Haze
Aktif Üye
elimde 3 adet osram led ampul var ve bunlarin 3 u de ayni arizaya sahip, adamlar soyle bir tasarim yapmis: 17Voltluk 23 adet led i seri baglayip dogrudan 220v sebeke voltajini dc ye cevirip RM9003 isimli kontrolcu ile muhtemelen pwm ile konrol etmisler, seri ledin anod ucuna +300v giriyor ve katod ucu koltrolcu ile kontrol ediliyor, sense direncine filan girmiyorum, kontrolcu gnd bazli anahtarlama yapiyor.
neyse ben ledleri degistirip 3 lambayida tamir ettim, kafama takilan soru ise 3 ampulde de hep ayni 23 nolu ledin arizalanmasi, 1 nolu led +300v bagli, bunun
mantigini anlayamadim, isidan bozulor desem, tum ledler ayni uzaklikta, 23 nolu led ile kontrolcu arasinda epey mesafe var, yorumunuz var mi?
neyse ben ledleri degistirip 3 lambayida tamir ettim, kafama takilan soru ise 3 ampulde de hep ayni 23 nolu ledin arizalanmasi, 1 nolu led +300v bagli, bunun
mantigini anlayamadim, isidan bozulor desem, tum ledler ayni uzaklikta, 23 nolu led ile kontrolcu arasinda epey mesafe var, yorumunuz var mi?