Bambu AMS HT

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
7~8 aydır BambuLab P1S AMS Combo ürününü kullanıyorum. Oldukça memnunum. Bugün Bambu H2D yazıcı özelliklerine bakarken AMS HT isimli ürünle karşılaştım. Hem kurutucu hem de tekli AMS ünitesi olması oldukça ilginç geldi. Üretici $160 gibi bir fiyat vermiş. TR fiyatı ise bunun 3 katı civarında.

Ürün anladığım kadarıyla daha önce dörtlü şekilde üretilen AMS Combo setinin tekli hali. Ayrı besleme ünitesi var. Filament kurutma özelliği de mevcut.
A1, P1 ve X1 serisi cihazlarla firmware update yapmak kaydıyla uyumlu.
Tam netleştiremediğim bir nokta ise bir Bambu yazıcının 4 AMS ünitesi ve toplamda 24 Renk baskı kapasitesine ulaşabilmesi. Bunu 4 AMS ünitesinde toplam 16 renk ve kalan 8 renk için 8 ayrı AMS HT ile mi sağlıyor bilmiyorum. Yada her bir AMS ünitesinin filament çıkışını bir yerde toplayıp tek bir filament çıkışı veren ayrı bir aparat mı var onu netleştiremedim ama Bambu 24 renge kadar baskıya olanak sağlıyor.
Yazıcımı daha yeni aldım, seviyorum, mutluyum derken yeni çıkan bir ürünle daha üst seviye işlevleri olan bir ürünün çıkması açıkçası moralimi bozdu. 3D yazıcı sektörü daha nelere gebe göreceğiz.

1753696250058.png

Bu arada AMS 2 Pro isimli AMS Combo olarak bildiğimiz ünitenin gelişmiş versiyonu çıkmış. Aşağıda AMS, AMS 2 Pro ve AMS HT modülleri karşılaştıran bir video var.

Son düzenleme:
birkaç yerde yazıcının arkasına takılan 4 giriş 1 çıkış ufak bir ünite görmüştüm belki bu iş içindir. böyle bağımsız olması bence avantaj. mesela ben 4 renk baskı ile ilgilenmiyorum. mühendislik işleri için 2 filamenet yeterli. ya bir ön panel vs yaparım bundaki yazılar farklı renk olsun isterim ya da destek filamenti daha az zorlayan-kolay ayrılan ucuz bir malzeme olsun isterim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,056
Üyeler
3,211
Son üye
mgumus1806

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back