Bakır tel kesim için kesici lazım

Şiyar

Yeni Üye
Merhaba iyi akşamlar.
1 ile 5mm bakır tel kesmek için bir makina yapıyorum. İnternet gezinen endüstriyel tel doğrultma ve kesme makinalarının çok daha küçüğü.

Neyse, kesici bıçak yapmaya çalıştım ama bir türlü istediğim verimi alamadım. Bu alanda daha önce çalışan, yaparım diyen yada fikir verebilen arkadaşlarının yardımına ihtiyaçim var.

Alta 2 örnek verdim. Bu kesiciler Urfa da yaptıramadım, önemli olan başarılı bir kesim işlemi yapmasıdir.

Yada

Hazır makas alıp, çenesini kullanın. Ya da makas üreticilerine çay içmeye gidin

Aslında ikinci videoda yapılması gereken gayet açık görünüyor. Sertleştirilmiş çelikten iki tane çene, birisi sabit, diğerini de uygun bir mekanik sistem ittiriyor. Bu bir motorun çevirdiği bir dişli mekanizma olabilir, hidrolik veya pnömatik silindir olabilir.

Mevcut durumda alt kısımda yer alan resimde ki bıçağı kullanıyorum.

Bu bıçağı eksantrik sistem ile step motor ile nir bir tur döndürüp kesiyorum. Lakin sorun şudur ki, bu durumda fazla parça oluyor makinada .fazla parça demek fazla emek, zaman tabi ki de arıza durumu çoğalıyor.

Oysa ki video da yer alan makinalar da makas tarzı birşey var. Temelde makas ama özel yaptırılmış. Şimdi bir tel kesme makası koysam işini görür ama müşteri görse insan utanır ;)

Bu nedenle daha eli düzgün bir bıçak -kesici yaptırmak istiyorum.
Makas yapan kimseyi burada bulamadım.zaten basit bir lazer demir kesimi için bile iki hafta bekletiliyorum. Bıçağı yaptırmak burada aşırı zor bir durum.

Daha önce böyle birşey yapan, yada yapabilecek burada bu işi yapan biri varsa benim için daha iyi olur.

Screenshot_2024-12-07-18-30-18-468-edit_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Aslında Türk bıçakçı ustalar var, youtube'da da videolarını görebilirsin. Uygun bir makası düşük karbonlu çelikten yapıp böyle bir ustanın yüzey sertleştirmesi yapmasını isteyebilirsin.

Bir başka seçenek de, HSS torna kalemleri var. Ham kalem, dikdörtgen prizması şeklinde. Bunu alıp, taşlama ile istediğin şekli verebilirsin. Ama çok yavaş ve çok sabırlı yapman lazım. Sürekli de suyla soğutman lazım. HSS nin fazla ısınmaması lazım, yoksa tavı gider ve hiçbir işe yaramaz.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back