Mikro Step
Kıdemli Üye
Hayir hayir ayri adaptor degil. Gene hepsi tek noktadan ama pil yada aku benzeri bir kaynakla beslensin.
Anladım. 9V pili adaptöre çeviren o dalgadan yok ama yapabilirim boşta adaptör ucum ve pil yuvam var, hatta bu sabah sipariş verdim yuvalardan.Hayir hayir ayri adaptor degil. Gene hepsi tek noktadan ama pil yada aku benzeri bir kaynakla beslensin.
Ozel transformator sardirilabilir. Yada biraz buyuk kutunun icine her bir cihaz icin ayri minik trafolar yerlestirip her birine regulator baglayabilirsin.
Hatta tek transformator kullanip dogrultup filtre edip her bir cikis icin ayri regulatorler de deneyebilirsin.
Ama pil testini oncesine yapmalisin. Eger pil testinde de sorun varsa dedigim cozumlerde de sorun olusur.
Pil ile deneyip bilgi vereceğim diğerleri birsz maceralı geldiPille denemeden trafo isine girisme derim. Pilde de sorun olursa trafoda da sorun olur.
12V aku cikisina 9v regulator uydurup 5 dakika calistirsan yeterli.
Mevcut guc kaynaginin cikisina mesela 12v ampul baglayarak surekli akim cekmeyi deneyebilirsin.
Hatta utunun fis uclarina tel dola guc kaynagini utu ile yukle.
Bu arada bunu denedim, tam anlamıyla kesti denemez, hatta ekstra 2 tane de 5817 koydum biri artı hatta seri, diğeri gnd'den artı hatta şeklinde.Enerji kaynagi ne kadar kaliteli olursa olsun kablo anten gibi sinyal kapacagi icin uzerinde gurultu olusmasi kacinilmaz. her kablo bitiminde sok halkasi ve yuksek kapasiteli kondansator takmayi denediniz mi? LC filtre yani.
[Hot Item] Ferrite Ring Flat Coil Color Code Inductor Insulated Wire
Type: Choke Inductor Structure: Inductive Choke Working Frequency: High Frequency Structure of Winding: Single Coil Nature of Operation: Choke Coil Structure of Magnetizer: Ferrite Coilnanfangdianqi.en.made-in-china.com
Attığın ürün benim sana önerdiğim teknik ile yapılmış. Kaç W bu? Kaç tane lazım? Ne kadar emek vermeyi düşünüyorsun?
Bu aleti yapması çok zor değil, kesinlikle yapılır. Mesela daha kolay olsun diye belki giriş voltajını biraz arttırman gerekebilir. Ama o kadar küçük trafo sarmak çok zor. Osiloskop olmadan bu aleti daha önceden yapmamış birisi yapamaz, yapmış olan bile sıkıntı çıkınca zorlanır.
O şema büyük ihtimalle çin işidir, tedariği zor olur. Maliyette 2-3 tane üretimde daha ucuza yapabilif misin bilmiyorum pcb de basmak gerekecek küçük olsun diye, ayrıca 3d den kutu falan çıkacak. Bence bu işe gireceksen bunda bir pazar görmelisin, 10 tanesini tanesi 8-9 usd ye üretip 13-14e satarım(normalde bir şirket bunu yaparsa zarar yazar) diyorsan gir. 2 tane için girip 30usd ye alabileceğin malı 50-100e üretmek de var.
Devrenin sorunu neden çözdüğünü anlamak için problemi net anlamak gerekli. Emin olmamak ile birlikte sen birden fazla pedala aynı kaynaktan voltaj verince, o pedala hem beslemeden hem sinyal kablosundan ground taşıyorsun, bu da sıkıntı çıkarıyor. Yanlış tahmin de olabilir. Uğraşırsan yapılır bu devre zor bir şey değil, hatta bunun aynı anda 2-3 çıkışlısını yapmak şu an senin için daha uygun olabilir çünkü fotoğraftaki devre gerçekten ufacık gözüküyor
Ses kartım 96Khz'de. 2 kartı gerçi Ama bu ses stüdyoda da (ve farklı adaptörler ile de) mevcut.48.8kHz ike örnekliyorsanız 24 nyquist e çok yakın belki o da yanıltmıştır. Alt frekanslardakiler daha ilginç. Bu pedalları normalde pilli çalışmaya göre mi tasarlıyorlar acaba? Tasarımcının böyle bir sıkıtnıyı gözlemlemiş olması gerekli çünkü
Cinliler akilli adamlar. Yaptiklari bir parcayi sonra milyon farkli sistemde kullanabiliyorlar. Bu da maliyetlerini inanilmaz sekilde dusuruyor.İşin ilginci, bu devrede kullanılan DF6109 entegresi, LCD aydınlatma entegresi olarak geçiyor, ama fonksiyonları arasında DC/AC çevrimi de var, ve sadece Çinde üretimi var, Texas falan hiç birinde yok böyle bir şey, alldatasheet'de bile bilgi yok.
Bir de neden bilmiyorum ama ufak tip led sürücü devrelerine çok benzettim yapısal olarak.