Araba kumandasi devresindeki bobine alternatif ne olabilir?

İsmine bakılırsa bunun amacı manyetik alan ile arabaya veri aktarmak. Bu durumda bobinin fiziksel şekli önemli olur, uygun seviyede manyetik alan oluşması gerekiyor.
 
Ben hiç kullanmadım böyle birşey o yüzden ne desem yalan olur. Denemekten başka çare yok.
 
Eski kumandalarda oluyor ama yenilerde de vardır muhtemelen kristal. Bu uygun olan markaların da çalışma frekansı sizin kumandayla aynıysa bu parça da uyar muhtemelen. Otopark kumandaları mesela genelde 433MHz oluyor. Çünkü antende önemli olan nokta çıkış yapacağı sinyale uygun olması.
 
İlk verilen linke bakılırsa o bir RF anteni değil. Çok daha düşük hızlarla çalışan ve manyetik aktarım yapan bir sistem (RFID gibi).
 
Bende şimdi enteresan bir şey anlatayım. Reno kango eski model. iki adet anahtarından biri çalışmıyordu. Çalışmayı açtım. içinde aynen böyle bir bobin ve daha önce pil değişimi sırasında tornovida karçırmışlar bobin çizik/kopuk hasar almış... Bobini söktüm bir çare düşünürüm diye kenara koydum. anahtarı topladım. gayri ihtiyarı bobinsiz anahtarı denedim ve sorunsuz çalıştı. Neden nasıl bilmiyorum ama çalışmayan anahtar bobini sökünce çalışmaya başladı. her anahtar bobinsiz de çalışır gibi bir iddam yok ama benim başıma böyle bir durum geldi....
 
Merhaba ustalarım. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
@Endorfin35+ bu modelde bobin olmadan araba ekranında ,arabanın içine girmiş anahtar sembolu gözüküyor ve araba çalışmyor denedim. ( immobilizer hatasıymış nette baktım) Bobin geldi taktım şu anda o hatayı vermiyor çalıştı.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,883
Mesajlar
100,364
Üyeler
2,491
Son üye
djkop

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top