Arta Ses Ölçüm ve Analiz Yazılımı

Neyse arkadaşlar, asıl iyi haberi şimdi vereyim. Bu clipping sınırını belirlemek için çok güzel bir osiloskop yazılımı buldum. TrueRTA bunu görse utancından kendi kendini uninstall eder :D


Ama bunu ayrı bir konuya yazacağım, o yüzden bu konuyu yeterince dağıttık, burada osiloskoba girmeyelim normal devam edelim :)
 
Zaten yüksek voltaj ölçümü ancak ne zaman lazım olur? Yüksek güç seviyelerinde distorsiyon ölçümü için. O durumda da bir gerilim bölücü ile sinyal zayıflatılabilir. Örneğin 49 kΩ ve 1 kΩ dirençten bir gerilim bölücü yaparsın, amfi çıkış voltajını 50'ye böler. Buna göre kalibrasyonu da yaparsan sanki o bölücü yokmuş gibi direkt olarak sonucu okursun.
 
Öfff windows sound system tarafından keklenmişim. UCA202 nin maksimum giriş seviyesi 1.25 Vrms olarak verilmiş datasheet'inde. Şimdi doğru bir şekilde ölçtüm ve 1.22 Vrms'de clipping başlıyor (ani THD artışı). Yani 1.76 Vp veya 3.53 Vpp seviyesi.
 
Öfff windows sound system tarafından keklenmişim. UCA202 nin maksimum giriş seviyesi 1.25 Vrms olarak verilmiş datasheet'inde. Şimdi doğru bir şekilde ölçtüm ve 1.22 Vrms'de clipping başlıyor (ani THD artışı).
Ha gayret abi az daha zorla. devirecez yamyam abinin 2v'unu :katil1:
 
Yani bu durumda girişe 9 kΩ ve 1 kΩ dan oluşan bir gerilim bölücü takarsan komple ölçüm yapabilirsin :) Ayrı bir konuda bunları ayrıntılı bir şekilde anlatacağım inşallah.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,271
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top