Video düzenleme konusunda epey yeniyim ve bunun için ikinci el aldığım Vegas Pro 15 yazılımını öğrenmeye çalışıyorum. Ama dün kahretti beni! Yav video'nun başından ve sonundan şöyle 10 saniyelik fazlalıkları kesip kaydetmek istiyorum, bir türlü nasıl yapılacağını anlayamadım. İnternet forumlarında başkaları da sormuş ve bu yazılımla bu işi yapmak çok zor.
Sadece kırpma yapan "Cute Edit" gibi yazılımlar var, ama bedava olduğu için spyware olma ihtimali neredeyse garanti. Baktım hemen bir iki tıkla bunu Windows 10 da yapamayacağım (en azından bir sürü casus yazılım yüklemeden) ben de Linux çözümlerine bakmaya başladım. Ve hakikaten, şimdiye kadar sadece audio için kullandığım
Çok kolay bir şekilde, hem de direkt olarak komut satırından işi halletmek mümkün. Diyelim video gerçekte 00:00:20'de başlıyor ve 00:30:01'da bitiyor. O zaman şu komutla işi hallediyoruz:
Sadece kırpma yapan "Cute Edit" gibi yazılımlar var, ama bedava olduğu için spyware olma ihtimali neredeyse garanti. Baktım hemen bir iki tıkla bunu Windows 10 da yapamayacağım (en azından bir sürü casus yazılım yüklemeden) ben de Linux çözümlerine bakmaya başladım. Ve hakikaten, şimdiye kadar sadece audio için kullandığım
ffmpeg
programı bu iş için biçilmiş kaftan Çok kolay bir şekilde, hem de direkt olarak komut satırından işi halletmek mümkün. Diyelim video gerçekte 00:00:20'de başlıyor ve 00:30:01'da bitiyor. O zaman şu komutla işi hallediyoruz:
Kod:
$ ffmpeg -i orijinal.mp4 -vcodec copy -acodec copy -ss 00:00:20 -to 00:30:01 sonuc.mp4