Bu saati bu fiyat yapan nedir?

Parası olana 350tl gibi gelir o saat.
 
Ersa'da da bu fiyata ki saat için ekstra bir bilgi verilmemiş, ingiltere fiyatı da 3600 sterlin. Sanırım firmanın premium segment için ürettiği bir ürün.
 
250.000$ dan ucuzmuş yine. Gerçi o fiyatlarda da Fatih Altaylı tavsiye etmeden paran olsa da alamıyorsun. Sakallı alamamıştı mesela
 
Belli bir fiyattan sonra artık öyle bir müşteri demografisine giriyorsun ki, sen fiyatı arttıkça adamın daha çok alası geliyor.

Mesela diyelim arap şeyhin yatı için müzik sistemi ihale edildi sana. En kaliteli ve profesyonel sistemlerle kurulum yaptın, room EQ yaptın, distorsiyon çok düşük, her şey teknik anlamda süper. 300 bin dolar teklif verdin. Adamı sinirlendirirsin ve seni güverteden denize atar.

Doğrusu, 20 bin dolarlık power kablosu, her birisi 5 bin dolar olan RCA ve TOSLINK kabloları, amfi güç kaynağında içinde bal arısı peteği bulunan 500 dolarlık cam sigorta, 30 bin dolarlık hoparlör kablosu. 500 bin dolarlık hoparlör, 200 kg ağırlığında, sütunları kumla doldurulmuş, özel rot balans ayarı yapılmış CD player olacak, fiyat da 50 bin dolar. Diğer ıvır zıvırlarla 5 milyon dolar teklif vereceksin. Adam da seni alnından öpecek ve iş bitiminde de tokalaşıp ayrılacaksınız ...
 
Bir 0 yanlış yazılmış diyeceğim ama bence iki 0 fazla. S.... da kahve içip kaliteli! insanlarla aynı ortamda bulunmanın bedelini ödemek gibi birşey mi acaba. Kahve aynı kahve, saat aynı saat .
 
Son düzenleme:
Maksat bence saatten öte, "benimki seninkinden ....." cümlesini konuşmadan söylemek. Yoksa şeklin de kadranın da çok önemi yok
 
O saat normal bildiğimiz diğer Casio saatler gibi belli bir seviye üstündeki Casio kalitesinde.

Bendeki saat kolleksiyonumun saatlerinden aşağıdaki Casio GWG-1000-1A3DR modeli, kasa ve gövde titanyum olmadığı için yanında fiyat olarak çok geride kalıyor ama fonksiyonellik ve özellikler olarak bendeki model daha gelişmiş.
Örnek olsun diye yazdım. :yerlereyat1:

O saatin fiyatının yüksek olmasının sebebi titanyum kasa ve kayıştan dolayı.

GWG-1000-1A3_Seq1.png
 
Son düzenleme:
Ben klasikciyim. 5 yıldır çekmecemde çalışır vaziyette duruyor. 5 yılda 19 dk kadar sapmış.

20250809_223537.jpg
 
Bu saat üzerindeki cr2032 pilin 11~12 sene gittiğine şahit oldum. 5110'dan önce en favori malzememdi kendisi.
Çocukluğumuzda bu tarz saatlerde 7 tane filan melodi olurdu. Hepsini ezberlemiştim. Şimdi öyle bir saat bulamıyorum.
Bir de yine çocukluk zamanında transformers'lar vardı. Plastikten yap-boz şeklinde satılırdı. 7-8 tanesini birleştirince voltranı oluştururduk. Onlardan çok aradım bulamadım. Bence onların üretimine devam edilmeliydi. Projesi filan olsa 3D yazıcıdan basacağım vallahi.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,099
Mesajlar
133,384
Üyeler
3,228
Son üye
semih.c

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back
Top