Bilgisayarda Yerleşik Bluetooth Kullanımı

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bilgisayarımda yerleşik bluetooth modül var. Ben bu modülü kullanarak diğer cihazımdaki HM 10 bluetooth modüle bağlanarak veri alış verişi yapmayı planlıyordum.

Aygıt yöneticisinden bluetooth'un bağlı olduğu com porta bakarak kolayca kullanabileceğimi sanıyordum. Bu gün aygıt yöneticisini açıp baktım. Yerleşik Bluetooth modül com porta bağlı değil. Kendi başına ayrı bir kategoride duruyor. Biraz ayarlarını kurcaladım ama bir sonuç alamadım.

Bu yerleşik bluetooth modülü C# 'a tanıtmanın bir yolu var mıdır?

ard.png

Hazır konum açılmışken bunu bırakayım.

Acaba hm-10'un com alması içn bir driveri var mı?

16750 eklentisine bak
Hazır konum açılmışken bunu bırakayım.

Acaba hm-10'un com alması içn bir driveri var mı?
HM-10 u arduino yada picoya bağlayacaksan com almayacak zaten. Sadece veri gönderecek. Burada iş pc tarafındaki alıcı bluetooth modüle düşüyor. Eğer HM10 u pc ye usb ttl dönüştürücü ile bağlayıp master olarak ayarlarsan o zaman com port da görebilirsin. Yada internette satılan usb bluetooth dongle lardan alırsan tahmin ediyorum onlarda com porta bağlı olur. Ben de yerleşik buluetooth sorunumu çözemezsem usb bluetooth dongle alacağım.

HM-10 u arduino yada picoya bağlayacaksan com almayacak zaten. Sadece veri gönderecek. Burada iş pc tarafındaki alıcı bluetooth modüle düşüyor. Eğer HM10 u pc ye usb ttl dönüştürücü ile bağlayıp master olarak ayarlarsan o zaman com port da görebilirsin. Yada internette satılan usb bluetooth dongle lardan alırsan tahmin ediyorum onlarda com porta bağlı olur. Ben de yerleşik buluetooth sorunumu çözemezsem usb bluetooth dongle alacağım.
Benim laptopun içinde de tümleşik bir bl'si var hc-05 ile yaptığım bağlantıda com port alıyor.

Benim laptopun içinde de tümleşik bir bl'si var hc-05 ile yaptığım bağlantıda com port alıyor.
Yani bağlantı yaptıktan sonra mı com port alıyor? İlginç. Bunu bir deneyeceğim. Tabi HM10 u ayar modundan çıkarabilirsem.

Tamam tamam ötekilere bakmadan yorum yaptım. Yarın deneyeceğim.

Bugün bluetooth'u pc ye bağladım. Tahmin ettiğim gibi COM port olarak değil yerleşik bluetooth üzerinde tanıdı.
Bunu nasıl kullanacağım hakkında en ufak fikrim yok.

BLT.png

Özellikler diyince neler diyor abi onu da görelim
Ucu çok açık alt sekmelerin. Hepsini buraya koyamam ama hepsine baktım. Com porta dair bir şey yok.
Sanırım yerleşik bluetooth driverına bağlanıp veri çekmek gerekiyor. Uzun iş sanırım. En iyisi harici bluetooth dongle almak

Ucu çok açık alt sekmelerin. Hepsini buraya koyamam ama hepsine baktım. Com porta dair bir şey yok.
Sanırım yerleşik bluetooth driverına bağlanıp veri çekmek gerekiyor. Uzun iş sanırım. En iyisi harici bluetooth dongle almak
Hayır bağladığımız hm-10'a sağ tık yapıp özellikler diyince ne diyor bize

BLT.png

@Ahmet Picodaki GP11 TX ile GP12 RX pinleri "void setup" da nasıl tanımlayacağız?

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back