Altium Designer arama sonrası otomatik zoom

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,882
Altium Designer'da şema içerisinde arama yapıyorum. İstediğim şey bulunduktan sonra, AD çok abzürt bir şekilde zoom yapıyor oraya. Bilmiyorum ama belki %500 gibi bir zoom yapıyor. Bir tek direnç soba borusu gibi ekranın ortasında görünüyor. Bu otomatik zumlamayı kaldırmak için bakmadığım ayar kalmadı. Google da da hiçbir yararlı bilgi bulamadım, sadece benim gibi şikayet eden ve sövenlere rastladım. Yok mu bunun bir çözümü?
 
İşyerinde kullanıyoruz ama AD17 çoğunlukla, hiç karşılaşmadım bu sorunla. Tam çözüm değil ama CTRL basılıyken scroll ile zoom out yapmak yerine sağ klik basılı tutup fareyi yukarı aşağı yaparak çok hızlı zoom in veya out yapabiliyorsun Timur abi.
 
Bende arama diyalogu çıktığı anda artık fare tekerleği hiçbir işe yaramıyor. Menulere de erişim yok. Mecbur aramadan çıkıp ondan sonra zoom out yapıyorum. Bendeki Altium 21.

1690627178846.png
 
Hmm şöyle birşey farkettim. Arama diyalogunu kapatırsam, arama sonuçları hala "messages" penceresinde duruyor. Orada tıklayıp ondan sonra da fareyi şema üzerine götürürsem, zoom out yapabiliyorum. Neyse, buna da şükür :katil2:
 

Onu denemiştim, hiçbir etkisi olmuyor. Ne işe yaradığını da bilmiyorum. Zaten AD yi sadece bana gönderilen şema ve PCB leri incelemek için kullanıyorum, o yüzden bilgi seviyem de çok az.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,883
Mesajlar
100,324
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top