Bluetooth RSSI

mikail

Üye
Herkese iyi bayramlar.

Bir bluetooth RSSI projesine başlamak istiyorum. Internette bu konuda kaynak yeteri kadar bol değil malesef.

Piyasada bol bulunan HC-05 ile araştırmaya başladım ama HC-05 modüllerin 2. versiyonlarında sinyal alanlar var. 3. versiyonları tamamen desteksiz. Elimde V5 var ve o da uzak cihazın sinyal seviyesini vermiyor.
Hm10 modüller buna destek veriyor diye biliyorum ama onun da klonu çok fazla ve kolonlarda RSSI desteği yok.
Şimdilerde ESP32 yi araştırıyorum.

Proje tamamlanırsa ticari olma ihtimali var. Dolayısıyla ürünün sürekliliği benim için önemli. Bir parti RSSI desteği sağlarken yeni partinin bu konuda sıkıntı çıkartması hoş olmaz.

Gönlüm işlemci + bluetooth modülden yana. Yani ESP32 tercih listesi son sıralarda.

Bu konuda çalışma yapan var mı? Şu modül ile bunu başarırsın ve güvenilirdir diyeceğiniz öneriler nelerdir?

Kod korumasının nasıl yapılacağı konusunda bilgim yok. Ama o da seçenekler arasında nihayetinde.

bluetooth ile çalışacaksan ve düzgün rssi ölçmek istiyorsan en sağlıklı ölçümü nordic chipleri ile alırsın. hatta nordic'in bu konuda hazır araçları da olması lazım. fakat bluetooth rssi ile mesafe ölçme-yön tayin etme gibi konulara girişilecekse bu zaman kaybı olur. kompleks algoritmalar ve ayakizi takip yöntemleriyle bir yere kadar gelen sistemler var ancak bu yetersiz kaldığı için yeni nesil bt chiplere tof fonksiyonu geldi. tamamen açık alanda ve hiç yansıma yoksa antenler arası bir engel de yoksa rssi mantıklı değerler üretir ancak kapalı alanda cihazların duruş biçimi, yakınındaki objeler ve yansımalar ölçüm değerlerini çok ciddi oranda etkiliyor.

@czorgormez teşekkür ederim. Nordic çipleri de araştırayım. O kadar detaya inmeme gerek olmadığını düşünüyorum. Şimdilik sinyal zayıflaması benim için yeterli. Ama testler son sözü söyleyecek. Arabalarda çalışacak. Modül ile telefon arasında ölçüm yapılacak. Kapalı ortam değil ama nihai şehir içi.

RSSI desteğin üretim sonu tarihiyle iligi sorular varsa çip üreticilerine mail gönderilebilir. Yanıtsız kalmaz fikrimce.

Forum istatistikleri

Konular
7,528
Üyeler
3,053
Son üye
xo88name

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back