma, gerisini alınabilirsin :katil2:)

Mevcut kanun/yönetmeliğe göre sorun olmaması gerekir. Ama buradaki kimse size bu konuda garanti veremez. Maalesef yaşayıp göreceksiniz.

Hocam ardı ardına sipraiş verirsek sıkıntı olur mu peki?
Normalde olmaz. Ama. Gümrük biraz keyfe keder işlediği için garantisi hiç bir zaman olmaz.

Havya vs. Ya da limit üstü ekipmanlar için amazon, hepsiburada gibi siteleri takip etmeni öneririm. Zaman zaman direk çıkış noktası Çin olan ürünler geliyor. Daha hesaplı oluyor ve gümrük işlemleri ile ilgili endişeniz olmuyor. Ben TS101 havya ve osilaskop aldım. Bütün işlemleri amazon üstlendi. Aliexpress üzerinden alsaydım daha pahalıya geleceklerdi.

Forum istatistikleri

Konular
7,907
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back