Çamaşır makinası tavsiyesi

mikail

Üye
Bu sabah 32 yaşındaki Bosh f1000 çamaşır makinem bozuldu. İçini açıp bakmadım. Mekanik Beyin çalışıyor ancak geri kalan kısmında tık yok. Makina eski olunca emeklilik zamanı geldi diyerek yeni makina bakmaya başladım.
Çok teferruatlı özellikler istemiyorum aslında. Mümkün olduğunca sade olacak.
Elektrolüx EW6F2292T modeli gözüme kestirdim. 23k civarı fiyatı var. Universal motor ve kasnak sistemli. Yani direct drive değil.
İsveç mali olması ve Avrupa üretimi (muhtemel İsveç) olması makinaya daha sıcak bakmama vesile oluyor.
Buradaki teknosa magazası müdürü arkadaşım LG ye yönlendirdi, kafamı karıştırdı. LGf4y7eywyw abwpltk modeline baktım (fiyatı 7k daha fazla) ama emin olamıyorum.
Sizce Elektrolux iyi midir yoksa farklı bir marka-modele mi bakmalıyım?

Elektrolux hiç kullanmadım ve söküp dağıtmadım. Bosch Serie 4 çamaşır makinesini 2004 ~ 2021 arasında kullandım. Kömürleri değiştirdim ama makineden hafiften bir koku gelmesinden işkillenip makineyi değiştirdim.
Bosch Serie 4 aldım. 4 yıldır kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Dokunmatik tuşlar (LCD yok) tambur temizleme, 15dk ve 30dk da yıkama gibi ekstra özellikler var.

Uzun ömürlü bir kullanım isteniyorsa Vestel, Arçelik ve alt markalarından uzak durma taraftarıyım. 3~4 yıllık kullanımda Vestel çift su girişli çamaşır makinesi (haftada sadece 2 defa çalışma ile) bozuldu. 1 memur maaşından fazla para vermiştim.

Elektrolux 15-20 yıl once anne almıştım. O zamanki makine güzeldi. O zamanda bile sessiz calısıyordu.
Bana da bir arkadaş onermişti. O zamanlar. İç yalıtımı diğerlerine göre iyi demişti. Şu an nasıldır bilmiyorum.
Cihaz nasıl bozuldu derseniz. Kazanın arasına kimlik kaçmış ( Nasıl olduysa ) Kazan gonyesi bozulunca artık değiştirmektense Arcelik aldık.
Şu an ben Siemens kullanıyorum. ( Siemens ve Bosch aynı olsa gerek )
Aklıma gelmişken makinelerle ilgili ufak bir hatıram var onu anlatayım.
Evdeki Kullanmış olduğum Bosch bulaşık makinesi F1 hatası vermeye başlamıştı. Servis cagırdım baktılar masrafı hosuma gitmedi yaptırmadım. Hatası ise alt kısımda su bırıktirmesi idi. Contaların belli bir zaman sonra aşınacağını bildikleri için alt kısma yer yapmışlar.
Sonra Vestel sipariş ettim son model eve geldi kullanmaya başladık hanım şikayetci doğru yukamıyor leke bırakıyor bir gunde hıc yıkamıyordu daha cihaz alalı 1 ay olmamıştı iade ettim.
Sonra tekrar pışı pışı bosch aldım. İlk başta daha almam demiştim ama sanırım buyuk konuştum .
Vestek kullananlara soruyorum guzel yıkıyor diyorlar. Ben şunu anladım Vestel alacaksan basit modelinden alacaksın luks aldın mı sorun cıkıyor.

Konu ile alakalı değil ama Bosch ve Siemens aynı fabrikada üretiliyor.
Senelerdir orta segmentteki Bosch ürünlerini kullanıyorum. Siemens kullanmadım ama hep Siemens'in Bosch'dan daha kaliteli olduğu gibi bir kanı var.
Siemens ve Bosch kullanan üyeler yorum yapabilir mi?
2 gün önce Bosch buzdolabı aldım. Bosch kampanya yapmış. 80.000₺ buzdolabı indirim hediye derken 53.000₺ ye düşüyor.
Aynı buzdolabı Profilo'da (birebir aynı) 65.000₺. Kampanya etkisidir yada Profilo bayisinin satış politikasıdır bilemem ama birebir aynı olan dolapta bu kadar fiyat farkı mantıklı gelmedi. Kaldı ki Profilo'nun Bosch'dan daha kaliteli olduğunu sanmıyorum.

Mekanik Beyin çalışıyor
Eski tip makinalarda mekanik sistem var. Kurmalı biblolar mantığı ile çalışıyor.
Mekanizma döndükçe kontakları açıp kapatmak suretiyle programı yürütüyor.
Bu kontaklar zamanla deforme olup yapılıyor yada açık devre haline geliyor.
Zaten makine hizmetini ziyadesiyle yapmış.
İyi bilirdik, Ruhuna Fatiha moduna gelmiş.

On yıl önce daha önce alışverişim olan beyaz eşya mağazasına girdim. Başka şubeleride olan büyük bir yer.. En ucuz çamaşır makinesi hangisi dedim, gösterdi ve onu aldım.. Kumanda mekanik değil.. Vestel marka.. Mekanik ler çok eskidir zaten.. Şimdiye kadar arıza çıkarmadı..
Markası, modeli tamamen tesadüf..

çamaşır ve bulaşık makinası hoover galiba lisanslı olarak türkiyede üretiliyor, memnunuz.

Yorumları inceledim. LG nin bu modeli hakkında yorum bulamadım. Ama elektrolüx yorumları yüzde doksan pozitif. Sanırım elektroluxten yana tecih kullanacağım.

Aslında LG ile ilgili endişem kasıtlı olarak yapılan kullanım süresi kısıtlaması şüphesi. Belki Elektrolüx için de aynısı geçerlidir ama bendeki şüphe daha az. Belki elektrolüxün telefonu olmadığındandır.

Bu sabah 32 yaşındaki Bosh f1000 çamaşır makinem bozuldu. İçini açıp bakmadım. Mekanik Beyin çalışıyor ancak geri kalan kısmında tık yok. Makina eski olunca emeklilik zamanı geldi diyerek yeni makina bakmaya başladım.
Çok teferruatlı özellikler istemiyorum aslında. Mümkün olduğunca sade olacak.
Elektrolüx EW6F2292T modeli gözüme kestirdim. 23k civarı fiyatı var. Universal motor ve kasnak sistemli. Yani direct drive değil.
İsveç mali olması ve Avrupa üretimi (muhtemel İsveç) olması makinaya daha sıcak bakmama vesile oluyor.
Buradaki teknosa magazası müdürü arkadaşım LG ye yönlendirdi, kafamı karıştırdı. LGf4y7eywyw abwpltk modeline baktım (fiyatı 7k daha fazla) ama emin olamıyorum.
Sizce Elektrolux iyi midir yoksa farklı bir marka-modele mi bakmalıyım?
Markadan ziyade alacağın makine inverter motorlu olsun,hem çok sessiz çalışır hemde elektrik çok az harcar.

Ben 10 yıldır LG kullanıyorum. Modelini hatırlamıyorum ama o dönem en çok yıkayan ve kurutan modellerden biriydi. 9 kg yıkama, 6 kg kurutma kapasitesi var. Hiçbir sorun yaşamadım, sadece temizlik için gelen biri çamaşırları çıkarırken kapaktaki contayı yırtmıştı ve değiştirmek zorunda kaldık. Birkaç defa da eşyalar sıkıştığı için tahliye motorunu temizledik.

Galiba bu model:

SEG ve ALTUS 9-10 kg Makineler sizce nasıl?
Aralık 2021 de, 3.800TL Altus 10 Kg. aldım. Hanım paspasları, tambura girebilecek ince yollukları, eline ne geçerse atıyor makinaya. Tek parça yada büyük parça yıkanacak malzemeler sıkmada balans yapıyor fakat sıkma devrinde sıkma işini hafif titreşimli olarak sıkıyor. Makina inverter kontrollü ama direct drive değil. Fırçasız motor, kayış kasnaklı sistem. 4 seneye yakın hunharca kullanılıyor, daha sorun çıkarmadı.

Aralık 2021 de, 3.800TL Altus 10 Kg. aldım. Hanım paspasları, tambura girebilecek ince yollukları, eline ne geçerse atıyor makinaya. Tek parça yada büyük parça yıkanacak malzemeler sıkmada balans yapıyor fakat sıkma devrinde sıkma işini hafif titreşimli olarak sıkıyor. Makina inverter kontrollü ama direct drive değil. Fırçasız motor, kayış kasnaklı sistem. 4 seneye yakın hunharca kullanılıyor, daha sorun çıkarmadı.
ağır yükler tamburu bir kez yamulttuktan sonra makine artık eski makine olmuyor :(

Forum istatistikleri

Konular
8,141
Üyeler
3,242
Son üye
uzun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back