ARIYORUM ATI RX 6400/6500/6600 grafik kartı arıyorum

taydin

Timur Aydın
Staff member
Benim linux makinası için ATI RX 6400/6500/6600 yeni/ikinci el grafik kartı arıyorum. İnternette birkaç yerde buldum, arayınca yok diyorlar. Bu kartın linux ile uyumluluğunun iyi olduğunu ve sürücülerinin de aktif olarak geliştirildiğini görüyorum, o yüzden özellikle bu kartı istiyorum.

Şu anda kullandığım Radeon HD 7870 son zamanlarda sürekli sistemin çakılmasına sebep oluyor ve Radeon sürücülerinin de artık bakımını yapan yok. Bu arada bununla takas yapmak isteyen olursa (windows'da kullanmak için), buna da varım :)

Bir adet görünüyor. Adamları arayınız öncelikle.

Ben Radeon RX 6900 XT kullanıyorum, bir sorunla karşılaşmadım. Ama AMD'yi sevmiyorum. Bir önceki kartım NVIDIA idi, mimar kardeşime bilgisayar toplarken ona kaptırdım. :saril:

Valla NVIDIA'nın geleneksel olarak linux desteği çok kötüdür. Sürücüler kapalı kaynaktır. Sadece belli linux dağıtımlarının belli sürümleri için driver'lar yayınlanır. eğer o dağıtımın o sürümünü kullanıyorsan, alırsın o driver'ları yüklersin. Linux güncellemesi gelince de o driver'in yeni linux ile uyumlu kalacağına dua edersin :)

Ama AMD öyle değil, Yeni jenerasyon grafik kartlarının hepsinin açık kaynak sürücüleri var. Ha belki windows'daki sürücüler kadar maksimum oyun performansı veremiyordur, ama benim için önemli olan, CAD, ECAD, MATLAB için yeterli performansı göstersin, youtube'da da ekranda yırtılma olmadan video seyredebileyim yeter.

İllaki test amaçlı kurduğumda kullanmışımdır ama NVIDIA ekran kartını Linux'ta kullandığımı hatırlamıyorum. Zaten grafik gereksinimi yüksek oyunlar oynayan biri de değilim. Çok nadir oyun oynadığım zamanlarda da Windows’a geçiyorum. Geri kalan kullanımım ise genellikle 3D yazdırma maksatlı katı modelleme amaçlı CAD işleri. Kardeşim ise Revit gibi programlar kullanıyor, render alıyor; onlar sistemi oldukça zorluyor.

Linux'a geçerken sistemde AMD olmasını özellikle tercih etmedim, Linux'a ısınmak için kısmetim varmış demek ki. :bilmem1:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back