Araç için 220V inverter arıyorum.

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
300W etiket değerine sahip bir cihazı arabada çalıştırmam gerekiyor. Kullanım süresi 30 dakika olacak. Bu amaçla çakmak soketine takılan invertörlerden almayı düşünüyorum. Bu konuda hangi marka kalitelidir? Ben mesela 400w invetör dite arıyorum sonuçlarda sanki hepsi merdivan altı çin malı gibi geliyor...

Son düzenleme:
inverter için bu ürün mantıklı geldi. Belirgin bir sebebim yok.

1735563895476.png

mexxsun diye bir marka var uygun fiyata tam sinüs inverter satıyor. 300w sürekli verebilen modeli olması lazım. piyasadaki diğer markasız veya ucuz markalara kıyasla fp ürünü diyebilirim. sukunet akımı da oldukça düşük 100-150ma civarı diye hatırlıyorum.

300w bir cihaz için sürekli çalışmada 500-600w bir inverter daha uygun olabilir.

Çakmak soketi o kadar akım veremeyecektir. Sigortasının atmasına sebep olursunuz.

Araba demişsiniz ama örnek gösterdiğiniz cihaz 24 Voltla çalışıyor.

"Araçlardaki çakmak soketleri (12V güç çıkışı) genellikle 10A veya 15A sigorta ile korunur.
Ancak, çekilebilecek maksimum akım:

• Standart çakmak soketi: 10A (120W)
  • Güçlü çakmak soketi: 15A (180W)
Bazı modern araçlarda çakmak soketi 20A (240W) destekleyebilir, ancak bu daha nadirdir.

Eğer cihazınız fazla akım çekerse sigorta atar. Bu yüzden, çakmak soketi üzerinden yüksek güçlü cihazlar çalıştırırken soketin ve sigortanın kapasitesini kontrol etmek önemlidir."

Bağlanacak cihazın etiket değerini tam hatırlayamadım. Muadillerine baktım. 100W civarı yazmışlar. Muhtemelen 10A altında çalışacaktır.

Eğer 24V akü varsa, ve inverter verimi de %70 ise, çıkıştan 300W çekerken, girişte 430W güç çekecektir. Kablo ve temas yeri kayıpları vs derken 480W güç çekebilir. Bu da 24V da 20A gibi bir akım demek.

Akım 10 - 15 A bile olsa, bir çakmak prizinden bu kadar akım çekmeyi ben riskli bulurum. En ufak bir kötü temas olsa, orada ark oluşup yangın çıkarabilir. Çakmak prizinin teması da üst seviye bir temas olmaz, çakmak yuvası ve fişi de ciddi ısınır diye düşünüyorum.

sigorta büyütmek çözüm olmaz kablosu ince kalır arabada böyle cihazlar çalıştırmak her zaman risk

Sıfırı yok galiba piyasada. Ben 100w olanının kullanmıştım bu markanın.

Solar ürünlere de bakabilirsiniz.

Solar ürünlere de bakabilirsiniz.

Bunlar en az 5000 Çin watı :winktongue1:

"Araçlardaki çakmak soketleri (12V güç çıkışı) genellikle 10A veya 15A sigorta ile korunur.
Ancak, çekilebilecek maksimum akım:

• Standart çakmak soketi: 10A (120W)
  • Güçlü çakmak soketi: 15A (180W)
Bazı modern araçlarda çakmak soketi 20A (240W) destekleyebilir, ancak bu daha nadirdir.

Eğer cihazınız fazla akım çekerse sigorta atar. Bu yüzden, çakmak soketi üzerinden yüksek güçlü cihazlar çalıştırırken soketin ve sigortanın kapasitesini kontrol etmek önemlidir."
Abi 5A üstü için çakmak soketine güvenme. 5A ile bile eriyor fişler. Su ısıtıcılar 5A falan çekiyor, onlar için bile kullanmıyoruz ayrı fiş çektiriyoruz. Bence xt60 vb bir şey kullan.

Forum istatistikleri

Konular
7,148
Üyeler
2,893
Son üye
_AlfaTan_

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back