Araba kumandasi devresindeki bobine alternatif ne olabilir?

SUB ZERO

Aktif Üye
Arkadaslar merhabalar. Araba kumandasi icinde enduktans bobini var. Bunun yerine direnc tipi bobin taksak olur mu acaba? Asagida araba kumandasi bobini var. Link attim. Bunu bulamadim nette. Direnc tipi takabilir miyiz?

İsmine bakılırsa bunun amacı manyetik alan ile arabaya veri aktarmak. Bu durumda bobinin fiziksel şekli önemli olur, uygun seviyede manyetik alan oluşması gerekiyor.

Taydin hocam bir tane Türkiye' de satışını buldum. Transponder anten diye geçiyor. Bobinin kapalı hali. Sizce olur mu?

Ben hiç kullanmadım böyle birşey o yüzden ne desem yalan olur. Denemekten başka çare yok.

Satıcıyla konuştum olur dedi. Parça gelsin takayım bilgi veririm.

Eski kumandalarda oluyor ama yenilerde de vardır muhtemelen kristal. Bu uygun olan markaların da çalışma frekansı sizin kumandayla aynıysa bu parça da uyar muhtemelen. Otopark kumandaları mesela genelde 433MHz oluyor. Çünkü antende önemli olan nokta çıkış yapacağı sinyale uygun olması.

İlk verilen linke bakılırsa o bir RF anteni değil. Çok daha düşük hızlarla çalışan ve manyetik aktarım yapan bir sistem (RFID gibi).

Bende şimdi enteresan bir şey anlatayım. Reno kango eski model. iki adet anahtarından biri çalışmıyordu. Çalışmayı açtım. içinde aynen böyle bir bobin ve daha önce pil değişimi sırasında tornovida karçırmışlar bobin çizik/kopuk hasar almış... Bobini söktüm bir çare düşünürüm diye kenara koydum. anahtarı topladım. gayri ihtiyarı bobinsiz anahtarı denedim ve sorunsuz çalıştı. Neden nasıl bilmiyorum ama çalışmayan anahtar bobini sökünce çalışmaya başladı. her anahtar bobinsiz de çalışır gibi bir iddam yok ama benim başıma böyle bir durum geldi....

Merhaba ustalarım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
@Endorfin35+ bu modelde bobin olmadan araba ekranında ,arabanın içine girmiş anahtar sembolu gözüküyor ve araba çalışmyor denedim. ( immobilizer hatasıymış nette baktım) Bobin geldi taktım şu anda o hatayı vermiyor çalıştı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,002
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back