Bataryadaki voltaj dengesizliği

Şarjı sormuştumuz ya.. zaten kullanımda deşarjı kontrol için 1S bir bms kartınız varken, yavaş da olsa tp4056 ile usb üzerinden şarj edebilirsiniz demek istemiştim.
tamam şimdi oldu teşekkür ederim.. forumda bir anomallik vardı giremiyordum şimdi açıldı sayfa düzgün açılmıyordu sayfalar ..
neyse evet TP4056 ile şarj işlemini yapaam eyvallah..

evet kıymetli arkadaşlar bundan 2 -3 ay kadar önce küçük bir şarjlı tornavidam vardı nikel kadminyum pilli onu lityum pile çevirmeye uğraşmıştık hatta forumda sağolsun abilerimiz yardımcı oldu 3 tane TP4056 yaktık 1s 1 amper bms taktık v.s projemiz yarım kalmıştı o günden sonra baya araşıtrdım bu tip cihazlara büyük amper bms takmak gerekiyormuş 1S 15 AMper bms ve TP4056 şarj modülü ile cihazım şu an canavar gibi oldu. estetik olarak çok iyi olmadı bende yeni yeni bu işlere giriyorum ama başka bir tornavidam var onuda dönüştürecem o bu video bana klavuz oldu. yardımcı olan herkese canı gönülden teşekkür ederim.. işte tornavidamızın son hali..

20260218_131813.jpg

Aslında 1S 15A BMS kartına gerek yok. BMS çipli TP4056'nın çıkışına 15A'lık 5V bir röle ile tetik üzerinden piller motora yönlendirilebilir. Eksi uç doğrudan motor eksi ucuna, artı uç rölenin normalde açık (NO) kontağından motora ulaşacak. Tetik, TP4056 çıkış artı ucunun röle bobini arasında irtibatlandırılacak. Röle bobin uçları arasına flyback/ters diyot bağlanamalı!

TP4056 sadece röle bobinini sürecek. Gerilim/volt kritik seviyeye ulaşınca röle çekmeyecek/BMS çipi çıkış vermeyecek.

Aslında 1S 15A BMS kartına gerek yok. BMS çipli TP4056'nın çıkışına 15A'lık 5V bir röle ile tetik üzerinden piller motora yönlendirilebilir. Eksi uç doğrudan motor eksi ucuna, artı uç rölenin normalde açık (NO) kontağından motora ulaşacak. Tetik, TP4056 çıkış artı ucunun röle bobini arasında irtibatlandırılacak. Röle bobin uçları arasına flyback/ters diyot bağlanamalı!

TP4056 sadece röle bobinini sürecek. Gerilim/volt kritik seviyeye ulaşınca röle çekmeyecek/BMS çipi çıkış vermeyecek.
doğrudur evet oda bir çözüm ama röleyi oraya sığdırmak mesele işte ??*
yalan yok çok uğraştırdı beni kasasına sığdırmak için baya yonttum sağını solunu havya ile erittim kestim biçtim ama seviyorum bu işleri. ahh keşke biraz da karşılığını alabilsek..

Forum istatistikleri

Konular
8,916
Üyeler
3,590
Son üye
yakupk

Son kaynaklar

Back