Bangood da yeni fiyatlandırma ve Hızlı Sevkiyat mı var ?

Omega

Kıdemli Üye
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
2,063
Aşağıdaki videoda; Bangood sitesindeki fiyatlarda Devlete ödenen verginin baştan alındığına ve Çinden daha hızlı şekilde gönderildiğine dair açıklama var.(7:53)

Yakın zamanda bunu doğrulayan alışverişiniz oldumu ?

 
Son düzenleme:
Güzel bir özellikmiş.

Bugüne kadar çinli sitelerden bir şey almadım. Türkiye'de olmayan ne alınabilir ki buradan?

Bazı modül devrelerin fiyatına baktım. Birim fiyatlar Türkiyeki fiyatlardan daha fazla. En az 2-3 adet almak gerekiyor, tek satılmıyor.
 
Bangood dan hiç alışveriş yapmadım ama aliexressden yaptığım alışverişlerde o fiyatlara yaklaşan hiçbir malzeme veya satıcı görmedim
Enson aliexpressde kargosu dahil 380 tl civarındandaki güç kaynağına Türkiyede satan firma 900 TL deyince bir daha o tür aramalara girmedim.
 
Son düzenleme:
Bir hata olabılır.
Ben BLDC motor ısmarladım. Geldiği zaman 15TL gibi bir vergi çıktı.
Ama alırken vergisi içinde gibi şeyler söylüyordu.
Alırken temkinli olmak lazım.
 
Burada iki ayrı durum var arkadaşlar:

1) Bir gönderi eğer kişisel olarak kabul edilirse gümrük tarafından, ya "Turkey Direct Mail" diyerek vergiyi peşin ödersin veya Türkiye'ye gelince çıkan vergiyi yatırır ve sonra ürünü alırsın. Tek fark, verginin nasıl tahsil edildiği.

2) Bir gönderi eğer TİCARİ olarak kabul edilirse, o zaman Türk gümrüğü çok büyük bir kazık atıyor sana. Malın değeri çok az bile olsa (hatta bedava da olsa) en az 750 TL masraf çıkıyor. Değerli mallarda da malın değerinin %100 ü gibi bir masraf çıkabiliyor. Mesela 1000 dolarlık malzeme aldın banggood'dan, sana Türk gümrüğü 1000 dolar kazık atabilir ve malzeme sana 2000 dolara gelir.

Benim burada merak ettiğim, eğer "Turkey Direct Mail" ile mesela 2000 dolarlık malzeme aldın. Bu durumda ödediğin o ekstra masraf, Türk gümrüğünün senden alma ihtimali olan herşeyi kapsıyor mu, yoksa Türkiye'ye girdikten sonra hala gümrükçü onu TİCARİ kabul edip bir kazık daha atma ihtimali var mı yok mu.
 
Bu arada banggood'dan 850 TL lik malzeme almıştım ve "Turkey Direct Mail" ayrıntısını bilmediğim için en ucuz kargoyu seçmiştim. Bu durumda malzeme gelince herhalde bana gümrük tutarı bildirilecek ve ben de gönderdikten sonra paketi bana doğru yola çıkaracaklar. Ama eğer TİCARİ kabul edilirse de en az 1000 TL girecek ve mazlemeler 1850 TL ye gelecek :mad:

Bu gümrük rezilliği çözülmeden bizim ARGE'nin bir üst lige çıkması gerçekten hayal.
 
Bir hata olabılır.
Ben BLDC motor ısmarladım. Geldiği zaman 15TL gibi bir vergi çıktı.
Ama alırken vergisi içinde gibi şeyler söylüyordu.
Alırken temkinli olmak lazım.

Müşteri hizmetleriyle iletişime geçip kanıt gösterdiğiniz zaman verdiğiniz vergi (gümrük sunum ücreti değil) tarafınıza iade edilir.
 
Değerli Forum arkadaşlarım banggood güvenilir bir mağaza. Gümrük de ilave çıkan vergileri hemen geri ödeme yapıyorlar. Ama Pandemi nedeniyle siparişlerimin bir bölümü 92 gün geçtikten sonra bugün geldi. Diğer siparişlerim rekora gidiyor. Xiang... tuhaf bir şehirde bekletiliyor. :(Gecikme kaç günü tamamlayacak bilmiyorum ,burada paylaşırım.
 

Ekler

  • 1111.jpg
    1111.jpg
    121.4 KB · Görüntüleme: 139
  • IMG_0973.JPG
    IMG_0973.JPG
    169.2 KB · Görüntüleme: 141
Son düzenleme:
Banggood sorun çıkana kadar çok iyi bir firmadır. Ama herhangi bir sorun çıktığında 40 takla attırır ve sorunu çözemezsiniz. Satıcı kendisi olduğu için sürekli yan çizme peşinde. Aliexpressde ise satıcı başkası olduğu için ali alıcıyı koruma eğilimde. Bu ara aliexpressde kampanyalar mevcut. 150 liralık 3B yazıcı parçası alacağım ve 42 lira indirim uygulayacak.
 
Ali..Press sorunlu siparişlerimin çoğunu göndermedi. :mad: 90 gün bekledim sonra para iadesi. 3 ay boşuna bekledim.
Alternatif güvenilir mağaza arıyorum .
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top