Cektirme

Mikro Step

Kıdemli Üye

Kullandigim 3 ayakli cektirme bulabildigim en kucuk cektirme ve modifiye etmek zorunda kaldim gene de cok kullanisli degil.

Cektirmeyi step motor milindeki rulman ya da kasnaklari sokmek icin kullaniyorum.

Piyasadaki cektirmeler govdeye 2..3 mm kadar yaklasmis kasnaklari vs sokmeye uygun degil cunku ceneler kalin. Ben ceneleri taslaip iyice incelttim.

Fakat taslamanin da etkisiyle cektitdikce ayaklar da aciliyor.

Onerebileceginiz kucuk tip cektirme varsa satici ogrenebilirmiyim?

Son düzenleme:
Bendeki ile nerede ise tipa tip ayni. Bunlarin ceneleri sokmek istedigim kasnagin altina girmiyor.

Freze var ama nasil yapacagim? Foto var mi?

8-10 mm kalınlık iyi olur. Yapı tek tip minyatür işler için ama basit. Yukarıdaki deliğe m4 veya m5 klavuz çekilecek. Alt çene kalınlığını girecek boşluğa göre ayarlayabilirsin. Bunu yaptırıken frezeci arkadaş bunun çenesi açılmıyor nasıl rulmanın altına girecek demişti. Sende demezsin heralde ;)
1664216041194.png

1.jpg

Sikinti arada cok az mesafe var. Olctum 1.6mm. Genelde bu tip govdeye cok yakin kasnak, disli vs sokuyorum.

Bu araya girecek cekme tirnaginin dehset saglam ince bir metalden olmasi lazim.

Bu araya girecek cekme tirnaginin dehset saglam ince bir metalden olmasi lazim.

Metal standartlarına hakim değilim. Benim kullandığım klişe için kullanılan bir çelik. Ama sertleştirme yok. 2379 gibi bir kodu olabilir. Öğrenirim. Benzer şekilde 17 frame motor 4mm şafttan dan prinç triger dişli çekiyorum. Alt tırnak 1.5 veya 2mm. Tam hatırlayamadım. Sorun yok. 3 kollu çektirme altına girmiyor. Sendeki çektirmenin tırnaklarını taşladın mı?

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,169
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back