czorgormez
Temporary user
Unusual sign-in activity başlıklı bi mail geldi, önce kesin phishing bu dedim ama baktım domainler vs herşey microsofta ait. bi girip bakayım dediğimde recent login activity sayfasında dünden beri amerikadan bir hesabın onlarca defa giriş denemesi yaptığını ve son bir tanesinde denk getirdiğini gördüm. zaten bunu şüpheli olarak işaretlemiş. bu ben değilim seçtikten sonra şifremi daha önce hiç kullanmadığım bir şifre ile değiştirip 2FA aktif ettim. open sessionlara baktığımda benden başka birini de göremedim.
belli ki bir güvenlik açığı oluşmuş. çünkü en fazla 20-30 denemede şifreyi tutturmuş demek rastgele denemiyor. tabi hangi şifreleri denediğini bilemiyorum ama elinde benimle ilgili bir liste olmalı burası ilginç. muhtemelen patlayan yemeksepeti-hepsiburada vs gibi sitelerin aldığı databaseleri kullanıyor ama 20 deneme yaptığına göre elinde 20 tane benim mail adresimle ilgili güvenlik açığı mı var ?
onedrive, outlook vs microsoftla ilgi başha hiçbir servisi kullanmıyorum.
- yapmam ve kontrol gereken başka bir ektra güvenlik önlemi var mıdır ?
- bir de biri microsoft accountunu hackleyerek ne elde edilebilir ?
belli ki bir güvenlik açığı oluşmuş. çünkü en fazla 20-30 denemede şifreyi tutturmuş demek rastgele denemiyor. tabi hangi şifreleri denediğini bilemiyorum ama elinde benimle ilgili bir liste olmalı burası ilginç. muhtemelen patlayan yemeksepeti-hepsiburada vs gibi sitelerin aldığı databaseleri kullanıyor ama 20 deneme yaptığına göre elinde 20 tane benim mail adresimle ilgili güvenlik açığı mı var ?
onedrive, outlook vs microsoftla ilgi başha hiçbir servisi kullanmıyorum.
- yapmam ve kontrol gereken başka bir ektra güvenlik önlemi var mıdır ?
- bir de biri microsoft accountunu hackleyerek ne elde edilebilir ?
Son düzenleme: