Koronadan beri sürekli bisiklet kullanıyorum. Ama hiç gelişme yok.insan bile birkaç saniyeliğine 1-1,5 beygir kadar üretebilir (profesyonel sporcular)
Birkaç metre ile ölçüm olmaz.
Kilometre filan olması lazım.
Motorlar yorulmaz ama atlar yorulur.
Atlar yorulur.Atların farklı bir kas yapısı var. O yüzden atlar yorulmazlar (daha doğrusu yorulmayı hissetmezler).
Ama eğer bir atı çok fazla zorlarsan, kaslarındaki aşırı laktik asit birikmesinden dolayı at zehirlenir ve ölür. Halk arasında buna "at çatladı" diyorlar.
1993 yılında, R. D. Stevenson ve R. J. Wassersug, Nature'da bir atın en yüksek ve sürekli çalışma oranlarının ölçümlerini ve hesaplamalarını özetleyen yazışmalar yayınladılar. [11] 1926 Iowa Eyalet Fuarı'nda yapılan ölçümlere atıfta bulunarak, birkaç saniye içindeki en yüksek gücün 14.88 hp (11.10 kW) kadar yüksek olduğunu bildirdiler[12] ve ayrıca sürekli aktivite için at başına yaklaşık 1 hp (0.75 kW) çalışma oranının hem 19. hem de 20. yüzyıllardan kalma tarımsal tavsiyelerle tutarlı olduğunu ve ayrıca yaklaşık dört kat daha fazla çalışma oranıyla tutarlı olduğunu gözlemlediler. sürekli aktivite için diğer omurgalılar tarafından harcanan bazal oran. [11] https://en.wikipedia.org/wiki/Horsepower
Atlar yorulur.
İnsanlar atları hor kullandıkları için ölürler
Atlar yorulmaz yazdın.Peki ben orda ne yazdım sayın çokbilmiş? Cevap yazmadan önce bi okuyun ya.
Yunan efsanesi gerçek galiba.Bunun da beygir gücünü ölçmeleri lazım
Metrik sisteme göre ve kraliyet birim sistemine göre 1 beygir gücünün Watt biriminden karşılıkları farklıdır.Merhaba,
Hatırımda yanlış kalmadıysa lisede bize, 75kg 1 metreye kaldırabilen güce bir beygir gücü denir diye öğretmişlerdi.