Bambu P1S yeni fark ettiğim özelliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fide
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
Bugün "cable chain" olarak bilinen kablo kılavuzu bastım.
Makara bitmek üzereydi. 2 bakla daha bastım. Baskı bitiminde makarada filament bitti ama boru içinde bir miktar kaldı. Bu filament burdan nasıl çıkar diye hesap yaparken makine de bunu farketti ve filamenti geri sarmaya uğraşmadan nozülden akıttı.
Bambu'yu bir kez daha takdir ettim.

Valla fikret hocam P1S + AMS 2 pro kullanıyorum. Yok böyle bir konfor diyebilirim. alet 500 saate geldi sorun yok çok şükür.

Elimde extra olarak Creality K1C ve Ender 3 pro Klipper var. Herşeyimi bambu tek başına hallediyor.

840 saat olmuş benimki de. Gerçekten güzel bir yazıcı. Bir defa nozül söktüm ama filament kalitesi kaynaklı. Yazıcının suçu yok yani.

Ama aklım şu an Snapmaker U1'de. Acaba Snapmaker ile 3d farming nasıl olur?

bambu da tpu basıyor ?

Bambu sadece aşağıdaki kendi filamentini basıyor. O da güzel fiyatlı.:oluat::oluat::oluat:
Esun TPU95 filament aldım. Combo üniteyi tıkadı. Combo üniteyi bypass edip filament girişinden verdim yine tıkadı. Bambu kendi filamenti dışında TPU basmıyor. direct drive sistem lazım TPU basmak için. O da bu tip yazıcılarda yok. Baskı sistemini hafif yapmak için hareketli kısım olebildiğince zarif/hafif tasarlanmak durumunda.

Bambu sadece aşağıdaki kendi filamentini basıyor. O da güzel fiyatlı.:oluat::oluat::oluat:
Esun TPU95 filament aldım. Combo üniteyi tıkadı. Combo üniteyi bypass edip filament girişinden verdim yine tıkadı. Bambu kendi filamenti dışında TPU basmıyor. direct drive sistem lazım TPU basmak için. O da bu tip yazıcılarda yok. Baskı sistemini hafif yapmak için hareketli kısım olebildiğince zarif/hafif tasarlanmak durumunda.

Hocam bi yanlışınız olmasın. P1S direct drive özelliği var geçen söküp dişlileri temizledim.

1771526660609.png
1771526676109.png

ilginç porima tpuflex 98A ile ben sorunsuz baskı alabildim. ama öyle çok büyük parçalar basmadım. conta sayılacak ek parçalar ürettim.
sonuçta her ikisi de direct drive extruder basmaması için ne sebep var ?

P1S TPU basıyor hocam. AMS kullanamıyorsun ama ams yokmuş gibi dışarıdan besleyerek. Ben nanelab TPU kullandım. Sorunsuz baskı aldım. Hatta TPU o kadar iyi basılıyor ki en az hata oranıyla kullandığım filament oldu.

Esun TPU ile ben başarılı olamadım. Sanırım filamentin yumuşak olmasından dolayı extrudere kadar ulaşmasını sağlayamadı.
Nanelab TPU ile bir daha deneyeyim.

Forum istatistikleri

Konular
8,922
Üyeler
3,593
Son üye
west7

Son kaynaklar

Back