Bu tarz haberleri sadece Çin ve Rusya ile ilgili çok duymuyorum.
Daha geçen hafta Volkswagen grubunun topladığı konum bilgileri sızmıştı. Elektrikli araçlar için saklanan veriler olduğu söylense de, uzun zamandır standart araçlarda da bu tarz sistemler var. Fazlası da vardır.
Yine geçen hafta Fransa'nın nükleer denizaltı devriye programına dair bilgiler, basit bir saat uygulaması sayesinde sızdı. 16 nükleer başlığın korunduğu üst düzey bir bölgenin devriye bilgilerini MİT'ten istesen bulamazsın.
Aynı şekilde ABD vatandaşlarının verileri gerek özel gerek devlet düzeyinde birçok defa sızdı.
Belki de bizde cezasızlık algısı sebebiyle, bizim ülkede bunlar daha rahat ifşa ediliyor olabilir ama bilgilerin sızması, içinde bulunduğumuz dönemin ortak sorunu. Bu soruna çözüm geliştiren gençler, geleceğin parlak ve kıymetli insanları olur. Ben bu olayları gençler için harika bir çalışma alanı olarak okuyorum...
Sızan veriler, Volkswagen, Seats, Audi ve Skoda modellerinde 460 bin aracın kesin konumunu içermekteydi.
webrazzi.com
Equifax isimli şirket, dün akşam yaptığı açıklamada 143 milyon Amerikan vatandaşının kimlik ve kredi kartı bilgilerinin de olduğu kişisel bilgilerinin çalındığını itiraf etti.
www.webtekno.com
ABD'nin Oregon ve Louisiana eyaletlerinde siber saldırı sonucu milyonlarca kişinin kimlik bilgileri çalındı. - Anadolu Ajansı
www.aa.com.tr
Fransa'da nükleer denizaltı mürettebatının gerçek isimlerini ve profillerini kullandıkları Strava isimli 'fitness' uygulamasıyla saklı tutulması gereken nükleer denizaltı devriye takvimini açık ettiği ortaya çıktı.
www.star.com.tr