Android için bilgisayara dosya aktarma uygulaması arıyorum.

Bu güvenlik konusu ile ilgili şunu eklemek istiyorum;

IP telefon hizmetlerinin yeni çıktığı henüz kimsenin bilmediği dönemde bir arkadaşım bu konu ile çok ilgili idi. Üç arkadaş oturuyoruz. Sisteme ikimizin telefonlarını girdi ve ikimizinde telefonu çaldı. Ben o arıyormuş gibi gördüm, o ben arıyormuşum gibi gördü. Ardından tekrar arama yaptı bu sefer numara yerine arayan kimliğine istediği karakterleri gönderdi... Nasıl yaptığını bilmiyorum sadece mümkün olduğuna şahit oldum. Akıllı telefonların olmadığı bir dönemden bahsediyorum.

Şimdi banka veya başka bir kurum beni arayıp bir kampanya teklif ettiğinde ki acayip uyuz oluyorum bu aramalara mümkün olduğu kadar aranmak istenmediği belirtiyorum ama bir şekilde yine arıyorlar. Neyse aramada kurumun kendisi olduğu belli, vaktim varsa sırf şu uyuzluğu yapmak için teklifi dinliyorum. Sonunda güvenlik sorunda 3. harf 5.harf noktasına geliyoruz. O aşamada önce siz 1.ve 4. harfi söyleyin diyorum. Karşımdaki bir kalıyor. Bilgi paylaşamıyoruz diyorlar. Bende şu cevabı veriyorum. Siz bilgi paylaşmıyorsanız ben neden paylaşıyorum. Kaldı ki ben sizi aramadım siz beni aradınız. Kimsenin bilemeyeceği özel bir bilgi ile sizin kendiniz ispat etmeniz gerekir diyorum. Kurumsal numaramızdan arıyoruz diyorlar. Bende numaranızı ezbere bilmek zorunda değilim nerden bileyim diyorum. Uyuz oluyorlar. :cheeky1:


2004 yılları çalıştığım firma internet sağlayıcının bayisi. Başvuru alıyoruz. Önümüzde firmanın CRM ekranı yetki kısıtlaması yok. Kimin istersen anne kızlık soyadı vs önümüzdeydi. Yetki kısıtlaması yoktu. O yıllarda bu işin suyu çıkmaya başladı. 1 Yıl kadar önce numaramı başka bir operatöre taşıdım. Bir sürü spam arama gelmeye başladı. Kayıt sırasında bu tarz şeylere dikkat ederim. Numaramı paylaşmam. Mağaza çekilişlerinin amacı numaranızı toplamaktır. Katılım şartlarında kabul edersiniz. Böyle şeylere kayıt olmam. Neyse şimdi iki üç günde biri arıyor... Geçtiğim operatör kötü niyetli olmayabilir. Ama kim diyebilirki ordaki sistem teknisyenin veri tabanına giren yeni kayıtları el altından satmadığını... Alın size bedava olmayan sistemden kazık yeme örneği...

Neysem çenem düştü.

Hazır yemekte zararlı ama yiyoruz. Sanıyorum buradaki olay kişinin fayda zarar analizini doğru yapması...
 
Son düzenleme:
Olayın özü şu, gözünle gördüğün bir durumdan zarar bekleme. Birisi numaranı satmış e tamam çıldırtana kadar arar sonra aramaz ya da yarama devam eder. Bir şey satar ya da satamaz hatta arar sapıklık yapar. Google bizi dinleyip uygun reklamı sunuyor. Sunsun bunlar çok masum şeyler.

Fakat burada konuştuğumuz bütün toplumun ferdi olarak tek tek hayatını analiz ediyor, onları birleştiriyor ve çıkan sonuca göre aklını esir ediyor.

Şöyle örnek vereyim; Google N-Channel Mosfet yazdın önüne en fazla 30 V 10 A sonuçları getirdi. Avrupa ülkesinde bir adam yazdığından karşısına 300 V 100 A e kadar sonuç getiriyor. Senin zihnin sana sunulandan fazlasının varlığını bilmiyor ve araştırma ihtiyacı hissetmiyor... Bu örnekte kimin Mosfet tasarımı daha yüksek kapasiteli olur?

Bunlar arasındaki farklar mukayese götürmez. Elma sevmeyen biri için elma ile zehirli armut kıyaslıyoruz o kadar alakasız...
 
Hayır ama bir şekilde tedbir alıyorsun.

Diyelim ki yarın bir karmaşa çıktı, erişimlerin global erişimin kısıtlandı.

Kendi buluna sakladığın pdf'ler o anda hayat kurtarıcı olabilir.
Kendi eposta sistemini kurmak tansiyonu biraz düşürür. Bankalar sadece sana ait olan sunuculara eposta gönderir, kimse senin finansal analizini yapamaz. (Banka da sızdırabilir)

Buradaki amaç %100 arınıp kendini izole etmek değil. Her zaman kendi başına yetebilecek, hayatını idame ettirecek imkanları elinin altında tutmak.

Hazır yemekte zararlı ama yiyoruz. Sanıyorum buradaki olay kişinin fayda zarar analizini doğru yapması...

Bu örnekten gidelim. Hazır yemek yiyoruz. Ömrümüz boyunca hep hazır yemek yedik.

Korona çıktı, domates ektik, tavuktan yumurta elde ettik filan yemek yapacak malzememiz ve bilgimiz olduğundan kendimize yetebildik. Bu hayatta kalabilme kabiliyeti, kimseye esir olmak zorunda değilsin.

Diğer senaryo, hep hazır geldi. Yemeğe dair en ufak bir fikrin yok. Tence kaşık vb gereçlerin ve hammadden de yok. Ne yapacaktın?

Yemek hikayesinden başka bir örnek, hep hazır yiyorsun, adam zamanla yemeğin içeriğine uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddeler ekliyor ve sen farkında bile olmadan bağımlı hale geliyorsun. Sonunda ne olur?

Dikkat ettiysen hazır yemenin gözle görünen zararları örneklere konu bile değil! Çünkü onlar en masum ve analiz edilebilen boyutu. Ama yemeğin içine katılan uyuşturucunun yapısını bilmiyorsun ve haliyle tedavisini de geliştiremezsin...
 
Tamam burada hem fikiriz. Şunu anlama yardımcı ol. Sadece bulut kullanınca mı bu duruma maruz kalıyorum. :cheeky2:

Bulutu kullan ama:

1) Verilerinin, ne kadar şifrelesende, mutlaka kırılıp işlendiğini ve ona göre strateji geliştirildiğini bil.

2) Verilerinin güvende olmadığını ve her an kaybolabileceğini bil.

Bunlara rağmen halen bulut sana yarar getiriyorsa mesele yok.
 
Bulutu kullan ama:

1) Verilerinin, ne kadar şifrelesende, mutlaka kırılıp işlendiğini ve ona göre strateji geliştirildiğini bil.

2) Verilerinin güvende olmadığını ve her an kaybolabileceğini bil.

Bunlara rağmen halen bulut sana yarar getiriyorsa mesele yok.


Bulut kullanımından memnunum. Diğer bulut servislerinide denemişliğim oldu. Bir şekilde bana hitap etmediler. Ancak megayı başarılı buluyorum.

Verilerim sadece bulut üzerinde değil. Evdeki pc de, işteki pc de ve bulutta senkron. Belgelerim gibi bir mega klasörü var. O klasör üzerinde çalışıyorum. Herşey otomatik oluyor. İşteki bir konuya takıldığım zaman evde hemen göz atıyorum. Dışardaysam cepten bakıyorum. Bunun için hiç çaba sarf etmiyorum. Verilerim ele geçirilirmi evet bu göze aldığım bir risk. Silinir mi biraz daha zor mega yazılımı içinde bir time bomb yoksa iştekinden silinse evde yedekli...

Hatta 50gb dolunca para ödemeyi bile düşünebilrim. Buda neden bedava kısmının cevabı. Adamlar ikincil kazanımlar amaçlıyorlar. Bedava oyun piyasaya sürüp jeton paketi satarak zengin olan firmalar var.

Şu anki bulut kullanımına alternatif bir öneriniz varsa onuda değerlendirmeye açığım.
 
Haa şuda var bende sizin gibi home ofis çalışsaydım mega ile falan işim olmazdı...
Bu arada ben de bulut kullanıyorum, konunun hararetinden dolayı muhalif konuştum ama %100 katı olalım demiyorum. Ölçüyü kaybetmeden, gerektiğinde -hayati verileri dahil etmeyecek şuurla- kullanılırsa bence de sorun yok.
 
Megayı telefondaki resimlere erişebilmek için denedim. Çalışmadı veya ben çalıştıramadım. Linux programını kurdum, benim Huawei P20 ye de uygulamasını kurdum. Herşey senkron, resim çektim hiç tık yok. Hepsini sildim :mad:

Bilmiyorum belki bir ayar falan vardır ama o kadar da uğraşmak istemedim.
 
Sen zaten o işi çözmedin mi, neden kurdun?
 
Zaten akşam bir bulut dedim diye bana neden yürüdünüz anlamadım. Biriniz zaten kullanıyormuş, biriniz bu kadar kötü dedi sonra kendi denedi... Can sıkıntısı heralde :D

Ben demedimki bir şey olmaz. Dediğim tek şey buluta özgü bir durum yok. Aynı/Benzer riskler bir çok yerde var...
 
Zaten akşam bir bulut dedim diye bana neden yürüdünüz anlamadım. Biriniz zaten kullanıyormuş, biriniz bu kadar kötü dedi sonra kendi denedi... Can sıkıntısı heralde :D

Ben demedimki bir şey olmaz. Dediğim tek şey buluta özgü bir durum yok. Aynı/Benzer riskler bir çok yerde var...

Valla mega'yı kurmak bana böyle şeylerden neden hoşlanmadığımı tekrar hatırlattı. Uygulamayı kurdum telefona, olabilecek BÜTÜN İZİNLERİ istedi. Ben de verdim bakalım daha neler isteyecek diye. Resimlere videolara ve tüm dosyalara erişimi anladık da, rehbere erişim, kameraya erişim, bluetooth'a erişim, lokasyona erişim, arama yapabilme yetkisi ne oluyor yav. Bir tek banka şifrelerimi istemedi bir de "dön arkanı" demedi :katil1:

Ulan bu son ikisi dışında bütün izinleri aldın, ben resim çekince niye desktop'te hemen görünmüyor yav? Daha başka ne izin vermemiz gerekiyor :katil2:
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,420
Üyeler
2,440
Son üye
turankaya

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top