Bluetooth Modül

HC-06 ile hiç uğraşma ESP kullan bence. Bluetooth bence gereksiz bir teknoloji. Wifi kullan. Blynk ile filan mobil yazılımda kolay oluyor.
Wifi settings'i (şifre vs için) telefonda direk ESP'ye gönderip, eproom'a kaydettirebilirsin. Böylece şifre değişince yazılım atmaya vs gerek kalmıyor. Ben bir ara böyle bir program yapmıştım ESP'için..
İşim bilgisayar ile abi. Bylink, şifre değişimi gibi konulara ihtiyacım olmayacak. Tek şifre belirlerim daha da değişmez. Esp ile veriyi bilgisayara gönderirim. Önemli olan o veriyi bilgisayarın wifi kartından alıp yazacağım arayüz programında işlemek. Şuan bununla ilgili en ufak fikrim yok.
 
Veriyi bilgisayara değil wifi ile server'a gönderceksin. IOT server'a.. Arduino IOT cloud vs ile. Tarayıcıda kendine arayüz yapacaksın. Oradan yine server'a göndereceksin. Bu IOT servisi senin ESP'ye veriyi internet üzerinden gönderecek
Yok abi öyle server filan, alengirli şeyler istemiyorum. Wireless mouse mantığında olacak iş. Tak çalıştır gibi.
bunu nRF24l01 gibi düşünme abi bir ağa bağlı olarak ağa veri gönderip alabiliyor
Ağla işim olmaz. O zaman bluetooth seçeneğine bakalım. Ben direk pc ye veri gönderip almak istiyorum.
 
Ağsızda bağlanırsın. ESP32'yi server gibi çalıştıracak kod ile yüklüyorsun. Senin bilgisayar wifi olarak(internete bağlanır gibi) bu ESP'ye bağlanıyor.
Aynen bilgisayar tarafında C# ile yazacağım kodu, server gibi yazarım. Esp den veriyi alır sonra istediğim gibi işlerim. Becerebilirsem amacım bu. Yoksa internete veri gönderip, oradan da pcye çekmek kolay iş. Daha önce nodemcu ile yapmıştım.
 
ESP32 ya da ESP866 tek başına tüm işinizi görür. Ayrıca Pico kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum.

ESP32 ile aşağıdaki 3 yöntemi kullanabilirsiniz:
1- BLE: Bluetooth Low Energy. Basit verileri düşük güç kullanarak transfer etmek için uygun.

2- Bluetooth: ESP32'yi BT cihaz olarak kodlayıp PC'de yazacağınız uygulamayla Bluetooth Serial bağlantısı kurabilirsiniz. Sonrası Seri haberleşme yapar gibi

3- WIFI: PC'de sunucu gibi davranacak bir yazılım yazarak işinizi görebilirsiniz. Burada da seçenek çok. .NET ile REST protokolü ile çalışan bir sunucu yapın. ESP32 ile PC'deki sunucuya HTTP POST göndererek işinizi görebilirsiniz. Bluetooth kullanmadığınızdan ESP8266'da işinizi görür. Çok ucuza ESP8266 modüller var.

4- WIFI+MQTT: En kolay seçenek sizin için bu olabilir. PC'ye Mosquito gibi bir MQTT Broker yazılımı kurun. Sunucu gibi davranacak. ESP8266 ya da ESP32 ile MQTT Brokera MQTT mesajı göndereceksiniz. .NET yazılımınızı da o brokera bağladığınızda mesajlar yazılımınıza ulaşacak. Gelen veriyi PC'de sadece görmek yeterliyse yazılım yazmanıza da gerek yok. MQTT visalizer yazılımlar var hem PC hem de cep telefonları için. Direk onları da kullanabilirsiniz.



Bu yöntemlerin her birini çeşitli projelerde kullandım. Örneğin son yöntemi kullanarak multimetremi cep telefonu ve bilgisayara veri gönderebilir hale getirmiştim. Özetle multimetrenin içine bir ESP 12F (ESP8266 temelli) modülü yerleştirdim. Mutimetrenin içindeki TX çıkışını okuyup veri paketini decode ettim. Sonra da veriyi PC'de kurulu bir MQTT broker'a gönderdim. Herhangi bir MQTT visualizer ile cep telefonundan ve PC'den multimetre keranını takip edebiliyorum.

Umarım kafanızı karıştırmadım. Yapmak istediğinizi biraz daha açabilirseniz daha net öneride bulunabilirim. Mesela sadece cihaz mı veri gönderecek, yoksa karşlıklı bir veri alışverişi mi olacak? Cihaz tarafında sensor vb için ne kadar pine ihtiyacınız var. Pille mi çalışacak? Enerji tüketimi önemli mi?
 
Özetle ayarlı bir güç kaynağı yapıyorum. 128x64 glcd ekran, dijital potlar, keypad, encoder ne ararsan var. Spesifik bir şey. Pico kullanmamın sebebi ekran kütüphanesinin tek başına nanoyu doldurması. Picoda tüm diğer kodlar ile birlikte sadece 5% yer kaplıyor. O yüzden picodan vazgeçme ihtimalim yok.

Bu ayarlı güç kaynağına birde gaza gelip pc arayüzü yapmaya karar verdim. Alış veriş çift taraflı olsa iyi olur. Bunu zaman gösterecek. Açıkçası c# da hesap makinesi yapabilecek kadar bilgim var sadece. Bağlantı protokollerini filan hiç bilmiyorum. Benimkisi deli cesareti. :)
Pilli bir kullanım planlamadım. Sürekli 220v ile bealenecek. Forumdaki keypad, demonte güç kaynağı, encoder gibi bir çok konu bu projenin dallarıdır. Oralardan bakarak bilgi toplayabilirsin.
 
Problem programın boyutu ise ESP32 Pico'dan aşağı kalmaz, rahatlıkla hepsini alacaktır. 4MB-16 MB arası flash memory ile geliyor. Üzerine Wi-Fi ve BT imkanı sunar. Artı 240 MHz çift çekirdek işlemci. Seçeceğiiz modüle göre 8 MB PSRAM imkanı vs.

Eğer Pico konusunda özel bir alışkanlığınız yoksa bunu deneyin derim. Haberleşme konusunda ihtiyacınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
Problem programın boyutu ise ESP32 Pico'dan aşağı kalmaz, rahatlıkla hepsini alacaktır. 4MB-16 MB arası flash memory ile geliyor. Üzerine Wi-Fi ve BT imkanı sunar. Artı 240 MHz çift çekirdek işlemci. Seçeceğiiz modüle göre 8 MB PSRAM imkanı vs.

Eğer Pico konusunda özel bir alışkanlığınız yoksa bunu deneyin derim. Haberleşme konusunda ihtiyacınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Aslında pico kullanmaktaki bir amacımızda nanodan yer yer 20 30tl daha ucuz ama nanodan yani atmega328den çok daha becerikli dahili usb hattı olması bir avantaj hid cihaz olarak kullanılabilir haberleşmek için her hatta birkaç pin ayırmışlar bunlar set edilebilir rahat bir tasarım olanağı sağlıyor bütün dijital pinleri interupt olarak yapılandırılabiliyor daha aklıma gelmeyen birçok özelliği var
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,099
Mesajlar
120,954
Üyeler
2,876
Son üye
squallxq

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back
Top