Bence daha fazla tutmaz mı?Alınan ekipmanlara göre fiyat değişmek ile birlikte ortalama 2-4 bin tl bandında
Daha fazla tutar ama asgari ekipman birkaçı kendin yapmanız ile daha az tutar elektronik de atölye bütçesinde üst limit yoktur ihtiyaçlar doğrultusunda atölye kurmak gerekBence daha fazla tutmaz mı?
En küçüğü satılık mı?Sen önce projeyi belirle. Sonra da o projeyi yapmak için hangi ihtiyaç ortaya çıkarsa onu satın al.
Ama ölçülü davran. Ben de ilk başta Proxxon'un MF70 minyatür frezesini aldım. Sonra baktım makinada sorunlar var, o sorunları gidermek için 100 kg lık Quantum BF16 metal frezesini aldım. Sonra da bu makinada sorunlar çıktı ve 2 tonluk üniversal freze makinası aldım. Şimdi de üniversal frezede bazı problemler var Ama neyseki bunun büyüğünü koymaya yerim yok.
En küçüğü satılık mı?
Bir büyüğü satılık mı?Küçüğü bir arkadaşa hibe ettim. CNC özelliği ekleyecek ona.
Bir büyüğü satılık mı?
Yada boşver. 100'luk makine evde olmaz.
Kıçı kırıkda olsa bir osiloskop olmazsa olmaz bence. İşyerimde kayıp osiloskop u aramaktan canım cıktı, hala bulamıyorum nereye gittiğini.Havya 1000tl
Ölçü aleti 500 tl
Güç kaynağı 1000 tl
Tornavida keski vs 500tl
Lehim teli pasta 500 tl
Organizer kutu 500 tl
Masa sandalye keyfe keder
Başlangıç için gereklidir.
Ani sen napıyon o makine ile? Ek iş falan mı?Valla ben o makinayı aylarca evde kullandım. Bir dolabın alt bölümünü boşalttım, kocaman bir bor yağı tepsisi yaptırdım sanayide ve şarıl şarıl bor yağı ile kesim yaptım. Ama komşular şikayet etmeye başladı "sizin evden koyun boğazlama sesleri geliyor ciyak ciyak ne oluyor" diye. O noktada freze artık evde kalamadı.
Komşudan önemlisi ikna edilecek bir hatun kişi lazım. Kallavi maddi imkanlara sahip amerikalıların evlerinde hatun kişinin uğramadığı '' man's cave '' diye bir kısım var. Bizim için ne büyük bir hayal di mi ?Valla ben o makinayı aylarca evde kullandım. Bir dolabın alt bölümünü boşalttım, kocaman bir bor yağı tepsisi yaptırdım sanayide ve şarıl şarıl bor yağı ile kesim yaptım. Ama komşular şikayet etmeye başladı "sizin evden koyun boğazlama sesleri geliyor ciyak ciyak ne oluyor" diye. O noktada freze artık evde kalamadı.
Nasıl keyfe keder?Masa sandalye keyfe keder
Bit pazarı mode : OnNasıl keyfe keder?
Yoksa yer sofrasında mı yapacak projelerini?
Nasıl keyfe keder?
Yoksa yer sofrasında mı yapacak projelerini?
Herhalde sen onları yaparken eşin memlekette ailesinin yanındaydı. Öyle bir aksiyonu rüyamda görsem inanmam .Ben salondaki yemek masasında çok çalıştım. Daha bir yıldır adam akıllı masam var.