Biraz da siyaset.

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,872
Forumda yeterince siyasi içerik olmadığını düşündüğümden, birazda siyasi olarak istişare edelim diye aşağıdaki videoyu paylaşayım istedim. Belki siyasi konular için ayrı bir başlık açılabilir.

Gerçi siyaset kelimesi etimolojik bakımdan atların ağzına onları idare etmek için takılan daha sonrada seyislik, at bakıcılığı gibi bir anlam taşıdığı için bizim gibi avamların konuşacağı bir konu değil. Çünkü anlamdaki at biz, seyiz yönteci. Bu bağlamada siyasetin ürettiği ürünler bizim konuştuklarımız olabilir. Gerisi boş laf...

Neyse meğer gerçek İlluminati Cem Yılmaz, Athena Gökhan ve Tarkan değilmiş ve içimizdeymiş. :D Üstelik şifreleri tüm yapıların içine gizliyormuş. Tarihler, simgesel ikonlar vs. detayların hepsi aşağıdaki videoda... Vay hainler böyle bir iş yapıp para kazanıyorlar!

Geçmişinden bugüne ilişkisi olan ve değerlerini günümüze taşıyan Devlet anlayışı budur. Şahsen bu yapıyı müthiş bir gurur kaynağı olarak görüyorum.

 

Güzel bir forum. Tavsiye ederim. Köprüyü tüm detaylarına kadar enine, boyuna konuşabilirsin.
 
Niye, Seyit Onbaşının hatırası sadece İnşaat Mühendisliği forumunda mı konuşulur?

Yoksa buralarda istenmiyorumda haberim mi yok. Her lafa alımıyoruz diye kovulmamız da gerekmez herhalde?
 
Niye, Seyit Onbaşının hatırası sadece İnşaat Mühendisliği forumunda mı konuşulur?

Yoksa buralarda istenmiyorumda haberim mi yok. Her lafa alımıyoruz diye kovulmamız da gerekmez herhalde?
Kimseyi kovma yetkisini görmüyorum kendimde.
Son bir kaç haftadır forumda konuşulan siyasi muhabbetlerin ceremesini çekiyorum arka planda. Bende isterim gerekli konularda siyaset konuşmak ama bizler insan olarak her birimiz farklı karakterdeyiz. Kimimiz bazı şeylere gülüp geçerken, kimimiz aynı cümleye alınganlık gösterebiliyoruz. Sonuç itibarı ile burası bir elektronik, mekanik forumu. Ben bizzat üye olarak burada siyaset olmasını istemiyorum, yönetici olarakda dediğim gibi ön planda olan bitenlerin arka planda ceremesini çekiyorum.
Burada üstüme aldığım bir sorumluluğum var ve aksamaması için elimden geleni yapıyorum. Günlerdir Timur abiye siyasetin burada olmaması gerektiği söylüyorum. Vallahi çok sabırlı adam.
 
Bir defa ben yönetici olarak yazmadığımı ve herhangi bir karar alma ile ilgili görüş beyanı dışında, iradem olmadığını ifade edeyim. Hatta bunun için gerekli ayarlamalarda yapıldı artık sadece üye olarak görünüyorum. Yani yazdıklarımın tamamı şahsi görüşlerimdir. Forum ya da yönetimi ile ilgim yoktur.

---

Ben konu aralarına sıkışmasındansa net olup, @FxDev 'in ifade ettiği gibi kalmayan bir tartışma kültürünü inşa etmek üzerine bu konuyu açtım.

Diğer türlüsü, kültür kalmadı diye pes etmek benim açımdan vazgeçmektir ve vazgeçmek bana göre değil. Neden bu kültür kalmadı diye bunu inşa etmek yerine vazgeçeyim?

Forumda şimdi olduğu gibi siyasi bir başlık görüldüğünde buna karşı görüşte bulunabilirsiniz. Ya da buna katılmak zorunda değilsiniz. Basitçe görmezden de gelebilirsiniz. Ben bu seçeneklerin hiçbir için kimseye alınanlık beslemiyorum. Çünkü kimliğinize uygun düşüncenizi ifade etme hakkınız var.

Peki.

Aynı hak neden bende yok? Neden ben alınmıyorum ya da neden bütün mesajlarımı ya da üyeliğimi silip gitmiyorum?

Bu soruların cevabı oturmadığı sürece buradan birileri sürekli mesaj silip gitmek gibi bir tehtit ile yaptırım uygulamaya ya da nazlanmaya çalışacak.

---

Forum sözlük bakımıdan "toplu tartışma" alanıdır. Forum zihniyeti bir şeyin karşılığında başka bir şey aldığın, örneğin: "bilgi verirsen ego ya da hayran alırsın gibi bir takas zihniyeti" ile ilkel barter sistemli bir çeşit AVM'ye döner...

Bu tarz materyalist bakış açıları, bir şeyler paylaşma felsefesine tamamen zıt.

Burada paylaşılan bilgi, kamu yararınadır ve her bireyin "üyeliğimi ya da yazdıklarımı silin" tehditine boyun eğip diğerlerini bu konuda kısıtlamak burada gerçek anlamda görüş paylaşmak isteyen her insanın önünü kesmektir.

Yani ifade özgürlüğüne toplum baskısı uygulamaktır.

Buradaki insanlar kendi kimliğine dair görüşlerini paylaşamayacaksa ifade özgürlüğü nasıl sağlanacak?

Bir şeyler konuşanları dile getiriyoruz ama bu konuşmalardan doğan toplum baskısı ile muhatap olmak istemediği için konuşmadan çekip giden kıymetli insanlar ne olacak?

Bence bu ifade özgürlüğünü forumda düzgün bir kültür olarak oturtmalıyız ki saçma ve kısır bu döngüden kurtulalım.

---

Son olarak; Çok üstüme gelmeyin mesajlarımı ve üyeliğimi siler, sizi de öğretmene şikayet ederim... :D
 
Konu şu ki burada elektronik ve mekanik dışında hiç bir kültür oturtamazsın. Buranın konusu belli. Burada yemek tarifi yapmakla siyaset yapmanın hiç bir farkı yok. Emin ol yemek tarifi yapana da aynı tepki gösterilir. Yani sabaha kadar uzun uzun edebi yada felsefi adına her ne deniyorsa metinler de yazsan hiç bir kültür oturmayacak.
Söz konusu siyaset yada din olursa bunu asla başaramazsın. Yemek tarifini bile denesen bir ihtimal derim ama bu iki konu mümkün değil.
Siyaset veya din konuşmak eninde sonunda, sonu kötü bitecek malzemelerdir. İki kişi de konuşsa, yüz kişide konuşsa değişmez.
 
Sanıyorum yazdıklarımdan burada siyaset, din konuşalım anlamı çıkmıyordur. Varsa bir yanlış netleştireyim, ben bunları konuşalım demiyorum. Zaman zaman bunlar konuşulduğunda ortak bir paydada buluşmak zorundayız diyorum. Aynı sebeple bu konunun kendisi zaten başlı başına bir kinaye.

Gözden kaçan nokta şu; Ortak kültür olamayan bir yerde teknik konularında anlamı yok. Ortak bir kültürün paylaşılamadığı ortamda elektronik bilgisi neden paylaşırsın? Ben sana güvenmiyor, seninle ortak bir değerde bir araya gelmiyorsam neden iyi olman için öğrendiklerimi aktarayım?

Bence burada herhangi bir konu, kısır döngüye girmediği sürece her zaman konuşulabilmeli.

Bunun yolu bir kültür oluşturmaktan geçiyor.

Zor ama bu gerçeği göz ardı edersek burasıda elektronik ile ilgili Türkiye de açılmış onlarca belki yüzlerce teknik forumdan farkı kalmayan sıradan bir yer olur. Neye talip olduğumuza dikkat etmek gerek.

Forumun amiral gemisi bu gerçek ile yüzleşebilmiş insanlar olmadığı sürece "mesajı sil, üyeliğimi sil" tehditleri ile her gün farklı bir bahane ile yüzleşeceğiz ve bunlara boyun eğildiği sürece, sonunda geriye kısır ve cılız bir kelime yığını kalacak.

Çünkü bizim gibi matematik bilen insanların çok rahatlıkla anlayacağı gibi çıkartma işleminde sonuç artmaz. Tehdite taviz vermekte rakamla ifade edilmeyen çıkartma işlemidir...
 
Sercan ben seni anlıyorum da herkes ben değil, herkes sen değil. Sen istiyorsun ki seni anlayan adamlar burada olsun. 10 kişi olsun ama anlayan adam olsun. Geri kalan boş beleşler bizden uzak olsun.

Ben istiyorum ki burada binlerce kişi olsun, herkes ne için kayıt olduysa o konuda konuşsun. İşi bilmeyen adam dediğim dedik diye tutturup tükürdüğünü yalamaz ama arka planda doğru bilgiyi almış olur. Timur abi bana buradaki hedefini böyle açıkladı. Bende bunu kabullendim. Bunu savunuyorum.

Her konuda konuşmak isteyen adam gider donanımhabere üye olur. Buraya neden kayıt olsun? Mesela sen burayı ilk nasıl keşfettin? Ne için kayıt oldun? Hiç zannetmiyorum "dur lan şu elektronik foruma kayıt olayım da biraz siyaset yapayım" dediğini.

İnsanların bize tehtit olduğunu düşünmüyorum. Hayatta hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hesabının silinmesini isteyen herkesin hesabı silinir. Kimseye gitme diye yalvarmayız. Buradaki önemsediğim konu neden hesabının silinmesini istediği. Eğer bu forum içeriği dışındaki bir konu yüzdense bu bizim sorunumuzdur. Ama canı istedi diye silin diyorsa tabiri caizse babam olsa tanımam. Bu arada şunda söyleyeyim forumun sahibi filan değilim. Biri silinecekse mutlaka Patronun bilgisi dahilinde olur.
 
@Gokrtl beni güzel özetlemişsin, sana katılmakla birlikte bir iki satırı düzeltmeme eklememe izin ver.

Öncelikle benim nazarımda insanlar bombeleş değil. Ondan da alınacak bir ders vardır. Nitekim saatlerdir o insanların görüşlerini konuşuyoruz.

İnsanlar bize tehdit demiyorum, insanlar üyeliklerini ya da mesajlarını silmek ile ilgili bir ifade kullanıyorlar ve bunun kastı da bir çeşit tehdit olduğunu düşünüyorum. Değilse ben anlamlı bir yere oturtamıyorum, biri beni aydınlatsın. Beğenmiyorsan foruma girmezsin, silmeye uğraşmak nedir...

Bizim sorunumuz dediğin şey, yarın herkes birbiri ile -kendince haklı- sebeplerden ters düşebilir. Eğer bir hakaret ya da yasalarımıza göre suç unsuru içermiyorsa, iki yetişkinin görüş ayrılığı halka açık bir forumun sorunu nasıl olabilir?

Sizleri çok sevmeme rağmen bu forumda görüşlerim sebebi ile en ufak bir engel ile karşılaşıyorsam burası bana göre de değildir. Hesabımı silmem ama buraya da uğramam. Gülüyorum ama durum bu. :D

Benim için neden bu kadar ciddi olduğunu kişisel olarak da açayım. Başıma ne geldiyse görüşlerim sebebiyle dışlandığım için geldi. Buna ÖSS'de 5600 küsürüncü olduğum halde, mezun olduğum okul sebebiyle istediğim tercihi yapamam dahildir. Yani bununla ile ilgili ağır bedeller ödedim/ödüyorum. -Gerçek tabiri ağrı gelebilir diye sizin hatırınız için hafifletiyorum- Bu dar görüşlülük bitmez ama ben bunu bir parçası olmayı kabul etmiyorum. Hatta bu dar görüşlülüğe dur demesi gereken mağdurun kendisi yani ben olduğum için sesim çok çıkıyor. Bu yüzden görüşlerimi rahatça ifade edebilmek, benim için son derece kişisel bir konu ve şahsiyet meselesidir.

Son olarak bu forumun üye sayısı üzerinden herhangi bir çıkarı söz konusu değil. Dolayısıla burada 1-10-100 kişi ya da 80 milyon üye olmasının hiç bir anlamı yok diye biliyorum. Gayretli 10-20 insanın ürettiği, gayretsiz 80 milyondan daha faydalı olur diyorum.

Nitekim bir avuç insan dizi çekiliyor, milyonlar izliyor.

Yanlış bilmiyorsam bu forumun ifade özgürlüğü bakımından net bir duruşu var ve insanlar buna ayak uydurmak durumda. Aslında konu bu kadar basit...
 
Son olarak bu forumun üye sayısı üzerinden herhangi bir çıkarı söz konusu değil. Dolayısıla burada 1-10-100 kişi ya da 80 milyon üye olmasının hiç bir anlamı yok diye biliyorum. Gayretli 10-20 insanın ürettiği, gayretsiz 80 milyondan daha faydalı olur diyorum.
Benim burada demek istediğim şudur;
Burada binlerce kişi olalım. Senin dediğin 5-10 kişi içerik üretsin, diğer binlerce kişi bundan faydalansın. Yoksa forumda on bin kişi olsun hepsi yalan yanlış içerik paylaşsın derdinde değilim.

Forumda proje yapan paylaşan tek tük. Bir soru soruyorum Timur abi cevap vermezse başka kimse yazmıyor. Bir süre sonra Timur abi ile herkese açık konuda özel mesajlaşır gibi takılıyoruz. Ama konu dışına çıkıldımı bir günde mesaj sayısı 50-60'ı buluyor. Bu da amacımızdan saptığımızı gösteriyor. Yani bu "konu dışı" konular devede kulak olsa bende sorun etmeyeceğim ama böyle giderse devede kulak olan elektronik olur.

Neyse bu konudaki son mesajımdır. Bundan sonra "konu dışı" konulara katılmayacağım. Bir şekilde etiketlenirsem cevaplamayacağım. Burada ne için bulunuyorsam onu yapacağım.
Bu da benim seçimimdir.
 
Son mesajından anladığım kadarıyla gayet temiz bir tartışma oldu ve görüşümüzü/duruşumuzu gayet iyi ifade ettik.

Demek ki bu tartışma kültürü bizim ülkemizde var. Sadece bazıları bunu sabote ediyor.

Neyse, arada kaynamasın video da güzelmiş. Cevap yazmasanda tamamını izlemeni tavsiye ederim. :D
 
Yine zenginler için yapılmış bir proje. Ve her zamanki gibi "Oradan geçmeye asla maddi gücü yetmeyecek" olan fakir halkın alkışlarıyla hayata geçiriliyor. Tıpkı Osmangazi Köprüsü gibi, tıpkı Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, tıpkı İstanbul-İzmir Otoyolu gibi...
 
Yine zenginler için yapılmış bir proje. Ve her zamanki gibi "Oradan geçmeye asla maddi gücü yetmeyecek" olan fakir halkın alkışlarıyla hayata geçiriliyor. Tıpkı Osmangazi Köprüsü gibi, tıpkı Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, tıpkı İstanbul-İzmir Otoyolu gibi...
yol köprü vs. zenginlik yayılsın diye yapılır.
 
köprü geçişi neden ücretli. köprü halkın parasıyla yapıldı. öyleyse neden ücret ödeyeceğiz. ev sahinden kira almak gibi.
 
Siyasetin girdiği yerden hayır gelmez. öyledir ki, sırf cevap vereyim diye köprü inşaatını inşaat forumunda konuşmayı saçma bulup Seyit Onbaşı'yı siyaset malzemesi yaparsınız. Hiç tanımadığınız insanlardan nefret ettirip yüzüne attığı taş yetmezmiş gibi arkasından taş atar hale getirir. Tartışma kültüründen dem vurup insanları kutuplaştırır. parçalar, küstürür.

Bazen insanlar bu kısır tartışma içinde boğulmaktansa her ne kadar yanlış olduğunu bilse dahi pılını pırtısını toplayıp gitmek isteyebilir. Cevaben hakaret savurmanın yok olmaktan daha zararlı olacağını düşünmüştür belki. Bunun ceremesini çeken de sebep olanlar değil ya neyse.

Yöneticiler arasındaki 180 derece fark da buradan, yani kör siyaset merakından kaynaklanıyor. kimi ayrıştırırken kimi birleştirmeye çalışıyor.
ülkemiz halkını karpuz gibi ikiye bölen bu siyasi fanatizim bu foruma ne etmez. bir de böyle düşünün.

forum konularını belirlemek bana düşmez ama fikrimi belirteyim dedim hani. tarışma kültürü ya.
 
Son düzenleme:
Madem konu siyaset(!) konuşmak üzere açılmış ve yukarıdaki bahislerde fayda üretmek ve faydalanmak söz konusu edilmiş; Türk-İslam kültürünün önemli bir siyaset kitabı olan Kutadgu Bilig'den fayda, iyilik ve doğruluk üzerine birkaç alıntı ile konuya dahil olayım belki bir katkım olur dedim. Sanırım konu siyaset olunca konuşanlardan biri olarak görevimi burada yerine getirmiş olurum...

Kutadgu Bilig'de: "İyi odur ki faydalı ola..." denir ve Hz. Peygamber'in "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" düsturuna binaen diğergamlıkla yani öteki insanın iyiliğine hizmet etmeyi düşünmekle kişinin de iyilik bulacağına işaret edilir.

Fayda üretmek, iyilik etmek gibi bahsi geçen diğer faziletlerin de ancak sıdkiyet/doğruluk ve samimiyet üzere gerçekleşebileceği anlatılır.

Bilgili kişinin sözüne kulak vermek övülür...

Eğer bu forumda fayda, iyilik üretmek ve edinmek niyetinde olan var ise öncelikli düsturunun doğruluk ve samimiyet üzere bulunmak olacağı, 1000 yıl öncesinden bize nasihat olarak ulaşır.

Klavye ardında yüzü-gözü görünmediğine güvenerek ve başkalarına düşmanca bakarak fayda üremeyeceğinin bilincinde olmak yeter.

Ben, siz değerli üyelerin ürettiği bilgilerden istifade ettiğimi beyan ederek hepinize teşekkürlerimi beyan etmek istiyorum. Düşmanlık ve kin içermeyen her düşüncenizden samimiyetle istifadeye çalışıyorum. Umarım yakında sizlerin ardınızdan ben de burada faydalanılacak içerikler üretecek kıvama gelebilirim.

Son olarak Kutadgu Bilig'de "Ömür aziz değildir, emek azizdir. Yazıklar olsun emeğe adanmayan ömre" dendiğini söylemek ve emeklerinizin kıymetini bir kez daha vurgulamak istiyorum.
İyi forumlar...

 
Evet herkes yeterince siyaset dozunu almıştır artık, hatta burnundan bile geliyordur. Konu kilitlenmiştir.
 
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,271
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top